Kliešť u psa

jaro1234444
5. apr 2022

Ahojte. Neviem či to súvisí s touto stránkou ale neviem kde by som sa mohol poradiť. Mám psíka cca 1.5 roka čivava krížená s jackom russelom. Ako prišla jar, tak znova ma kliešte ako po minulý rok. A vždy aj niekoľko naraz a stále. Problém je, že si ich nechce dať vyberať. Neviem čím to je a prečo to je. Ani sa ho nedotknem ale ako keby vedel, že mu chcem vybrať kliešťa. Naozaj to nejde bohužiaľ aj to niekedy po dlhom čase sa podarí nejak. Začne proste vrčať , uhryzne ma vždy... a neviem ako si poradiť. Vždy za tieto kliešte toto robí. Chcel by som sa Vás len spýtať či mu po čase kliešte odpadnú? či teda po nejakom čase odpadne sám? lebo viem, že neni dobre ich mať, môže dostať choroby a sú nebezpečné. Neviem čo s ním naozaj. Preto som sa chcel spýtať či po čase odpadajú samé tie kliešte alebo ho proste musím nejak odstrániť a bude tam pokedy ho nevyberiem. Ďakujem pekne vopred za odpovede, za každú budem vďačný

dominidi
5. apr 2022

Psa zober veterinarovi, oni mu to vyberu a nasadia antiparazitika.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana005
5. apr 2022

@jaro1234444 kúp mu obojok proti kliešťom.
Odkedy ho používame, nemá kliešte. Je viac druhov,tak musíš vyskúšať, ktorý vám sadne. Vyhodila som už krabicu,tak neviem názov.
Vydrží cca pol roka.

leonie35
5. apr 2022

@jaro1234444 Ahoj, obojok proti kliestom Kiltix. Za mna top, mali sme zlateho retrievera, skusali spreje, pipety no vsetko zaberalo len na par dni. Kiltex mas na niekolko mesiacov, ked sa zaspini trosku ocistis v obycajnej vode a das spat. Ani 1 kliesta nemala nasa fenja s tymto obojkom, kupovali sme ho kazdu sezonu 🙂

marcelina23
5. apr 2022

Ja odporúčam obojok Foresto, účinkuje až 8mesiacov. Mali sme civavku, kliešť ju nakazil babeziozou. Bohužiaľ to bolo pre ňu osudové. Od vtedy hneď ako sa oteplí, kupujem obojok.

0silvia0
5. apr 2022

@jana005 scalibor?

margaretka_
5. apr 2022

Ano, kliest odpadne. Ale je to VEĽMI nebezpecne nechavat kliesta. Treba psa naucit na to, aby toleroval takuto manipulaciu. Trenujte aj ked nema kliesta. Alebo inu manipulaciu zvláda? Ako vyberas kliesta? Na vyberanie kliešťov si za mna najlepsie haciky o'tom
A urcite pories ochranu proti kliestom. Su rozne moznosti, vies si vybrat co ti najvic vyhovuje. Zalezi aj napr od toho ci je pes v kontakte s detmi, mackami... Vtedy nie su vhodne vsetky obojky.
Mne vyhovoval obojok foresto , dlho vydrzi, nesmrdi a je vhodny aj pre macky
Su tiez rozne spot on prípravky alebo tiez tabletka napr bravecto. Mozes sa poradit s veterinárom

jaro1234444
autor
5. apr 2022

Minulý rok som mu vyberal a stalo ma to veľa nervov, vždy ho hladkam, celeho ohmatam či nejaké nemá, vždy ako mu nahmatam alebo vidím sa ho snažím vybrať, aj niekoľko hodín . Viem, že prenašajú choroby a preto sa vždy snažím vybrať. Lebo sa bojím o neho aby niečo nedostal, aby sa mu niečo nestalo. Susedia si musia myslieť že ho týram ked vrčí a hryzie za to. Ale chcem mu vždy pomôcť lebo potom som ja nekludny aj. Ked vidi pinzetu to už úplne bez šance je. Vždy ked zbadam sú už veľké nacicane tak tie idú aj rukou vybrať, tak vždy mu tak vyberam. Neviem naozaj čo s ním, je proste v tomto protivny alebo to možno nejak cíti alebo čo ale je to temperamentny psík a iný nebude. je take plemeno. Obojok som nekupoval zatiaľ preto lebo mame aj kocúrika a ten mal minulý rok obojok, potom síce už mal minimum kliešťov, čiže obojok zaberal ale neviem aké účinky to má ,nerozumiem sa tomu ale kocúrik bol tu jar a leto úplne drevený, vychudnutý. A to bol úplne hyperaktivny, papal všetko mlieko, konzervy, koštiale, granulky. Ale bol dreveny a ked som mu ho dal dole ten obojok zasa bol úplne normalny. Preto sa bojím obojok už kupovať. Tiež mám strach z toho ako to pôsobí na zvieratko. Ale zrejme mu ho kupim, neni iná možnosť asi. Psik neni zvyknutý na obojok, nenosí ho vôbec doma, je stale na voľno vonku alebo vo vnutri, jedine ak ide na prechádzku mu dávam obojok aby mohol mať vodítko. Ale to je najmenej to si zvykne hadam. Ďakujem Vám všetkým veľmi pekne. Lebo tie kliešte ma trapia na nom, ma ich aj viacej naraz vždy a je veľký problem s vyberaním a skoro nemožne u neho.

jana005
5. apr 2022

@0silvia0 toto nie. Je to taký zelený obojok zabalený v priesvitnom sáčku,keďže tam je taký prášok a tak to je v krabičke. Názov ozaj neviem.
Keď sme nepoužívali, stále mala kliešte. Po zime som jej dala dole obojok a už minulý týždeň mala prvého kliešta,čo mi prišlo strašne skoro. Tak sme zase kúpili a zatiaľ nič.

0silvia0
5. apr 2022

@jana005 aha, tento nepoznam. Nam takto vyborne finguje scalibor, je dost drahy, ale kliesta nemal nas pes cely cas co mal obojok na krku, cize pol roka

jana005
5. apr 2022

@0silvia0 toto tiež vydrží cca pol roka. Stojí 12eur. Neviem či je to veľa alebo málo za taký obojok. Ja kupujem od kamošky veterinárky.
A scalibor koľko stojí?

0silvia0
5. apr 2022

@jana005 scalibor je drahsi, stoji okolo 17-20€