Knižná šifra na Martinus 2017 alebo Knižná šifra 3
Po pridaní celej mapy, budú pripravené všetky správne odpovede z Knižnej šifry 3 Martinus 2017 🙂
pomozte s 3.bonusom 😉 Zatial na co som prisla:
451 stupňov Fahrenheita - 100 rokov samoty - Bolo nas 11 / 2 slachtici z Verony = 170 😉
A to druhe si nie som ista, ci metro sa mysli Metro 2035 a ta fantazia ci sa mysli Biblioteka, teraz bol vraj 25. rocnik (ja som z vychodu, tak som nebola 🙂), cernoskov je 10 (moja oblubena kniha 😉), takze 2035 - 25 / 10 = 201 (riesime teraz zaradom, bez prednosti delenia, kto by chcel rypat 😀)
Cize mi vyslo (snad spravne) 170 a 201, autora niekto najdite 😀
A este, neviete, ci sa moze hadat viackrat (ako v minulom bonuse), alebo len 1 pokus?
@ivkasendy len ta cena ffantázie bola 15: http://www.incheba.sk/cena-fantazie-2017-pozna-...
Mam to 😂 ale zatial nepoviem 🤐 len, ze nehladajte typickeho autora 😀 a tie cisla 170-201 fakt udavaju dekadu 🙂
marcus aurelius
Chcem sa opytat ci niekto nevie odpoved na bonus c.3?
🙄 sčítaní chápu, že dekáda má úplne iný význam, než prezentujú, preto to niektorým robí/lo problém nájsť, v ktorom období dielo vznikalo. Ja som išla týmto smerom. Nečítala som knihu, ale prečo "ešte však nie o nás"? To ma zase viedlo do scifi.
Tajná bonusova otázka 3: Marcus Aurelius
Ešte že je tu táto diskusia, inak by som na to nikdy neprišla... Ja som to posledné číslo násobila 10, nie delila, veď predsa "rozmnož" znamená násobiť, nie?😵 Nehovoriac o význame slova dekáda.... Grr... A inak pokiaľ viem, tým klenotom sa má na mysli kniha Hovory k sebe samému, čo je ale kniha filozofická, takže je úplne irelevantné, kde tú knihu napísal, lebo je to kniha o ľudskej bytosti, nie o nejakom národe 🙂
TAJNÝ BONUS 3 --- Marcus Aurelius
Vieš, ktorý Fahrenheit zapáli papier? Odrátaj mu roky samoty aj údaj, koľko nás bolo (než začali vešať). Čo ti zvýši, rozdeľ medzi šľachticov z Verony.
Predstav si posledné slovenské metro a odmysli ročník fantázie, čo pokrstili v sobotu. Čo zostane, rozmnož pre každého z malých černoškov.
Čo značia tie čísla, keď ja hľadám meno?
Nič menšie než dekádu, keď tu vznikal klenot!
Vzdialený, no blízky... ešte však nie o nás,
hoci vraj bol spísaný blízko brehov Hrona.
Prvé dve mená autora – to je odpoveď.
(A Jozefa Cígera pusti z hlavy hneď) 🙂
Kto je to?
Čo značia tie čísla, keď ja hľadám meno?
Nič menšie než dekádu, keď tu vznikal klenot!
Vzdialený, no blízky... ešte však nie o nás,
hoci vraj bol spísaný blízko brehov Hrona.
Prvé dve mená autora – to je odpoveď.
(A Jozefa Cígera pusti z hlavy hneď) 🙂
Aká je bonusová odpoveď?
@andreaka11 fakt tam bolo slovo rozmnoz? to som zabudla... ale aj tak som to hned delila, tak potom neviem, hlavne ze odpoved som uhadla 🙂
Tajný bonus č. 3 je Marcus Aurelius

@ellise 3. vraj bola Holistická detektívna agentúra Dirka Gentlyho, 2. som si nejak googlenim nasla, ale uz nepamatam nazov, no nejaka seria od polskeho autora to bola, kde bol tusim lovec upirov co mal 2 mece, a 1. kniha bola nejaka od Kinga, nejaky Gerald alebo take nieco, uz sa mi nechce googlit 🙂