Koho voliť?
Tak co ,Slovaci, a Slovenky ,volby sa blizia, koho volit,? Nemam sa s kym poradit ,kazdy ma na kazdeho nasho pohlavara iny nazor.,jednoducho to zacina byt ako gulas,na dovolenke chcem mat klidek,ale potom o tom teda volby ,No rozhodne nebudem volit Sula, rozbijaca,kazdej vlady,ale co este koho nevolit.?Celkom sa mi pozdavaju Zaborska ´+ Majersky, No proste ,poradte, Nam ako rodina sme velmi socialne na tom dobre,ale chcem aby aj ostatnym ,seniorom mladym bolo dobre.takze volit pojdem ,len neviem koho.
@cajomila "vyborne" zdroje. Ruska kgb.
https://icjk.sk/197/NewsFront-Proruske-dezinfor...
NewsFront: Proruské dezinformácie v slovenčine šíria nenávisť z Krymu, úrady zatiaľ nezasiahli
9. 8. 2022
Prokremeľský dezinformačný portál NewsFront zohráva od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu významnú úlohu pri šírení protiukrajinských dezinformácií. V posledných rokoch sa s väčším či menším úspechom udomácnil aj vo vyšehradskom regióne. Vydáva články v slovenčine, v poľštine a v minulosti aj v maďarčine. Prvotným cieľom NewsFront však nie je mať vysokú návštevnosť ale zásobovať domáce dezinformačné platformy zmanipulovanými informáciami.
@cajomila K Merkelovej si pozri hore moju odpoved. Merkelova v 2014 sa snazila nerozhadzat si to s ruskom (lacny plyn pre nemecko) a ukludnit ukrajinu. Vsetci vedeli, ze rusi zautocia. Teraz robi chrumkavu, ze sa nedalo nic robit, ale aspon posunuli rusky utok na neskor. Keby vtedy eu razne vystupila, Putin by si mozno dalsi utok rozmyslel. Ale videl, ze eu je slaba, USA mali dost starosti v Iraku a Afganistane, tak skusal viac a viac.
@liljana
1. nemas cas pozriet video, co sa da pochopit
2. kritizujes, ze je to LEN pohlad JEDNOTLIVCA
toto je uz taky extrem, ze sa mi zda, ze hces aby priamo Angela Ti povedala priamo do oci presne citovala "bol to podvod".. A to sa logicky nestane. To ako keby chces od porusovatela domovej slobody (ten kto prekroci hranice, kde nie je dostatocne vysoky plot), aby sa priznal, ze to urobil. To sa nikdy nestane, ani na smrtelnej posteli. Su ale stpy, dokazy, zaznamy. A to zhromazdil jeden youtuber. Ani vysetrovatelov nepotrebujes 10 na to, aby zozbierali dokazy. Ina vec je sudny proces, ina je zozbieranie dokazov. Clovek na videu netvrdi, ze "bol to podvod" (mam taky pocit), ale nechava dokazy a jasne citaty a fakty pre divakov a utvorenie si vlastneho nazoru.
Podla odbornikov ani Mengele nebol zly, lebo to boli jeho odbornici. Zavidim ti ten pohlad na svet, vnimam ho ako zaujaty, a to by historicka nemala robit.
Preco nie je UA neutralna? Ten z youtube sa to pyta tiez, UA mohla byt naklonena na obe strany, mohla byt bohata ako "Amerika" da sa povedat, ma brutalne super logisticku polohu, bohate velke uzemie, proste UA mohla byt a stale moze byt paradne uzemie, a je teoreticky jedno, ci je "pod vladou" G7 alebo RU, Ak by mala zmiesane investicie, cize z oboch stran kapital, z mojho laickeho pohladu by si nikto nedovolil tento kapital rozbit vojnu. Preco na to UA nesla takto? Preco vyhralo EGO politikov?
Skoda tej vcerajsej debaty, neregovala si, kto financoval tych darebakov, ako je Attila, Napoleon, Hitler, Dzingischan, Tamerlan, Sulejman, alebo aj Thomas Jefferson ? Kto ma viac masla na hlave? Ten kto poskytne zbran, alebo ten kto stlaci spust? Jednoznacne je Putin darebak, o tom nikto snad nepochybuje, ale je v tom sam? Ak by bola odpoved ano, tak woooooooooow peckaaaaaaaa, na to ako na neho kyda "cely svet" je to potom v mojich ociach priam genius, nieco ako Hitler, genius, AK TOTO ZBUCHAL UPLNE SAM BEZ POMOCI INYCH LUDI. A ja by som sa nezastasvil len pri Putinovi, ON MI NESTACI, ja by som isiel po krku tych, ktori ho FINANCOVALI. Cize, KTO HO FINANCUJE ????
Musime si vsetci uvedomit jednu vec. Ak odstavime jedneho clena gangu (Putin), nic to na veci nezmeni, pokial tam ten gang stale bude niekde. Ved on je bezcenna bábka.. Len sa spaciruej pred TV a Boh vie ci je to vobec este on, alebo ma dvojnikov uz len.. Preto sa pytam, KTO FINANCUJE PUTINA ?! Priamejsie to napisat uz nejde.. Historia sa opakuje, historia sa rymuje.
DOPLNENIE PRISPEVKU o 11:42:
PS: Tymto neutocim na nikoho, ani na Merkelovu, nemam na to jasny nazor, nestudoval som to, len tak debatujem do vetra. My to vonkoncom nezmenime, cize povazujem debatu za skor "zabavneho charakteru" (len na zábavné účely) a.k.a "entertainment purposes only"
🙂
@ice8 Prepac, precitaj si ekonomicke noviny. Kazdy stat pracuje s tym, co ma, co vytazi, vyraba, co moze, vyvaza, obchoduje. My sme zavisli na automobilkach,.. Neviem, co robis,ale ja pracujem a pracujem vela. Uz lutujem ten zbytocne zabity cas dnes touto nezmyselnou diskusiou. Kazdy si melie svoje, aj tak to tu asi zmazu. Radsej pojdem vecer von na bajk, ako presvedcovat niekoho, koho ani nepoznam. A az tak ma to nezaujima, ze budem pozerat videa o tom, kto vraj ovlada svet, co dnes zbucha hocijaky pako na nete.
@ice8 Najskor mi odpovedz, co robis, ake mas vzdelanie. Nech viem, s kym hovorim.
Vojna sa vacsinou financuje tym, co si ukradnes v dobytej krajine a reparacii. Rusi kradnu hlavne obilie a stroje. Prve kroky nacistov v dobytej krajine smerovali vzdy do centralnej banky vykradnut trezor.
Mozme sa pobavit o tom, ze porazka nemecka v prvej svetovej spolu s reparaciami za zacatu a prehratu vojnu a hospodarskou krizou vyvolali hyperinflaciu a umoznila Hitlerovi prevziat moc. Naklady na vojnu su tie pred vojnou, pocas vojny a po vojne. A financie na nu take, ake minister financii vymysli a co mu trhy umoznia. Skrachovana krajina si nikde nepozicia, vsade plati cash ktory dostane za to, co vyvezie.
Napr. naklady na druhu svetovu vojnu zaplatili v CSSR v 1953 znarodnenim uspor vsetci. A este predtym tesne po vojne tam bolo nieco, ze nevyplatili ludom statne dlhopisy, alebo nieco podobne, nechce sa mi to hladat.
Kratky priklad vojnovych dlhopisov..
https://openiazoch.zoznam.sk/cl/221851/Ukrajins...
Ukrajinské vojnové dlhopisy: Americké korene silného finančného a propagandistického nástroja
Nebudem kazit citatelom pointu clanku a vyberat ceresne, ale tak kazdy si moze utvorit na to vlastny nazor. (su tam rozne slovicka ako sluby a navratnost, propaganda, atd)
webstranka vyzera byt velmi solidna.. ziadny hoax.
PS: Dnes je daleko viac moznosti, snad si robis srandu s tym, ze RU kradne obilie aby ho potom predali, ved to by snad nepokryli ani to palivo ktore by spalili na logistiku takej masinerie..
Zaujimave je, teda ak tvrdis, ze nazi kradli, tusim mali najradsej zlato, vsak ? KAM SA PODELO ?!
@liljana nemusis hladat, staci z pamati, nepotrpim si na 100% overenych faktoch a zdrojoch, to sa da dohladat neskor, staci mi len idea, myslienka, spomienka a podobne..
https://www.thefirstnews.com/article/treasure-h...
ono tu a tam sa nieco naslo.. (4 tony v PL nedavno)
Nemyslim si ze to zostalo v CH (aspon nie vsetko), zopar konspiratorov tvrdi, ze z toho vybudovali podniky, neviem ale menovat ake, lebo by som si len vymyslal. Len som chcel poukazat na taku vec, v akom bizanrom svete to zijeme. Lahko sa podnika, ked ma niekto dostatok kapitalu na zaciatok, blbo sa podnika, ked ma niekto dlh (tieto dve strany mozu reprezntovat cele staty/narody/regiony)..
A toto je len to, co sa odhalilo.. Nikto nemoze ani len tusit, co sa deje dnes, len sa konspiruje, ake skody pachaju centralne banky.. Mozno o 40 rokov sa o tom bude debatovat, ako kto co robil v rokoch 2010-2020 a podobne..
A pozri, tu sa ludia hadaju, na fore, medzi sebou, pricom SU NA JEDNEJ LODI, SME na jednej lodi.. Komu to myslis ze vyhovuje? Kto vyhra tam, kde sa dvaja hadaju?
@liljana Ono napriklad komunizmus nie je cisto rusky, autorom je skor Karol Marx a zaviedli ho zidia
https://sk.metapedia.org/wiki/Židia_a_komunizmus
Bankar Schiff tomu tiez dopomohol, ale ci vedome a priamo, to neviem, bolo by zlozite preukazat (ale niekto to uz urcite urobil, no potom je aj tak oznaceny za toho alebo tamtoho)..
A mne neslo o hadku co bude o 40 rokov, ale o to, co bolo vcera, predtym a co je dnes. A v srkatke tvrdim, za vsetkym hladaj penaize, surovo len follow the money, sekundarne hladaj moc a potom psychicke problemy vodcov a vladcov..
Napr.. taky Hitler, ved vyzabijat tolko ludi, hlavne zidov, ale aj inych ludi, to neurobi 1 clovek ,tam musi byt nesmierny system, brutalna struktura ludi, ktori musia verit, ze konaju to co im povedali a nepytaju sa, podobnost s pandemiou cisto nahodna.. To je na dlho a kontroverzne, ale nepochybne hromada ludi pomohla Hitlerovi zabijat Zidov a ludi a vedeli o tom? VED ONI LEN KONALI CO BOLO V ICH NAPLNI PRACE, NESTLACILI PRIAMO SPUST..
Bizarny svet, ako pisem Blaznivy svet..Dlho bol a bohuzial dlho bude. Neplati ze sme na vrchole, lebo budeme na vyssom, dufajme ze budeme a nie ze v roku 3000 tu budu uz len zvierata..
Ideologia tu a tam.. ta sama o sebe nemusi byt zla, ale.. demokracia vedie nevyhnutne k socializmu, to je vseobecny nazor aj nekonspiratorsky..
PS: ono na tych samoobsluznych je malo prace, ludia tam pracuju za mna 🙂
Je extremne smutne, ze zijeme tak agresivny sveet, len vdaka par smejdom ktori chcu peniaze a moc a slavu. Ked si vezmes kolko % energie ludom ubera tento nezmysel, mozno aj 50%, tak by sme si zili ako v uplnej bavlnke a v raji na zemi a to VSETCI vratane "posledneho smetiara" obrazne povedane...
Pri vsetkom tom tech pokroku.. Zivot na Zemi by mala byt uplna paradicka a pohodicka.. A je tomu tak?
@cajomila Dobru "chut" k obedu ...
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-uk...
Rusové oba Ukrajince nejdříve surově zbili a poté je vykastrovali nožem. „Jeden z nich mi řekl, že nechápe, jak je možné, že nezemřel, protože všude byla špína a pod ním obrovská kaluž krve,“ uvedla Jacenková.
„Není to samozřejmě jen fyzické poškození. Jsou to mladí muži, kteří byli na začátku svého sexuálního života. A pak je v jediné sekundě po všem. Nepřítel těžce poškodil jejich důstojnost. Rusové jim řekli, že to dělají, aby nemohli mít děti. To je pro mě genocida,“ dodala psycholožka.
Podle ní se starší z vojáků nyní vrátil na bojiště a účastní se protiofenzivy na jihu země. „Trval na tom. Myslím, že s ohledem na jeho příběh chce na frontě zabíjet Rusy. Bojím se ale, jestli tam nechce umřít také on sám,“ uvedla.
Rusové zřejmě vykastrovali mnoho mužů
@liljana Tebe už úplne šibe.
No ale o presne týchto praktikách bolo písané presne z opačnej strany.
Keď si RF a UA vymieňali vojenských zajatcov, tak Putin vravel, že oni sa o ukrajinským zajatcov starali, poskytli zdravotné ošetrenie, stavu 3x denne a ti ruský prišli domov v zúboženom stave, s amputovanými prstami, vykastrovaní...
Taktiež som videla video kde sa pri zajatí Rusov Ukrajinci hneď pýtali na veliteľa a toho hneď zastrelili.
Vojakov strieľali do kolien.
Tak kde je pravda???
Ja neviem ( ty jednoznačne áno).
A nepýtaj oči mňa linky.
V každom prípade sú to hnusné zverstvá podobné praktiky.
Keď dochádzajú argumenty, vyťahujem na ľudí podobné veci.
Ja si myslím a je to aj logické, že každá strana bude používať istú propagáciu vo svoj prospech.
Nerobím si ilúzie ani o tej ruskej.
Len či aj ty pripúšťaš niečo podobné z UA strany.
V podobný čas sa vyskytla ako Ukrajinská, tak aj Ruská ženská hrdinka tzv. Mária.
Tá Ruská sapreslávila počas bombardovania pôrodnice v UA ( určite si videla).
Na koniec vraj odišla žiť do RF a je teraz tvárou nejakej organizácie za ľudské práva.
Tá Ukrajinská profesionálna vojačka vraj bola zajatá a väznená celé mesiace počas tehotenstva.
Zázračné ju oslobodili pár dní pred pôrodom.
Teraz je z nej národná hrdinka.
Takže ...hovoria obe strany pravdu?
Sú tieto ženy a ich príbehy reálne?
Alebo je to obojstranná propaganda?
@cajomila Keby to ukrajinci robili, uz by to rusi rozmazli po vsetkych novinach. Co nepopiera, ze ojedinele sa to moze stat, lebo je tam obrovska nenavist. Je to ako ked rus v 1944 chytil v rusku esesaka, o ktorom vedel, ze vystrielali celu dedinu. Aj americania popravovali okamzite esesakov, po tom im ako esesaci popravili chytenych americanov.
Ak si prejdes rusku historiu, kolke miliony nevinnych ludi popravoval a zatvarali do gulagov, Katyn,... tak rusom neverim nic a viem, ze su proste zmixovani s mongolmi, tatarmi,.. za tie tisicrocia. Su kruti a ludsky zivot im nestoji za nic.
A kym budes pokracovat. Ziadna krutost, ziadne vrazdenie by sa nestalo, keby rusi zostali DOMA.
Rusi nas prepadli a okupovali 40 rokov, po tom ti mam verit, ze je to mierumilovny narod?
@cajomila Najlepsie je. Keby ta aj rusi prepadli, znasilnili, zabili ti rodinu, deti, mucili. Taki ako ty sa pojdu stazovat na EU, ze EU za to moze, ze sa im dobrovolne nevzdala. A nie chudacikovia rusi pusteni z trestaneckeho tabora, ktorym iba chybal sex a nejaka ta vrazda. Mozno by si sa im aj podakovala za zazitok.
@liljana Tak ale to je dosť úbohé, hádzať ľudí do jedného vreca len preto, že sú istej národnosti.
A nevolá sa toto náhodou rasizmus?
Zvládne videnia sveta...🤔
A inak liljanka nevšimla si si náhodou, že okrem reálnej vojny na fronte sa tu paralelne vedie aj mediálna vojna? Práve proti RF?
Takže keby Ukrajinci aj niečo podobné urobili...v našich médiách by sme sa o tom určite nedozvedeli. Možno ešte v tých indických áno.

Ceny energií sú pre domácnosti ešte regulované, ale nebudem do kedy.
Podnikatelia dostali kompenzácie od štátu.
Ale všetko je to len dočasné riešenie, však?
Nikto nevie zaručiť čo bude budúci rok.
Ale koľko podnikateľov ( aj veľkých ) a prevádzok už bolo zrušených lebo nezvládali platiť za energie?
To už problém asi je .