Kliešť u psíka

sunnytt
18. máj 2017

Psik mal kliesta, ked skm si vsimla mal to miesto cele opuchnute. Kliesta sme vytiahli aj s hlavickou vydezinfikovali. Opuch stake nezmizol.od rana . Je to ok ci treba ist na veterinu? Dakujem

bosoriak
18. máj 2017

@sunnytt moj pes maval kopec kliestov, ale opuchnute nikdy nic. uricte by som sla na veterinu.

margotka112
18. máj 2017

opuch opadne za pár dní,netreba stresovať . Našej bežne vyberáme kliešte a má pár dní taku akoby hrčku (opuch)

gelory
19. máj 2017

Počkajte ešte pár dní či to neustúpi samo ale ak nie tak by som zašla potom normálne verinárovi. Ale sledujte to tak priebežne či sa mu to nezapaluje a netvorí sa tam nejaký hnis alebo nevyteká, vtedy to nie je dobré a treba skočiť hneď veterinárovi aby nedostal otravu krvu z toho alebo niečo

sunnytt
autor
19. máj 2017

Opuch ma stale ale nezapaleny nic netecie. Aj on je v pohode, normalne sa jasi aj mu chuti papat. Ak to do pondelka nezmizne tak pojdeme na vet.

friday13th
19. máj 2017

Hrčka je normálna, malo by to po pár dňoch zmiznúť, hlavne treba sledovať, aby sa miesto nezapálilo.

cottoncandy
19. máj 2017

My sme boli dnes so psom na veterine, lebo sme mu nasli kliesta a nedarilo sa nam ho vybrat. Tiez mal to miesto velmi opuchnute a veterinar nam povedal, ze je to normalne a moze trvat par dni, kym to odpuchne.

sunnytt
autor
20. máj 2017

@cottoncandy dakujem za info, zatial neodpuchlo este. Ak v pondelok neodpuchne pojdeme na veterinu

pepek11
20. máj 2017

My by sme urcite do pondelka necakali. Tiez mame psika a este v ten den,ked by sa mu objavil opuch, by sme s nim utekali na veterinu. Kliest mohol byt infikovany. Mate psika ockovaneho na boreliozu? My byvame v oblasti, kde klieste sposobuju babeziozu. Je to mimoriadne nebezpecne ochorenie. Ak sa nezachyti vcas,psik zomiera za 2-3 dni. Psik je člen rodiny a zasluzi si rovnaku starostlivost ako vsetci ostatni clenovia. Chodte s nim na veterinu este dnes. Pre pokoj v dusi. A dajte vediet,ci je havko a poriadku.

sunnytt
autor
20. máj 2017

Dnes sa uz opuch zmensil, ano je ockovany na vsetko co treba. Dnes uz je to treti den a psik je v poriadku chuti mu jest jasi sa.