icon

Koho plánujete voliť do NR SR?

28. feb 2023

Koho plánujete voliť do NRSR? A prečo? Čo sa Vám páči na danej strane? Nerada by som premárnila svoj volebný hlas, takže chcem ísť voliť, ale akosi sa nemôžem rozhodnúť koho tak by ma zaujímali vaše postrehy/názory

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
viestta
1. mar 2023

@evamarek77 iste, pamatam si aj Matovicove excesy. Ale aj on sa tam dostali iba z vole volicov, nikto nam ho tam nedosadil.

starhawk
1. mar 2023

@simca06022011

"tie migy su realne nepouzitelne"

Ak nehas hnit auto v garazi a nebudes ho opravovat tak bude tiez nepouzitelne.
Zaujimave, ze vraj si to ukrajinci vedia zazracne opravit. Tak preco potom potrebuju posielat poskodenu techniku spet na zapad na opravu ked si vedia veci sami opravovat ?
Tie migi su dobre stroje ak by sa o ne riadne staralo, nasi piloti s nimi vedeli dobre lietat.

"migy nepouzivame"
Nepouziovame ich kvoli sankciam. ktore nam ich znemoznovali udrziavat v top stave.

"ak nam za ne da EU nahradu, tak preco ich nedat?"
Takto sa spytam, z coho ta EU tie peniaz ktore nam za ne da vygeneruje ? Je to cisto len dalsie zadlzovanie a tlacenie nicim nekrytych penazi

Ano vidim ze tuna sa presne nad tym zamyslas
"(nepamatam sumu, dost to bolo, co je tiez inak zaujimave, co si budem musiet dostudovat, ze eu z neviem coho, bude vyplacat pomoc, zbrane.. kto to zaplati?)"

"Jednoznacne, na modernizaciu techniky, je posielanie tychto nami nepouzitelnych zbrani fajn. Lepsie ako len tak posielat miliony eur..."

Chcel by som vidiet nezavislu analyzu hodnoty za peniaze nezohladnujucu sankcie co sa viac oplati - udrzovat Mig v dobrej kondicii, alebo mat F-16 kde bez USakov si neskrtnes a stoja majland tiez

Totto zbavovanie sa techniky aby sme potom davali miliardy na novu americku my uz vazne lezie na nervy
Americka ekonomika superzadlzena sa tu ide zachranovat statikmi ako Slovensko

mikadooo
1. mar 2023

Počkám si na posledné prieskumy. Potom sa rozhodnem. Zatiaľ viem, koho voliť nebudem... 😄.

starhawk
1. mar 2023

@mamula20
"ja dufam,ze sa ta tapa uz konecne zobudi a ze zacne robit nieco v prospech Slovakov,nie ona je Ukrajina.Tak tu uradnicku vladu da.Ved naozaj neni KRAVA snad,ze si neuvedomuje,okrem toho toto vsetko proti ustavne ale aj nerespektovanie toho,ze volby maju byt SKOR,a nie takto ked uz nebudu mat na nic cas,ze maju urobit a odovzdat rozpocet a ze to nestihnu.Ale to je asi zamer,NAS DAT DOLE."

Ocividne robi len to co jej nakazu jej zamestnavatelia. Ona na Slovensko zvysoka kasle.
Kravou ju uz roshodne necastujem. Urazil by som mile a uzitocne zvieratka.
Neviem aka je dobra pravnicka, ci si vobec uvedomuje nieco co robi a aspon v duchu si dava facepalm alebo je tak tupa ze jej staci to co jej podsunu a nezamysla sa nad tym.

Ak som dobre zachytil, uz jej chystaju za odmenu flek generalnej tajomnicky NATO ak budu vidiet ze je nepouzitelna na dalsie prezidentske volby.

starhawk
1. mar 2023

@mikadooo a robis si nejaku silnu analyzu jednotlivych agentur ako dobre sa trafili nakonies s prieskumami + davas si do preiemeru viacero prieskumov ?

+ vies ako sa take prieskumi vedia robit ?

Ak vyplnas dotazniky (ako moja draha polovicka) alebo si niekedy odpovedala na telefonicke ankety, tak vies, ze tieto agenturi maju databazu ludi a vedia o nich vsetko a na zaklade toho vedia povedat aka by bola ich odpoved na otazku ktoru by im polozili.
Potom takato agentura dostane objednavku na priesku a priblizne aky vysledok by si priali.
Potom akoze nahodne vugeneruju a zavolaju presne tym ludom o ktorych vedia ako odpovedia s velkou pravdepodobnostou.
A vsetko sa tvari koser - lebo maju nahratych 1000 telefonatov s odpovedami presne co sedia s vysledkom priskumu. To ze to takto zmanipulovali nedokazes.

mikadooo
1. mar 2023

@starhawk vidím posledné prieskumy a vidím následne reálne výsledky volieb. Ďakujem za informácie, ale nepotrebujem žiadne tajné sondy do toho "ako sa to robí". Je mi to šumafuk.

mima1608
1. mar 2023

@starhawk to mi pripomína, ako som raz vyplnila dotazník do jedného prieskumu 3krát a oni všetky tie razy zarátali. Takže nie, prieskumom neveriť 😅

starhawk
1. mar 2023

@evamarek77 "prichádzame na to, že mi skutočne politické strany a jeden volebný obvod vôbec nepotrebujeme. Nech nás zastupujú primátori a starostovia, tí reálne vedia, čo Slovensko potrebuje."

S tym si dovolim nesuhlasit, pri vecsich mestach je tej roboti fakt dost na ich riadenie na to aby zostavalo dost casu na kvalitne zakony

+ ludia sa nezaujimaju o lokalnu politiku tolko

starhawk
1. mar 2023

@mikadooo a preto sa psychopat dostal k moci, lebo ludia rozmyslaju ako ty

milanemila
1. mar 2023

@angelinja ja som nikde v komente nespominala ziaden zaver (aki su ludia s VS a aki bez nej, ani ze VS znamena automaticky normalneho cloveka), iba ze by ma zujimala taka statistika. Z coho som ale vzdy prekvapena je ako si ludia myslia, ze statisticka vzorka je “moji byvali kolegovia”, “ludia kt poznam” atd.

starhawk
1. mar 2023

@777januska777

"súhlasím, že čím dlhšie bude vojna trvať, tým bude viac obetí, preto veľmi dúfam, že Ukrajinci rusko vyzenu za hranice co najrýchlejšie."

1) Uklrajinci sami vojnu nemaju sancu vyhrat, ak by neboli zapadom zasobovany a podporovany vojna by uz davno nebola.
2) Porazka Ruska vojensky je mozne len za cenu 3. svetovej vojny - chces ju ?
Porazka Ruska kompletne ako krajiny je uz automaticky jadrova vojna a postapo obdobie - chces to ?

Tak sa pozri na svet realnim pohladom.

"rusko chce celú Ukrajinu a ukrajina chce zostať celá, bez ruska."

Nie, Ruscho chcelo Krym, lebo tam ma strategicku namornu zakladnu. Problem nastal az ked im ukrajinci nehcceli predlzit zmluvu na jej prenajom

Yanukovych's predecessor, Viktor Yushchenko, had vowed to eject Russia's Black Sea fleet from the port of Sevastopol, arguing that its presence was an affront to Ukraine's sovereignty and a destabilising factor in Crimea, a majority ethnic Russian region with a strong pro-Soviet mood.

Yanukovych said the lease on Russia's Black Sea fleet that was due to expire in 2017 will be prolonged for 25 years, until 2042 at least.

From <https://www.theguardian.com/world/2010/apr/21/u...>

A ked to Yanukovych, tak tam nabeli USaci a Nulandova a spravili tam prevrat

Takze si Krym prebrali (povodne zan platili nemale peniaze Ukrajincom)

Nechceli mat Ukrajinu v NATO no Ukrajinci (ich zapadny pani) to ingnorovali.

Teraz pokial viem chcu
1) Krym - to je uz no coment
2) Doneck, Luhansk + uzemia ktore sa cez referendum pripojili
3) Demilitarizovany zbytok Ukrajiny ako slobodny stat - idealne s babkovou vladou alebo aspon neutralonou co nebude liezt amerike do zadku
Ale neviem ci sa to este vobec da ked amici si uz narokuju cez pozicky a co ja viem ake zmluvy na kopu uzemia ukrajiny za pomoc a dodavky zbrani - oni to zadarmo nerobia

"Ukrajinci sa rusom už z princípu nepodvolia, keďže rusi sú ten agresor co prišiel a dokonca zabíjal civilistov."
Ak by to bolo na ich rozhodnuti, nemali by problem podvolit sa. Pozri si nejake videa ukrajinskych vojakov ako su spokojny so Zelenskym

"My môžeme ulrajinu nechať tak a neposielat im zbrane, ale to znamnena pre rusko výhru a pre západ výhru agresora, pre ktorého dohody a slovo nemajú žiadnu váhu. To je veľmi nebezpečný člen moderného sveta."

? ako keby slovo ameriky malo nejaku vahu - ved slubili ze sa NATO nerozsiri dalej na vychod a postupne sa dostali az na hranice Ruska

"A áno rusko má jadrové zbrane a to je problém ak jadrové zbrane použije, nastane veľká vojna. Je to blbé, ale tomu západ zabrániť nedokáže a mier problém nevyrieši. Vieme v histórii ako vynuteny mier spôsobil oveľa krvavejsiu vojnu. Keby hitlera zastavil svet už na začiatku, tak nemusela byť 2.svetova vojna taka krvavá, ale aj v tej dobe si niektorí ľudia mysleli, že však sa dohodneme, ustupime a bude dobre. Hitlerovi to ale nestačilo, on mal svoj sen a tak bola obrovská vojna."

Tu si nejak protirecis. Hitler nemal atomky vtedy, teraz uz porazka Ruska vojensky nie je dosiahnutelna - proste to ber ako fakt.
Rusko by sa dalo velmi zdlhavo vycerpavat, ale pridu mu coskoro tusim 350 000 novych vojakov a urajincov precislia
Ako tomu chces zabranit bez 3. sv vojny ?
Bez dodatocnej ludskej sily to ukrajinci nedaju.
Preventivny atomovy utok na Rusko = globalna atomova voja - to vazne ale ze vazne nechces zazit - v takom pripade si budes len zelat nech si priamo v centre vybuchu nech to mas rychlo za sebou

Ak sa do konvencneho boja zapoji NATO, hrozi ovela vecsie znicenie Ukrajiny - napr na vystrahu znicenie Kijeva - amici potom cuknu aby nebola globalna nuklearna a ukrajina bude total zdevastovana krajina este viac nez je teraz

Zapad hra na to ze sa Rusko unavi a tak bude posielat do vojny dalsie a dalsie meso - inak ukrajinci uz dochadzaju, takze treba nove, dari sa im huckat Poliakov, Madarov urcite nie, Mozno Severske krajiny by tam posielali vojsko ale to je tiez uz na sup 1 atomku na kazde hlavne mesto ktore sa pokusi zapojit
Amikom by to aj vyhovovalo nakoniec - oslabene rusko, Europa znicena, odkazana na milost amerike, amerika s minimom strat a moze zas nastartovat vyrobu vsetkeho a bude na koni

starhawk
1. mar 2023

@milanemila sorry ale statisticka vzorka 1000 ludi je prd.

Ked to bude na vzorke aspon 30 000 tak to uz bude nieco, ale taketo prieskumi sa nerobia.

viestta
1. mar 2023

@starhawk mas aspon aku taku sajnu ako sa robi statisticka vzorka? V pripade prieskumov verejnej mienky (a teda aj volebnych preferencii) sa zohladnuju demograficke udaje a podla toho sa zaraduju respodenti do vyhodnocovania.

starhawk
1. mar 2023

@draik a plati aj pre @paradajkova

"Prvý lockdown predsa zaviedol Pelle, keď tu bolo len pár prípadov."

Ano. V dobe ked sa o viruse nevedelo nic a siril sa dojem ze ho chytis uplne vsade aj vonku na zahrade a potom si hodis mincou ci sa dostanes do nemocky a ak sa tam dostanes hodis si mincou ci zomres alebo nie.
Cisla nakazenych v inych krajinach kde boli popredu sli exponencialne.

Potom ale realne cisla identifikovanych ako chorych a cisla zomrelich boli uplne mimo stupnice na pandemiu. Ta smrtnost nakoniec nebola vobec taka hrozna ako sa povodne prezentovalo tusim 1% a to by sa este ovela znizilo keby sa smrtnost pocitala na vekove kategorie - najviac zomieralo starsich ludi samozrejme - co je pochopitelne, kedze tych vie kosit hocaka choroba

777januska777
1. mar 2023

@starhawk porážka ruska vojensky musí byť ci dnes ci keď sa lepšie pripravia na vojnu, keďže teraz vidia kde majú problémy. Jednoducho ta vojna príde, lebo Rusko ju chce a potrebuje a keďže nedokáže vyhrať nikde inde v ziadnom inom sektore, tak dúfa, že aspoň vyhra vo vojne a nech je to za akúkoľvek cenu. Ano je to blbé, ale ešte aj v našej dobe je nejaký blbec co si neuvedomuje, ze to co robí je mimo a putin teda mimo fakt je.

draik
1. mar 2023

@starhawk
Ste si odbehli z Hlavných správ alebo kde tak učia?

milanemila
1. mar 2023

@starhawk nastuduj si prosim ta nieco o statistickych metodach a vybere tej statistickej vzorky, lebo ak by si mal co i len paru o tom, tak svoj komentar nenapises 🙈

starhawk
1. mar 2023

@draik
"Ste si odbehli z Hlavných správ alebo kde tak učia?"

Nejake protiargumenty ?

Niekomu ste tu vycitali "Whataboutizmus" a zrazu na mna takto ?

angelinja
1. mar 2023

@viestta no bohuzial ale aj ti ktori sa nedali nachytat musime trpet kvoli tym ktori sa dali nachytat vo volbach

angelinja
1. mar 2023

všetci ti ktori chcu a budu volit tuto haved podporuju vojnu a zatahuju n as do nej uz prestante s ficom ktoreho vam tlacia stale do hlav..co vas po ficovi???? vidite ze oni sa nezatvoria medzi sebou nikto nikdy nebol zavrety ani ten usaty dzurinda s miklosom nikto nikdy medzi sebou sa oni nezatvoria preboha len rozmyslajte treba mier, nikto nikdy neporazi rusko radsej rozputa tretiu svetovu vojnu a tito tusim radsej tiez su uplne vymleti ajs celou vladou aj cela europska unia , j a len dufam ze to by bolo to posledne co by nam vlada urobila a este pred poslednym by tento narod povstal a isiel do ulic kvoli detom a pokoji n slovensku.

draik
1. mar 2023

@starhawk
Píšete úplné hlúposti a je jedno či zámerne alebo z neznalosti. Začal som a skončil Vašim tvrdením o prieskumoch, keďže, buď nemáte ani tušenie alebo len bohapusto klamete, ako sa tvorí štatistická vzorka do reprezentatívnych prieskumov verejnej mienky.
Ostatné Vaše komenty ako vystrihnuté z učebnice istého Bla bla bla a jemu podobných; bude lepšie, keď sa vrátite na patričné fóra, kde Vašim bludom nikto nebude oponovať ale dokonca naopak budú potlapkávať, aký ste dobrý chlapec, aj keď to pravdepodobne nebude za 500.

starhawk
1. mar 2023

@777januska777
"porážka ruska vojensky musí byť ci dnes ci keď sa lepšie pripravia na vojnu, keďže teraz vidia kde majú problémy. Jednoducho ta vojna príde, lebo Rusko ju chce a potrebuje a keďže nedokáže vyhrať nikde inde v ziadnom inom sektore, tak dúfa, že aspoň vyhra vo vojne a nech je to za akúkoľvek cenu. Ano je to blbé, ale ešte aj v našej dobe je nejaký blbec co si neuvedomuje, ze to co robí je mimo a putin teda mimo fakt je."

Este raz a pomaly.

Vojenska porazka celeho ruska = 3. svetova vojna pripadne az globalna nuklearna vojna

Toto PODPORUJETE ????

To mate odkial tieto bludy ? To vam Nad natlacil do hlavy ?
Preco by rusko CHCELO a POTREOVALO vojnu ???
Poprosim vysvetlit.

Rusko nechcelo a uz vobec nepotrebuje vojnu. Nechcelo ju, ale ked sa mu NATO nasackovalo az na hranice a na dostrel do hlavneho mesta - nieco ako Kubanska kriza, tak bohuzial nema inu moznost ako vojensky zatlacit a demilitarizovat Ukrajinu.

Co ma Rusko z vojny ?
-> problemy s odberom surovin. musi promptne presmerovat trhy a toky surovin
-> velke vydavky navyse
-> straty na zivotoch svojich obcanov a sympatizantov na Ukrajinskej strane
-> velmi negativnu PR
-> ekonomicke sankcie voci nim
-> nemoze pokracovat v rozviji krajiny po krachu v 1998 - za vlady Putina sa ekonomicky dost pozviechali a aj ked je tam chudoba, ale dost rapidne znizili pocet ludi v absolutnej chudobe

Co ma Amerika z vojny ?
-> minimalne straty na zivotoch (len par zoldnierov co boli blbi tam ist + par dostojnikov co tam tajne boli)
-> obrovske zakazky pre svoj zbrojny priemysel (na com popritom bohotnu senatori insider tradingom - nakupia akcie zbrojoviak, lebo vedia ze im schvalia zakazku alebo od inej krajiny "poctivo" vyhraju zakazku, akcie potom poskocia a senatorko preda - normalny obcan ide za insider trading ako zlocinec do basi lebo su na to zakony ale senatori mozu ...)
-> podporou ukrajiny si pripravuju pravo na jej obnovu https://dia.dp.gov.ua/en/35184-2/
a vsetko to vlastne robia zadarmo - za vytlacene nicim nekryte peniaze ktorych si mozu spravit kolko len chcu - dlh v trilionoch https://www.usdebtclock.org/ 31 trilionov (slovenskych Bilionov) nikdy nesplatia
cize vydavky na vojnu ich vpodstate netrapia na rozdiel od statov ktorych mena nie je svetova rezervna mena a teda si nemozu len tak natlacit kolko chcu penazi, lebo by to hned viedlo k hyperinflacii
-> zvyseny odbyt ich LNG a inych surovin nakolko europa sa kvoli sankciam musi preorientovat na inych dodavatelov - casto aj drahsich americkych (vidn jadrove palivo co nebudeme moct brat od rusov napr konkretne)
-> oslabovanie vplyvu hlavneho nepriatela - dalsie staty sa pridavaju k NATO
-> vyvolanie nenavisti voci comukolvek Ruskemu - podpora totalnej rusofobie
-> nik nekritizuje ameriku a nekazi im PR - tada okrem nas dezolatov co na to poukazujeme ale ved tych zapredane media zosmiesnia a je pokoj
-> potreba odviest pozornost od krachujucej ekonomiky s nesplatitelnym dlhom - doteraz sa to resetovalo vojnou

Takze sa pytam - komu sa ta vojna oplatila ? Rusom ci Americanom ???

andreakotesova
1. mar 2023

@starhawk Putin sa totižto preratal... myslel si, že za dva dni je po špeciálnej operacii. Tak netrep, co sa komu oplati/neoplatí. Zaujímalo by ma, koľko ti platia... 😅

krajinka
1. mar 2023

@angelinja ty uz sa ukludni, lebo ti praskne zilka

krajinka
1. mar 2023

@andreakotesova ten to robi zadarmo😉

andreakotesova
1. mar 2023

@krajinka 🤣

starhawk
1. mar 2023

@andreakotesova ako inak to neguje to co som napisal ? Ten vycet komu sa tato vojna oplati predlzovat a komu nie ? Resp komu sa oplatila vyvolat ?

paradajkova
1. mar 2023

@starhawk no pockat, ale trosku vynechavas z tejto tvojej uvahy, ze sme mali najprisnejsiu reakciu v Europe. My sme mali realne mozno 50 pripadov (nakazenych, nie v nemocnici), ked Smer zaviedol tieto extremne prisne opatrenia. Ine krajiny zavadzali pri ovela viac pripadoch, Taliansko malo tisice ludi hospitalizovanych ked zavreli krajinu, realne im kolabovalo zdravotnictvo. To akoze Smer zavrel krajinu z dojmu, ze chytis covid aj z donaskovej krabice z Ciny? To je odbornost? Tak to mi akoze chce niekto tvrdit, ze keby su vo vlade, tak idu tu notu co teraz v opozicii? Ale prosim ta. Cele je to hra na volicov, co Smer okolo covidu predvadza. Tiez by robili lockdowny, plosne testovanie si myslim, ze by nebolo, ale rovnako by bolo ockovanie, covid pasy a nieco by ine vymysleli, co sme zase za olana nezazili. Lebo kazda krajina sa nejak s tou situaciou pasovala.

starhawk
1. mar 2023

@paradajkova stale si nepochopila pointu - drasticke opatrenia zo zaciatku boli OK, lebo bolo minimum informacii a naozaj ako pises "ze chytis covid aj z donaskovej krabice z Ciny" tak sa obyvatelstvo mediami strasilo a na ludi to malo taky efekt zo zaciatku

co by smer robil tazko povedat

pre mna je podstatne co robila tato vlada a jednotlive zlozky v nej
pre mna absolutne prehrala SaS ktora sa len prizerala ako sa ekonomicky uplne zbytocne nici krajina -> mala odstupit od koalicnej zmluvy uz v polke pandemie
Teraz uzje to pozde ked vsetky kovidorozhodnutia padaju aj na ich hlavu