icon

Koho plánujete voliť do NR SR?

28. feb 2023

Koho plánujete voliť do NRSR? A prečo? Čo sa Vám páči na danej strane? Nerada by som premárnila svoj volebný hlas, takže chcem ísť voliť, ale akosi sa nemôžem rozhodnúť koho tak by ma zaujímali vaše postrehy/názory

danyelia
1. mar 2023

@viestta SMER, s určitými výhradami samozrejme, menej už Republika, ĽSNS sú proti, pokiaľ viem...

vla_dan
Odpoveď bola odstránená
vla_dan
Odpoveď bola odstránená
777januska777
1. mar 2023

@danyelia lebo proslovenske strany suvtam všetky. Lenze aj tie proslovenske strany sú zamerané na nejakú stranu sveta. A teraz je to len prozapadna alebo proruska.

andreakotesova
1. mar 2023

@777januska777 radšej budem mať po svojom boku USA a celý západ, ako odborného Rusáka 🤢

riyadh
1. mar 2023

@danyelia to vies nejdes davom, uz si automaticky proruska😂Pan boh Nam pomahaj, ked tu citam tie nazory, sa necudujem ze SK je v takom zadku

19mmm71
1. mar 2023

zatial viem koho urcite nebudem volit

starhawk
1. mar 2023

@zuzanka.zuzu "ak matovič pretlačí 500e za účasť, tak osobne budem krúžkovať práve jeho 😀 nech je sranda..."

Prave si sa zaradila na mentalnu hladinu nasej marginalizovanej mensiny (tych jednoduchich z nich z osad, nie tych slusnych prislusnikov tohto etnika co sa snazia ybt plnehodnotna sucast nasej spolocnosti)

Sorry ale povedat ze nech je sranda a preto volit psychopata - sak rozputajme 3sv vojnu, nech si uzijeme ten postapo svet ako z filmov, nech je "sranda"

danyelia
1. mar 2023

@777januska777 Tak neviem, pán premiér v jednom vystúpení povedal, že my sme proUKRAJINSKÁ a pro EURÓPSKA krajina či vláda, slovo proSLOVENSKÁ nepovedal- opravte ma, ak sa mýlim. Proukrajinské strany sú hádam všetky, no ak má niekto iný názor na vojnu (a milióóón krát môže povedať, že je zlá, je proti nej, nepodporuje ju, odsudzuje ju, súcití s Ukrajincami, pomáha im, len si dovolí v niečom protirečiť, vysloviť iné riešenie, postreh 🙄...) hneď je označený ako proruský. My máme byť v prvom rade proslovenskí občania...

danyelia
1. mar 2023

@andreakotesova Aha...teda USA nikdy žiadnu vojnu nerozpútalo? 🤔

mima1608
1. mar 2023

No viem koho voliť nebudem. Fica, fašistov, SaS, Olano, Sme Rodina a PS.

Fico mal 12 rokov, neurobil pre túto krajinu nič.
K fašistom sa snáď ani vyjadrovať netreba.
SaS má síce nádherný program, ale je to nevyzretá strana, ktorá jedno sľubuje a druhé robí (napríklad sľubovali zrušiť registračné poplatky za autá a miesto toho ich rapídne dvihli). Keď asi ani v "banalitách" nevieme spoľahnúť na to, že dodržia program a slovo, tak ako sa na nich môžme spoľahnúť v hocičom inom?
Olano je kapitola sama o sebe. Matovič je psychicky chorý človek a tak isto čo sa týka ich programu, nedodržali ani mäkké F. Že dali 200 eur deťom? No fíha, keď si pozrieme infláciu a pod, tak sme reálne nedostali absolútne nič. Ceny v obchodoch vystrelujú do nebies, ale dane sa znížili pre vleky, lebo sa treba niekomu zavďačiť, však? Dôchodcovia už pomaly nemajú z čoho žiť a my tu riešime nejaké Migy a 500 eurovky za voľby - to už zrazu nie je korupcia?
Sme Rodina je len Kollár, ktorý kope sám za seba a obracia kabáty podľa toho ako sa mu to hodí.
PS je absolútne netransparentná strana, ktorá neviem kudy kam. Majú síce pekné nápady, ale nedotiahnuté do konca podľa toho, čo som minule voľby čítala v ich programe.

Ešte k Pellemu, on sa akože tvári proslovensky a proeurópsky, ale ja mám taký dojem, že hovorí len to, čo je väčšinou akceptovateľné, lebo sa proste chce páčiť. Ale mám pochybnosti s kým by sa spojil po voľbách a hlavne či by bol schopný niečo urobiť pre tento štát.

Chcem ísť voliť, ale netuším koho. Na oboch stranách sú len extrémy, ktoré slovenským občanom len a len škodia.

starhawk
1. mar 2023

@777januska777 "ja zas vidím zvýšenie príspevkov na deti, zvýšenie dôchodcom, práca polície, konkrétne NAKA je obdivuhodná. Neviem neviem, ale táto vláda pocas krízy (covid a vojna) pridala ľuďom viac a pomohla ľuďom viac ako Fico za 12 rokov blahobytu. "

WTF ze NAKA robi dobru robotu - si asi nepocula nahravky Curilovcov najme o Santusovej - ine mafianske praktiky.
Tato vlada pocas krizi nepridala ludom zhola nic - zadlzila tento stat svojimi rozhodnutiami, pripravila ludi o fungujuce podnikanie, ceny energii riesi tak ze ich zaplatime cez dane a dalsi dlh pretoze stropovanie dokaze len to - nezaplatis to priamo ale doplati to stat a do statu davas peniaze ty a tvoje potomstvo bude znasat dlhy

Ano Fico bo blbec, ze pocas dobrej hospodarskej situaci sprosto hrabal pre seba a ludom hadzal omrvinky - stalo ho to prehrane volby. Miesto aby zlepsoval situaciu na SK a popritom si nenapadne ulieval - lebo povedzme si na rovinu to je zmyslom politiky, obohotit sa na ukor inych a kto by isiel proti prudu by pravdepodobne skor ci neskor bol fyzicky zlikvidovany ako nahle by stopol toky finacii velkym hracom

777januska777
1. mar 2023

@danyelia postreh a riešenie je v pohode, problem je ak sú to riešenia a postrehy, ktoré nemajú ani hlavu a pätu a sú to len hlúpe frázy, ktoré pôsobia na zle vlastnosti ludi ako sú závisť, strach a nenávisť.

777januska777
1. mar 2023

@starhawk nezlepsoval situáciu na Slovensku vôbec nijako. Jedine co mal urobiť nedokázal. Postaviť diaľnicu aby sa na Slovensku situácia skutočne zlepšila a otvorili sa možnosti aj iným častiam slovenska. Situácia sa zlepšovala, tým ze sme v EÚ a životná úroveň EÚ rástla. Ako sa vyvíjajú trhy a situácia v Európe a vo svete, tak sa vyvíja aj situácia u nás. Preto sme teraz mali krízu, lebo kríza postihla cely svet a hlavne trhy a teda situavia bola zla vsade. Nepripisuj Ficovi, ze urobil niečo co neurobil, on jedine co robil je sedel vo vláde a kradol a keď mal niečo urobiť, tak to neurobil. Fico je neskutočný populista a blbec a vážne nechápem ako mu to niekto môže veriť.

danyelia
1. mar 2023

@777januska777 No neviem, ako u Teba, ale ja sa riadim vlastným rozumom a cudzí názor (či už s hlavou a pätami alebo aj bez) vo mne nedokážu vyvolať závisť, strach či nenávisť...Porozmýšľam o ňom a buď sa s ním stotožním alebo nie. A prepáč, ale všetky tie tzv. proukrajinské riešenia problémov sú super a majú aj hlavu a pätu?

777januska777
1. mar 2023

@starhawk a to si musíš uvedomiť, že táto vláda dala počas krízy oveľa viac a urobila oveľa viac ako Fico počas blahobytu.

viky173
1. mar 2023

@mima1608 presne do bodky si zhrnula moj nazor

777januska777
1. mar 2023

@danyelia pro ukrajinské riešenia sú fajn, poslať zbrane a čakať co sa stane. Lebo vojna nemá riešenie. My môžeme byť radi, že Ukrajinci to riešia za nas.

viestta
1. mar 2023

@danyelia Smer s vyhradami proti comu? Republika uz menej proti comu? LSNS , hlavne jej predseda je vyrazne protieurpsky a aj proti NATO, priam by som mohla rovno napisat, ze je prorusky.

andreakotesova
1. mar 2023

@danyelia stále však radšej budem mať po svojom boku západ 😉

danyelia
1. mar 2023

@viestta ...s určitými výhradami proti EU a NATO - rozumej, niečo im tam vadí, s niečím nesúhlasia (praktiky, rozhodnutia, zákony...) a s niečím súhlasia, podporujú to.

danyelia
1. mar 2023

@andreakotesova V poriadku, určite máš na to svoje dôvody, ja budem mať rada po boku Slovákov 😊

andreakotesova
1. mar 2023

@danyelia veľmi sa tu nedá vyberať.... 😅 a treba čítať s porozumením.

danyelia
1. mar 2023

@777januska777 Posielať zbrane a čakať čo sa stane? Tie zbrane budú niekoho zabíjať, to sa stane! A čím dlhšie a viac ich posielať budeme (my aj svet) tým bude tá vojna dlhšia, tým bude viac obetí na životoch a škôd...Vojna nemá riešenie? Ale prosím Ťa, keby si všetci ,,mocní,, na svete sadli za jeden stôl, hlavne USA, Rusko, Ukrajina a EÚ a mali snahu o mierové riešenie, dohodli by sa...táto vojna niekomu vyhovuje, neboj sa. Už len zbrojársky priemysel plesá...A čo Ukrajinci riešia za nás? Čo my s tou vojnou reálne máme? A ako sa vyrieši, Ukrajina po 2 rokoch vojnových utrpení nad ruskou (jadrovou) veľmocou zvíťazí? Jedine tlačiť na mierové dohody...

andreakotesova
1. mar 2023

@danyelia s jedlom rastie chuť 😉

danyelia
1. mar 2023

@viestta Teda protieurópsky = proruský?

danyelia
1. mar 2023

@andreakotesova A na čo máš chuť? 😁

777januska777
1. mar 2023

@danyelia inak mne je najviac vtipne, ze nesúhlasia s EÚ a chcú z tohto spoločenstva vystúpiť a teraz si mohli vyskúšať aké by to bolo, keď sa zavreli hranice, kvôli covidu, tak presne ti ludia proti EÚ boli na hraniciach a protestovali. Zaujímavé je to, ze si neuvedomujú, ze ich požiadavky si navzájom odporujú. Lebo my nemáme právo si vyberať len niečo a ostatné nechať tak. Vzdy ide o to si vybrať všetko aj s výhodami aj nevyhodami.

viestta
1. mar 2023

@danyelia ja sice vytrhnem zo vsetkeho len jednu malickost, ale Za Ficovej vlady sa prehajdakali miliriardy z fondov EU, miliony z tych istych fondov sli do vreciek "nasich ludi" (kauzy Pasek a pani Anka a piestanske CT len tak namatkovo). To mu, im, jeho ludom EU nevadilo. Akonahle uz EU ziadala nieco od nich, nas, tak uz mal vyhrady.
O agende pana Kapitana vo vztahu k NATO vieme svoje.
(a este mi napadla zmluva s NATO, tu vyrokoval sudruh Fico kym bol vo vlade a kebyze mu pan Kapitan nepohrozi odchodom z vlady a tym padom stratou parlamentnej vacsiny a padom vlady, tak ju aj za velkych ovacii podpise, takze tolko k tomu smerovaniu k NATO na nim zarucenej bezpecnosti Slovenska)
Republika ma vo vedeni zlozenie vyslovene "proeuropske" a aj "proNATO". To vidi kazdy, dokonca aj ich volici, pretoze im hraju na ich notu. Ale svoje nacionalisticke a fasisticke korene nezapru ani oni aj ked, pouceni z minulosti, ich decentne zamlcuju

mima1608
1. mar 2023

@danyelia mne len príde vtipné ako sa dnešná vládna garnitúra necháva počuť, že Rusko by do vojny s NATO nešlo (čomu verím aj ja) a na druhej strane pán Nad povie v diskusii, že musíme UA zásobovať zbraňami, lebo bojujú za našu slobodu a keď prehrajú, máme tu Rusov ako ďalší v poradí my. Ale veď to by bola vojna s NATO a to by znamenalo 3. svetovú... Keď som v nedeľu pozerala Na Telo (teda nerobím to často) tak Nad mi prišiel ako totálny vojnový štváč 🙄