Klietkovanie psíka
Ake mate skusenosti? Ako ste zacali?
Nechápem aké klietkovanie , ale ak nemáte čas na výchovu psíka tak si kúpte plyšového
Priznávam , čo ma napadlo , že budete mať psíka zavreteho v byte v klietke atď , jasne , že niekedy treba klietku, alebo my mame na dvore budú, kde ju pár krat do roka využijeme , no reagovala som rýchlejšie než premýšľala 🙂🍀
@zlostitko áno 8 ročnú Zaru hnedý labrador, tiež sme chodili s ňou cvičiť od 3 mesiacov je super
Ahoj my sme praktizovali keď začala obhrxzat nábytok. Môžem povedať ze najlepšie rozhodnutie vo som mohla urobiť. Klietka síce zaoberala pol izby, ale stalo to za to. Učili sme veľmi pomaličky, asi mesiac. Dávali sme jej tam papat, pritom sme ju tam zavreli a pripadne po papani trosku počkali a až neskoro otvorili. Tiež pri odchode z bytu veľmi postupne, najskor na 5 minút, potom dlhšie. Nakoniec si klietku veľmi obľúbila, mala ju stále otvorenu a chodila do nej aj späť cez deň alebo keď chcela pokoj. Nikdy ale nesmieš zavrieť psa do klietky za trest, ma to byt bezpečné miesto, nie niečo za trest. Po roku sme ju ale prestali používať, nebolo treba.
A ešte taký posteh. My sme kúpili asi najväčší so sa dala. Bolo mi hrozne proti srsti kupovať malú, že jak tak bude zavretá 4 hodiny. Ale pán co sme chodili na tréningy vravel ze je lepšie kúpiť takú akurát veľkosť, že sa tam cítia ako v nore. Ze si ľahšie zvyknú a veľká je zbytočná lebo aj tak tam len spia. Co sa mi aj potvrdilo. Tiež sa jej páčilo keď sme klietku zakryli dekou a mala tam také intimco.