icon

Kedy preventívne vymeniť autobatériu?

flanker21
26. dec 2024

Mám momentálne exide premium 64 ah, ešte funguje ale má už päť rokov tak riešim že či ju preventívne vymeniť alebo ešte vydrží. Pozrel som nejaké videá na YouTube a tam priemerná výdrž 3 až 5 rokov. Tak toto ma teraz zneistilo.

duunlo
26. dec 2024

Vsetko zalezi od stylu jazdy. Ked nemas zapnuty START-STOP, baterku prilis nestavis castymi startmi, kludne ti moze vydrzat aj 7-10rokov. Ale ked mas peniaze nazvys a rada podporis ekonomiku, tak rovno vymen cele auto za nove. To sa tiez moze pokazit.

janai1
26. dec 2024

@flanker21 systém v aute ti nehlási keby treba vymeniť?

madeincssr
26. dec 2024

@flanker21 preventivne by som nemenil. Baterke prospeje, ak mas kde, obcas (napr. pred zimou a po nej) ju dat poriadne dobit elektronickou nabijackou (staci aj taka z Lidla za 20€). Dobra bateria vydrzi aj 7-8 rokov.

83lenka83
26. dec 2024

@flanker21 ja som menila teraz po 7 rokoch

tundra
Autor odpoveď zmazal
janai1
26. dec 2024

@tundra Opel, škoda - obe auta ma upozorňovali na batériu.
Opel cca ešte 2 týždne vydržal kým som ju vymenila

tundra
Autor odpoveď zmazal
katkaseiner
26. dec 2024

prva baterka vydrzi väčšinou velmi dlho, ziadna dalsia uz tolko nevydrzi. Ak nemas problem so startovanim, chodis aj dlhsie vzdialenosti ako do obchodu na konci ulice, tak nepotrebujes menit...Tiez odporucam obcas dobit nabijackou a hotovo...
My sme menili baterku az ked uplne odisla. Vo 2 pripadoch sa to stalo mne, ziadny problem nastartovat a zrazu som uz v garazi nenastartovala.... druhýkrát tiez ziadny problem so startovanim a odisla z nicoho nic...isla som do obchodu a pri startovani auto vydalo uplne divny zvuk, dokonca este aj zadna kamera divne blikala a uz som nenastartovala...

hiro
26. dec 2024

Prvú sme mali asi 10 rokov, druhú máme 6. 2x ju deti vybili z 12v na 3v nabil som a stále ide dobre.

peterbatka
8. jan 2025

U koncernu VAG (Škoda, Audi, Seat, VW) treba akumulátor po výmene nakódovať cez diagnostiku, zmeniť tam sériové číslo akumulátora na nejaké vymyslené, ale riadiacia jednotka musí vedieť, že už má novú baterku a nemusí ju toľko nabíjať ako tú dožívajúcu, ktorú si pamätala.