Kedy u vás chodí Ježiško?
Rozmyslame, zeby prisiel tento rok rano...deti su male a aby sa tesili z darcekov cely den. Ja som skor naklonena, ze az po veceri a nechcem, aby z toho ostal zvyk🤔kedy chodi jezisko u vas?vyhody rano/vecer?dakujem🤗🌲
vecer po veceri....ved sa z toho budu tesit cele dalsie dni 😉
U nas stromcek prvykrat svieti, az ked sa zacina stmievat na Stedry den... (okolo 15.00, resp.kusok po). A to je asi nejaky taky signal pre Jeziska, ze uz moze zacat nosit darceky 😊. Pribudaju tak do Stedrej vecere, nebadane, nikdy nevieme, ako to ten Jezisko robi 😇. Vzdy medzitym sa vsetci clenovia rodiny postupne sprchuju a obliekaju do gala, a na veceri su vsetci v najsviatocnejsom a vonavi 😊. Pocas vecere su uz darceky pod stromcekom, svietia len svetla stromceka a betlehemske svetlo na stole, pocas vecere kopec krasnych zvykov. To je asi ten najcarovnejsi cas celych Vianoc 😇. No a po veceri a modlitbe sa rozbaluju darceky. Deticky zakazdym kazdy vezmu, precitaju meno a nosia ho tomu, komu je urceny. Zazivala som to ja ako dieta a preniesla som si to aj do svojej rodiny 😊
@lilu7 prečo sa zas opičiť po západe kedy chodí santa claus ráno ?
dodržuj naše tradície a deti nech si nájdu darčeky tak ako sa má a funguje to roky..ked boli deti malé,večerali sme už o 16:00 a z darčekov sa teda tešili kým nešli spať..a budú ich mať predsa aj na druhý deň...či?
u nás nosí Ježiško darčeky v noci z 23. na 24. Ked sa deti ráno na štedrý deň zobudia, pod stromčekom sú darčeky a stromček krásne žiari. Volakedy aj stromček doniesol Ježiško. Ten prekvapený výraz, ked ráno vstali bol nádherný. Kým boli malé, tak si mohli ráno rozbaliť jeden najmenší darček a pekne sa hrali až do večere. Teraz sú už tínedžerky a stromček zdobíme spolu, už vedia že darčeky nenosí Ježiško, takže je to naša spoločná práca. No na rozbalovanie darčekov sa tešia vždy ako malé deti 😉
ved si urob ako uznáš za vhodné a ako vám aj detom to vyhovuje..pokial silno nelipneš na nejakých rodinných tradíciach... deti sa síce budú tešiť celý den a čakať, len večer je už asi málo času sa pohrať, popozerať, potešiť..
u nás chodí len po večery...tak to bolo aj keď boli detičky ešte ozaj malé....boli tak nedočkavé, žeby ani bez darčekov nezaspali....🙂
Ale však tak to má byť, aj my sme boli nedočkaví...
@lilu7 keď som bola malé dieťa, dostávali sme darčeky 24 hneď ráno, mamina si to pochvaľovala, lebo celý deň potom o nás nevedela, lebo sme sa hrali s darčekmi. Keď sme už boli starší, dostavali sme ich večer a teraz keď mám vlastné deti, tak chodí ježiško taktiež ráno. A poviem vám, je to super! Deti sa fakt prehrajú celý deň!
U nás chodí Ježiško klasicky večer, máme to tak zaužívané, tak máme malé deti, večeru dáme skor, aby sa stihli ešte poriadne pohrať, nevidím dovod dávať darčeky ráno, ved aj na druhý den sa s nimi budú hrať, teda aspon moje deti sa hrajú každý den.
Aj u náš chodí klasický večer, chodil tak aj keď som bola malá a nechali sme ten zvyk aj teraz!
Kazdy ma svoj zvyk, kedy chodi jezisko. No my darceky davame uz v noci, takze darceky su az rano pod stromcekom, no odbalujeme ich az po veceri
@cajchana a to deti nechajú darčeky pod stromčekom nerozbalené až do večera? U nás niečo nepredstaviteľné....😀
U nás rodičia dali darčeky pod stromček až po večeri, ale nikdy sme nevedeli, kedy ich tam dali, lebo pred večerou tam nič nebolo a po večeri kopec darcekov pod stromčekom😊 a tak to budeme robit aj pri našich deťoch, len ešte musím vyzistit, ako to robili, že sme si nikdy nič nevsimli😂😂😂
Večer,je pravda,že malé deti tak akurát stihnú darčeky vybalit.....ale otesia dá,uložia pod stromček....natesenevidu spat a rano vstávajú skoro a utekajú ku stromčeky....a hrajú sa celé ďalšie dni
Veď či sa budú tešiť od 24rana,či hratvod 25rana celé dni je jedno... Nič neprídu....ale je to plne na tebe. Pýtala si sa aj u nás,takže po večeri....rozsvieti sa stromček....sero....čarovné,zazvoní zvonček a deti idú k stromceku-mame obývačku samostatnú,takže nič tomu tajomnú nebráni.....zaznem potom lampu a už papiere lietajú...
@lilu7 a obsedia ti potom veceru? Nas obsedi len ked je motivovany, ze po veceri si rozbali darceky 😀 Tesi sa na to cely den. A to ani nehovorim o tej atmosfere, ze nevie kedy ich tam Jezisko da, je pritmie, ma to caro... 🙂 Neviem, mne by to rano prislo take bez atmosky... Navyse, paci sa mi aj to, ze tradicie, ktore mam z domu, posuvam dalsej generacii 🙂 Ale, kazdy ako uzna za vhodne.
@dominika6 chodi rano ale 25.12
@79viktoria79 kedže žijem na SK tak sa držím naších tradícii,nie vynovenými z kade tade
Dakujem pekne vsetkym😉este sme sa nerozhodli kedy pride tak do rana hadam nieco vymyslim😂
@lilu7 u nás chodi večer 24. po večeri, tak sme si to zaužívali a už to nechcem meniť, ale ľutujem, že som to neprehodila na 25. ráno, keď sme sa sem presťahovali, tak ako to u nás robia všetci (žijem v zahraničí) Na 24. ráno by som to ale neposuvala, to je príliš skoro, myslím si, že je to logickejšie až po stedrovecernej večeri - či už večer, alebo na druhy deň ráno. Ale v podstate je to jedno, ako si to zariadite vy vo vašej rodine tak to budete mat, treba ale myslieť, že deti budú rast a budú sa pýtať, prečo. Poznám z vlastných skúsenosti.

Ked boli deti male mali v izbach pod stromcekom po jednom darceku mensom, vacsinou spolocensku hru aby sa cez den zahrali, ostatne darceky az okolo 18,00 vecer. Daslie dva dni este u kazdej babky.