icon

Koho plánujete voliť do NR SR?

28. feb 2023

Koho plánujete voliť do NRSR? A prečo? Čo sa Vám páči na danej strane? Nerada by som premárnila svoj volebný hlas, takže chcem ísť voliť, ale akosi sa nemôžem rozhodnúť koho tak by ma zaujímali vaše postrehy/názory

Strana
z11
oliva276
2. mar 2023

@evamarek77 -v Čechách tiež ku koncu Babišovej vlády voliči volali: Preč s populizmom! Stalo sa, majú Fialovu vládu, ktorá "vyslyšala" hlas ľudu a vzala to riadne zostra. V štádiu príprav, s platnosťou k 1. júlu či od Nového roku Stanjura, Jaračka a spol. (ministri financiií a soc. vecí) finišujú s mnohými reštriktívnymi opatreniami::

- skrátenie poberania rodič. príspevku
- zrušenie odpočtovej položky na na nepracujúcu manželku/manžela
- sprísnenie podmienok priznávania invalidity
- sprísnenie podmienok pri PN
-- vyššie odvody pre živnostníkov
- zníženie valorizácie dôchodkov a dávok naviazaných na životné minimum
- výrazné zvýšenie dane z nehnuteľností a správnych poplatkov
- čiastočné spoplatnenie zdravotníctva
- ďalšie posunutie veku odchodu do dôchodku

atď, to len námatkovo, nie je to všetko.A mnohí z tých, ktorí kričali Preč s populizmom, sa teraz chytajú za hlavy, koho si to do vlády nasáčkovali.

Nie som terajší, minulý, a stopercentne ani budúci volič našej vlády, ale ... racio a finančná podvyživenosť nášho obyvateľstva nepustí (najmä keď vieme, že 35 miliard v priebehu nasledujúcich 8 rokov pôjde na zbrojenie) - a obyvateľstvo napriek stále sa zvyšujúcim životným nákladom bude mať výrazne priškrtený rozpočet. Apelovať možno akurát tak na adresnosť..
-

lubka72
2. mar 2023

@paradajkova pozor, táto vláda zaviedla, že sa lekári báli pacienta, liečba cez telefón, neskoro, zatvorené školy, izolácia, cele zle. Švédsko toto nikdy nemalo a zďaleka toľko ľudí nezomrelo
A to, zaviedla vláda Matovica a Hegera. A celoplošné testovanie, sloboda iba s modrým papierom, u mňa vtedy skončili. Plagiatori a podvodníci.

paradajkova
3. mar 2023

@lubka72 v Svedsku je zaockovane okolo 80% populacie, na Slovensku ani nie 50% 😉 Tam to nikto neriesil ako tu. Ked povies A, povec aj B.

Ale vdaka za staznost, sice nechapem preco bola adresovana mne, ale tak precitala som si.

starhawk
3. mar 2023

@paradajkova doplnim k tebe aj C

skor 73% a nebolo tomu tak hned - trvalo kym sa na toto cislo dostali

V case najvecsich van tajm next tajm lokaun to bolo este menej

https://ycharts.com/indicators/sweden_coronavir...

paradajkova
3. mar 2023

@starhawk pisala som to z hlavy, preto som dala okolo, lebo viem, ze Svedsko je jedna z top top krajin ockovanosti v europe. Tu mas presnejsi link, Svedsko top 5, dlho dlho nik a nakonci sme MY, Rumunsko a Bulharsko. Tak asi je logicke, ze mali menej striktne opatrenia.

https://www.statista.com/statistics/1196071/cov...

angelinja
15. mar 2023

@paradajkova Marcinková stiahla návrh, ktorý garantoval dieťaťu právo na rodiča v nemocnici. Dôvodom sú poslanci OĽaNO
Zdroj: https://tvnoviny.sk/domace/clanok/669105-marcin... ked uz nic ine tak aspon toto hadam olanakom zarytym uz nevuem co este potrebuju na prebudenie

paradajkova
15. mar 2023

@angelinja preco som oznacena? Dakujem za vysvetlenie.

Strana
z11