icon

Kedy začínate vianočné upratovanie?

mmoonna
3. nov 2020

Ahojte baby,
kde sa len človek obzrie všade sa rozpráva len o korone. A popravde, už mám toho dosť, len čo z toho chytám stres. Preto poďme na inú tému. Kedy začínate vianočné upratovanie? A čo to vianočné upratovanie všetko zahŕňa?

Strana
z2
petulda333
4. nov 2020

@viestta on sa k nim uz pridava 😀

kotulicek
4. nov 2020

@mmoonna na upratujem každý kút pred vianocami je to premna zvyk od mala a nejak to už mám zaužívané ... Není som žiadna bordelarka ale náhodou je to celkom pekný zvyk dať všetko do poriadku zvianocnit 🤣😂 .. upratujem v novembri také tie malo dôležité miestnosti myslím pivnicu povalu tie ktoré byvaju vo veľkých domoch vedia.. potom spálne obývačku okná potom pečiem vo veľkom takže kuchyňa posledná a tak nejak všetko mám zorganizované nech mám tesne pred vianocami už pokoj a užívam ducha vianoc

kassandra25
4. nov 2020

@mmoonna tiez nemam upratovanie velke 2x do roka. Velke upratovanie robim stale. Nonstop. Ten tyzden, co su Vianoce, ma caka to iste, co vzdy. Akurat zacnem pomaly piect, 3 tyzdne pred Vianocami, ak sa vobec bude dat, lebo odrobim 1,5 x tolko, co iny za mesiac a to sa popredu este vypekat ozaj neda, ak ma niekto 2 deti male

liesik
4. nov 2020

Keďže sme teraz doma, tak si upratujem tak priebežne. Okná už mám, ale tak či vydržia až do vianoc, uvidíme. Pred vianocami sa chystám akurát tak piecť, to bude asi také najťažšie

sonka333
1. dec 2020

Teraz keď som doma na pn❤🤰v siedmom mesiaci tak upratujem každý deň bežné upratovanie teda:povysávať,riady umyť,poprípade práčku zapnúť...+ ak je potrebné tak umývadlo,wc,vaňu a sprchový kút prebehnem....a raz za týždeň utieram prach,povysávať,poumývam podlahy,vyčistím žalúzie.....a teraz pred Vianocami iba vyperiem záclony a bežne poupratujem akurát navyše vyčistíme lustre ....to je všetko.....☺

tncka
1. dec 2020

@mmoonna ja mam potom vianocne upratovanie kazde 2dni. Vysavam,poumyvam,utriem prach,vycistim kupelnu a hotovo. Ziadny stres. Ked to robis cely rok a nemas doma nas.ate,nemusis sa stresovat sviatkami

katulienkax
1. dec 2020

Bojkotujem, upratujem priebežne podľa nalady a voľný čas viem radšej využiť s deťmi a prechádzkami vonku

cevricek40
1. dec 2020

Upratujem dopredu,okná, záclony periem, návliečky čisté,kuchyňu poupracem.Potom môžem začať piecť.

nicicka
1. dec 2020

V polovici októbra 😁. Začala som vyhadzovať sezónne veci a topánky z predsiene. Ale už treba znova 😁. A november som si dala že kuchyňu, každý deň jednu skrinku. No už je december a chýba mi väčšia polovica 😁. Okná na celom dome umyté akurát oprať závesy. Ono je to celkom náročné keď príde človek z roboty domov o pol piatej. Bordel od deciek po celom dni, navariť im, sebe na ďalší den...ísť cvičiť, občas tortu upiecť, niečo kreatívne známym vyrobiť a oddýchnuť na MK 😁. Večer deťom urobiť večeru. Nachystať na spanie. Mám pocit že deň má málo hodín. A potom si poviem že celý január a február budú dlhé večery, čo nestihnem urobím potom...

alexk12
1. dec 2020

To ešte aj niekto robi🙄

eliska13
1. dec 2020

@mmoonna nerobím veľké upratovanie, ak nerátam, že umyjem okná.Deky, závesy periem kedykoľvek a utieram prach, umývam tiež bežne.
Vlastne ani neviem čo by som mala extra upratovať na šťastie moja mama takto nikdy nesalela a nemám po nej tento zlozvyk🙂ale mám kamarátku, ktorá celú kuchynskú linku vyberie všetky poličky vyumyva, dózy, šálky...zoradi hrnce ja som tomuto nikdy neprišla na chuť

kikuska1010
1. dec 2020

Obliečky prezliekam okna umyvam pracku umyjem kupelku veci ulozim v skriniach .
A bezne kazdy druhy den prach kupelka zachod riady kuchyna kazdy den

simca06022011
1. dec 2020

ja mam pocit ze tento rok ani nezacnem :DDDD totalna psychiatria u nas.. bordel ako po vybuchu bomby... kladivo, buldozer, bager.. by to chcelo a nie handru :DDD
zakamuflujem ozdobami

ikissedagirl
1. dec 2020

@ivula0807 ja napriklad mukove a podobne dozy umyvam vzdy, ked sa minie obsah :D naco vysypat a umyvat zrovna na vianoce 🙈

lellla
1. dec 2020

Pre mám.vian9cne upratovanie známena že postavíme.stromcek všetko ozdobíme a potom upravené bordel čo nastal okolo toho..inak upratujem stále normálne takže bordel nemáme

Strana
z2