icon

Koho voliť za prezidenta? Pozrite si výnimočné video

21. mar 2024

Pozrite si to ten moderator je genialny.

Strana
z5
carolynka
21. mar 2024

Ludia, ste tu citlivi na 'urazky' ale to ze vam kradnu pravny stat a chcu ovladnut media vas netrapi. Tomu sa hovori pre stromy nevidiet les

nini1978
21. mar 2024

@vyrovnanaosoba rešpekt ale nie unilaterálny
Rešpekt si zaslúži ten kandidát na prezidenta (v tejto konkrétnej debate),ktorý rešpektuje slovenský národ
A nemusíme si tu písať akí “tito”( neviem nájsť diplomaticky výraz) rešpektujú každého jedného z nas!

777januska777
21. mar 2024

@tibor79 lebo dnes už sa ludia nehrajú na to co nie sú. Minulost ľudstva ešte donedávna bola neskutočne pokrytecka. Pekne úsmevy, ale v skutočnosti ta ohovorili hneď ako si odišla za roh.
Pozri môžeš snívať a predstavovať si svoju vlastnú realitu alebo sa prispôsobíš svetu a pokúsis sa ho pochopiť, svet odsudzujes, len preto lebo mu nerozumieš. To sa deje vždy v histórii, generácia, ktorá prestane chápať ďalšiu generáciu začne odsudzovať a snívať o časoch dávno minulých. Realita sa však nezmení a bud sa oni prispôsobia alebo sa budú stále trápiť sami a v konečnom dôsledku to aj tak bude každému jedno.

tibor79
21. mar 2024

@777januska777 neviem v akom svete si žila ty, ale ja som žila v takom, kde sused susedovi pomohol. Celá ulica si pomáhala. Nezamykali sme dom roky ani ľudia v okolí. Nikto nič nevzal a nie, neboli sme pokryteckí. Musela si zažiť veľa zlého s tými názormi. Ja len veľa dobrého čo sa minulosti týka.

777januska777
21. mar 2024

@tibor79 žila si vo svete, kde sused susedovi pomohol, ale nie z lásky ci zo súdržnosti, ale kvôli tomu, ze tu pomoc na revanš potreboval. Aj domy v dedine vždy stavala celá dedina, ale kvôli tomu, ze aj oni potrebovali postaviť dom. Dedko, keď sa stavalo susedovi niečo ani doma nebol, lebo však co ak neskôr bude potrebovať pomoc on. Dnes si tu pomoc zaplatíš, takže výmenný obchod už nefunguje. Domy sa nezamykali, lebo vždy bol niekto doma, ludia v bytoch ci domoch co chodili do prace a nikoho doma nemali si zamykali. A to ze nik nič neukradol, tomu ani sama neveríš, pozri si napriklad také Slovácko sa nesudi, keď sa dvaja mladíci vlámali do pivnice s vínom
Práveže absolútne som nezažila veľa zlého, len poznám históriu. Netreba zabudnúť na našu históriu a na zverstvá a zlo aké sa v nej dialo, keď to vidíš dokážeš pochopiť skutočnú ľudskú povahu, danú povahu si spojiť s okolnosťami a uvedomíš si, ze ludstvo nie je iné.

tibor79
21. mar 2024

@777januska777 ty to vieš najlepšie. Nie,neboli sme pokryteckí, boli sme nezištní. Ťažko uveriť dnes, však? Chodili sme do práce, školy, dom celý deň prázdny nezamknutý. Ľudia a ľudstvo iné JE! A veľmi sa všetko zmenilo. O tom nebudem diskutovať, lebo je to fakt!!!!

sheila121
Odpoveď bola odstránená
tibor79
21. mar 2024

@777januska777 a v podstate nebudem sa tu dohadovať, obhajovať každú vetu, ktorú napíšem. Lebo sa tým dostávám do roviny, ktoru kritizujem.Aki su ľudia hlúpi ak sa namotávajú a handrkuju dookola a podstata uniká.

777januska777
21. mar 2024

@tibor79 pozri maš jasny spomienkový optimizmus. Také Slovácko sa nesudi, Svako Ragan, či knihy Ťapákovci, Zuzanka Hraškovie, Jozef Mak, Maco Mlieč, atd atd. Obrovské množstvo kníh a dokumentov z dob keď si žila ci ešte dávno pred tým než si bola na svete. Žiadostivosť, vykoristovanie, šikana, lenivosť, vražda, atd atd. Pozri predomnou sa obhajovať nemusíš. Ja ti len vysvetľujem, ze to co ty vnimas ako úžasné časy v skutočnosti boli rovnaké časy ako dnes, len sa zmenili okolnosti. Ľudstvo lepšie nebolo, len okolnosti boli iné. Spomienkový optimizmus ti brani vidieť realitu minulosti a teda preto sa pozerať reálne na realitu dneška. Mne osobne to môže byt jedno, ale ty sama nenávidíš dnešný svet, príde ti skazeny a hrozný a budúcnosť sa ti zdá úplne tragická a to len vďaka spomienkovemu optimizmu na minulosť, ktorá bola rovnako zla, len ty to nevidíš.

tibor79
21. mar 2024

@777januska777 pozri, ja mám psychológiu za sebou zo školských čias. Tak s týmto za mnou nechoď! Realita je realita. Žiadny spomienkový optimizmus! Viem čo bolo, je a nechcem vedieť čo bude. Fertig!

777januska777
21. mar 2024

@tibor79 Hodinu v škole alebo psychológiu vyštudovanú ako odbor? Lebo teda ak ako odbor, tak si sa niekde v živote musela stratiť. Lebo vysokoškolský rozhladeny človek s psychológiou nemôže povedať, že to co si žila bola realita, lebo realita obdobia sa nemeria tvojimi spomienkami, ktoré sú veľmi skreslené spomienkovým optimizmom. Skutoční vedci nikdy nepopieraju silu spomienkoveho optimizmu.

tibor79
21. mar 2024

@777januska777 štátnica. Preboha nechci presv.druhých o svojej pravde. Každý má svoj uhol pohľadu a ty máš problém s rešpektovanim. Realita je určitý fakt, ktorý je nezávislý na tom, čo si myslime.

nini1978
21. mar 2024

@tykat mohla si si to pozrieť do konca,pretože aj istý pan Danko je “normálny chlap a nie homosexual”( totalne mimo samozrejme ako vždy a taká osoba mala aj voličov,keď je tam kde je!)
Take indivídua kandidujú (niektorí už nie) na post prezidenta,že to je doslovne urážka pre kazdeho jedného z nas,ako občana a platiča daní na ich vyčíňanie !

A ty sa sústreďujes na komika?

777januska777
21. mar 2024

@tibor79 presne s tým úplne súhlasím, práve si sama potvrdila, že realita je niečo iné ako to co si myslíme, takže tvoj pohľad nemôže byť realita. Realitu a objektívnosť nemôže určovať nás názor, ale fakty a fakty nie sú spomienky. Keďže máš štátnicu musíš vedieť, ze všetky spomienky podliehajú spomienkovemu optimizmu.

katka700
21. mar 2024

@777januska777 Jedného dňa sa možno dozvieme že tie "progresívne" aktuality aj "konšpiračnu" infovojnu potichu vlastní a financuje tá istá korporácia. Celé je to divadielko na rozostvavanie ľudí a šírenie nenávisti.

tykat
21. mar 2024

@nini1978 ja som dosla po prvu narazku na homosexualov a tym to pre mna skoncilo, je mi jedno co ten clovek hovoril dalej.

777januska777
21. mar 2024

@katka700 akoze všetko je možné. Ale čisto teoreticky, prečo by to niekto robil? Nejaký veľmi bohatý človek dáva peniaze do toho, aby rozostval ludi? Aký by to malo zmysel? Ked máš peniaze, chceš moc, lenže keď sa ti ludia začnú medzi sebou začnú zabíjať, tak už nemáš nad nimi moc, moc je v konflikte neudrzatelna. Konflikt dáva cestu ďalším ľuďom, ktorí chcú moc.
Áno nepopieram, ze aj mocní ludia môžu vytvárať nejaké konfliktne situácie, ale to sa dá v malo rozsahu, ktore su schopni udržať, keď je to v rozsahu takého veľkého mnozstva ludi, je to neudrzatelne. Preto osobne pochybujem o tejto teórii.

veronika2021
21. mar 2024

@miriam11 no urcite,to uz chce urcitu kognitivnu zdatnost!Spravny ovcan vypocuje predzuvane a vezme to za svoje.

Strana
z5