Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Knedl, vepřo a zelo

kikiss27
8. dec 2017

Ahojte, chcem variť knedlo vepřo zelo z červenej kapusty a krkovičky vcelku.. Ako toto výborné jedlo 🍴 pripravujete Vy?? Rada prijmem akékoľvek rady tipy, skúsenosti.. Ďakujem 😊

pininka
9. dec 2017

Krkovicku prespikujem cesnakom, nasolim, dam rascu, trocha podlejem a dam piect. Knedlu si robim sama, kapustu vacsinou kupujem, ked ju robim, tak si najprv urobim karamel, na to dam nakrajanu kapustu, poriadne osolim, dam razcu, podlejem vodou a necham dusit, ked je polomakka, tak ju dochutim. Ale nejako sa mi nie vzdy ju podari dobre dochutit, tak ju radsej kupim uz sladko kyslu.

deti95060810
9. dec 2017

krkovičku nasolím, a dám do piecť - . zakryjem alobalom, ktorý odkryjem pol hodiny pred dopečením, aby krkovica sa pripiekla... pred dopečením pridám rascu a korenie.

Kapustu nakrájam, a pridám do hrnca v ktorom je troška oleja. Podlejem vodou a dusím. osolím, pridám rascu a troška korenia mletého, bobkový list....dusím 45 min. na konci pridám na zahustenie múku rozrobenú vo vode, nechám prevrieť.....Po čase dochutím cukrom a octom - podľa chuti

Knedľu si robím sama....múka, 1 vajce, soľ, droždie sušené, cukor, vlažné mlieko, troška oleja - 3 lyžice. všetko vymiesim a dám nakysnúť. potom vyformujem knedle, ktoré parím 20-25 min.

oli18
9. dec 2017

Ja pokrájam krkovičku na kusy a pečiem na plechu na koláč tiež pod alobalom. Červenú kapustu ochutím hneď, keď ju dávam dusiť. Tak lepšie prejde ingredienciami, ako keď som ju niekedy dochucovala na konci dusenia.

Tu začni písať odpoveď...

Odošli