icon

Kedy už konečne skončia mrazy a zima?

12. jan 2026

Už aj vám ide na nervy tieto mrazy a zima? Neviete nahodou niekto kedy uz skončia tieto mrazy a celkovo zima? Presnejšie informácie keďže všade píšu inak a mne uz ide na nervy len stály neustupujuci mráz. Neznášam zimu !
.Keby som vyhrala v lotérii tak uz dávok zbalim kufre...
Celkovo sa mi zdá ze nastáva ochladzovanie a nie otepľovanie ako sa hovorí. Leto uz je len asi mesiac a ostatok zima a skur_ená zima . Celkovo ma to vyčerpáva a človek by len spal Neznášam toto obdobie. Minulý rok nebol tak mrazivý ako tento, dúfam ze nebude každým rokom horšie a horšie... Ako to vnímate vy?

viestta
14. jan 2026
@anonym_ff4e4a

@viestta však už konečne hlásili oteplenie zas to zmenili?

@anonym_ff4e4a ano, oteplenie na vikend

viestta
14. jan 2026
@anonym_ff4e4a

@viestta však už konečne hlásili oteplenie zas to zmenili?

@anonym_ff4e4a

maciatkolulu
14. jan 2026

@anonym_autor ked nastúpi čas kvockovat na horúčavy a slnko🤣👍

ria_sprout
14. jan 2026

Tiež neznášam (priam bytostne) zimu, ale treba si uvedomiť, že zima je pre prírodu potrebná a v tomto období je veľmi žiaduca. A vôbec nie je taká veľká.

liusa82
14. jan 2026

ja mám tiež rada zimu aj som sa vo februári narodila ale tie nočné mrazy sú niekedy teda túto zimu extrem nám dokonca zamrzla jednu noc voda v potrubi musel sused rozmrazovať vercajgom na druhý deň. My sme také náradie ani nemali doma vôbec k dispozicii 😁 ale to len jednu noc našťastie par dni dozadu a to sa nám nestalo nikdy v živote odkedy sme tu v dome ..úplne by stačilo len par stupňov pod nulou aby sa teda ten sneh netopil minus 2,3 a koniec nech z toho neni člapkanica ale tento rok sú tie mrazy nočné extrémne denne ani tak nie

ekira1
14. jan 2026

Tak v zime by, prekvapivo, mala byť zima. Zimné mesiace sú december, január, február. Takže by bolo fajn, keby zima bola v zime. Jar nech je na jar v marci.

tilly
14. jan 2026

Ja milujem zimu na horách, v Bratislave ju ťažko prežívam. Vždy, ked môžem, zdrham. Aj včera sme utiekli, aj keď iba na tri dni.
Keď vidím tú predpoveď 🤢.

evansova
15. jan 2026

@anonym_autor Sme na tom rovnako, tiež neznášam zimu. Asi to príde vekom, kedysi som zimu trávila na korčuliach a zimu som necítila.
Ledva čakám kedy sa oteplí a závidím medveďom. Tiež by som najradšej zaspala na jeseň v brlohu a zobudila sa na jar.Taka Andaluzia, alebo Toskánsko, to by boli miesta pre mňa, ale je neskoro, keby som mala o päťdesiat rokov menej, neváham.

simsalabim
15. jan 2026
@viestta

@anonym_ff4e4a

@viestta ved to oteplenie mas jasne v piatok a sobotu 😂 nestaci? 😇 V BA to vyzera byt este horsie ❄

viestta
15. jan 2026
@simsalabim

@viestta ved to oteplenie mas jasne v piatok a sobotu 😂 nestaci? 😇 V BA to vyzera byt este horsie ❄

@simsalabim ale ja som nerozporovala, ze sa na vikend otepli. Ale po vikende zas udru mrazy. A poriadne

saxana000
15. jan 2026
@evansova

@anonym_autor Sme na tom rovnako, tiež neznášam zimu. Asi to príde vekom, kedysi som zimu trávila na korčuliach a zimu som necítila.
Ledva čakám kedy sa oteplí a závidím medveďom. Tiež by som najradšej zaspala na jeseň v brlohu a zobudila sa na jar.Taka Andaluzia, alebo Toskánsko, to by boli miesta pre mňa, ale je neskoro, keby som mala o päťdesiat rokov menej, neváham.

@evansova ja som toto mala par rokov tiez ale odkedy mam deti zase sa zime vytesujem bereme sanky boby lopaty mrkvu na snehuliaka alebo korcule a zas mam 10.ked snezi ja prva kricim a utekam k oknu. Deti znicim vonku 3h.doobeda 3h poobede vyvetrani vybehani vyškereni zjedia mi aj klince odpadnu do postele bez protestov.ziadna migrena este aj hodinky ma chvalia aka som aktivna..

natalka13
15. jan 2026

Nieco mi uslo a nieje januar?
Prvouka ZS - vola sa to 4 rocne obdobia a Slovensko.
Alebo predpoved pocasia? Nic?

evansova
15. jan 2026
@saxana000

@evansova ja som toto mala par rokov tiez ale odkedy mam deti zase sa zime vytesujem bereme sanky boby lopaty mrkvu na snehuliaka alebo korcule a zas mam 10.ked snezi ja prva kricim a utekam k oknu. Deti znicim vonku 3h.doobeda 3h poobede vyvetrani vybehani vyškereni zjedia mi aj klince odpadnu do postele bez protestov.ziadna migrena este aj hodinky ma chvalia aka som aktivna..

@saxana000 To máš fajn, kedysi sme aj my s deťmi santili. Dnes už by sme mohli len s pravnucatami, ale bývajú ďaleko, takže nič.

ala1301
15. jan 2026

@anonym_autor ja tiež zimu veľmi nemusim,no ale v zime ma byt zima...neostáva nám nič iné len to prečkať a tešiť sa na jar.

saxana000
15. jan 2026
@evansova

@saxana000 To máš fajn, kedysi sme aj my s deťmi santili. Dnes už by sme mohli len s pravnucatami, ale bývajú ďaleko, takže nič.

@evansova potom rozumiem moji rodicia su taki isti.este jar-jesen bicykel prechadzka hriby v lete kupalisko ale v zime tiez len doma na gauci.. ale moja mama ma potvrdenu chladovu anemiu dlho hladala pricinu az jedna hematologicka to odhalila akonahle sa ochladi tak sa jej zhorsia vysledky.krvinky sa zacnu spravat neprirodzene a to ma za nasledok ze je jej stale zima je unavena bez zivota polihuje podriemava.dlho spi rano skoro vecer si ide lahnut.doktorka jej priamo zakazala pohybovat sa po chlade.skus si dat vysetrit krv ci nemas nieco podobne.

anonym_c4f156
15. jan 2026

A to ešte nevieš, že cez víkend má poriadna zima iba začať.

valria
17. jan 2026

@anonym_autor Mne sa páči pokojná zima s mrazom a snehom. Je pomaly vzácnosťou, a preto si ju užívam a nadávam na odmäk.

jasminet
17. jan 2026

Neznášam zimu, milujem leto a horúčavu, ale je január = počítam, že vonku bude zima a mráz

slavomira236
17. jan 2026

@anonym_autor na vychode uz je odmak sneh da toli postupne zo striech na dvore miestami uz vidno travu...ja sa tesim ze koniec januara uz len februar ten zvycajne zbehne a je tu marec konecne👃

dominikamacakova
17. jan 2026

Ja neviem, ale už aj škôlkari poznajú 4 obdobia. Zima skončí na jar.

evansova
17. jan 2026
@saxana000

@evansova potom rozumiem moji rodicia su taki isti.este jar-jesen bicykel prechadzka hriby v lete kupalisko ale v zime tiez len doma na gauci.. ale moja mama ma potvrdenu chladovu anemiu dlho hladala pricinu az jedna hematologicka to odhalila akonahle sa ochladi tak sa jej zhorsia vysledky.krvinky sa zacnu spravat neprirodzene a to ma za nasledok ze je jej stale zima je unavena bez zivota polihuje podriemava.dlho spi rano skoro vecer si ide lahnut.doktorka jej priamo zakazala pohybovat sa po chlade.skus si dat vysetrit krv ci nemas nieco podobne.

@saxana000 Ďakujem, skúsim, uvidím čo sa dozviem
Včera som nemohla zaspať, oziabali má nohy (pod paplónom), v spálni teplo...

catherinah
17. jan 2026

Vy mate sneh? My nic

senta_sofia
17. jan 2026

@anonym_autor mne viac ako zima vadi ta nekonecna inverzia. Neprijemny bol ten mrznuci dazd.

anonym_5ef0e7
17. jan 2026

Verím, že bude mrznúť ešte aspoň mesiac. A aj sneh nech je čo najdlhšie. To je to najlepšie pre prírodu. A nemáme tu - 30, že by sa fakt nedalo fungovať. Určite je to lepšie ako keď je v lete mesiac 35 a viac stupňov.

tilly
17. jan 2026
@senta_sofia

@anonym_autor mne viac ako zima vadi ta nekonecna inverzia. Neprijemny bol ten mrznuci dazd.

@senta_sofia áno. Inverzia je veľmi nepríjemná

vladka521988
18. jan 2026

@anonym_autor ked je sneh mi ti nevadi 😀ved je zabava

anickaaa6aaa
18. jan 2026

Ja osobne moc nemám rada zimu. Nelyžujem ani žiadne korčule. Mne čo ale vadí je tma! Ráno do prace tma, prídem z prace už je skoro tma. Potrebujem slnko. Nie horúčavy, ale proste slnečné lúče.

anonym_0ddf80
19. jan 2026
@slavomira236

@anonym_autor mrazi nevadi ale bez snehu. Uz vidim ako sa toto zacne topit..uz ma but oteplenie

@slavomira236 Vzhľadom na sucho, ktoré sužuje poľnohospodárov a záhradkárov,sneh je veľmi potrebný.Chrani aj oziminy pred silným mrazom.

anonym_0ddf80
19. jan 2026
@evansova

@saxana000 Ďakujem, skúsim, uvidím čo sa dozviem
Včera som nemohla zaspať, oziabali má nohy (pod paplónom), v spálni teplo...

@evansova Riešenie je mať niekoho, kto nôžky zohreje, prípadne teplé ponožky 😃

maciatkolulu
19. jan 2026
@anonym_0ddf80

@evansova Riešenie je mať niekoho, kto nôžky zohreje, prípadne teplé ponožky 😃

@anonym_0ddf80 alebo termofor