icon

Kolega a zadaná kolegyňa

30. júl 2025

Zdravím, pracujem v gastre, mám kolegu ktorý mi pomáha so všetkým, stále ma niekam vola na večeru, cvičiť a tak ..
rozumieme si, mame spoločne záujmy, vzhľadovo nie je môj typ ale správa sa ku mne doslova ako ku princeznej
Toto trvá už vyše 2 rokov, stále je veľmi pozorný, muž činu
On babu ešte nemal

Viem že viacerí sa tu vyjadrite že toto neni okej, ale verím že sa nájde niekto kto to pochopí alebo bol v podobnej situácii

Je tu veľké ALE a to take že mám priateľa, 7 ročný vzťah, priateľ je mi verný, rozumieme si, síce nemáme spoločne záujmy a to ma trápi, v poslednej dobe cítim že to medzi nami už nie je ako kedysi a začínam na sebe cítiť že začínam cítiť niečo viac ku kolegovi

Bojujem s pocitmi, neviem čo robiť, priateľa ľúbim ale toto mi úplne pobláznilo hlavu, priateľ je síce pozorný, pomáha mi, ale už asi tak 4 roky sme neboli na žiadnom rande, akokeby to už ochladlo a zároveň ho nechcem stratiť …

Čo by ste robili ?

martinmmartin
30. júl 2025

Zober priatela na rande ty
Inak v takychto pripadoch sa stavim ze uz si tak nejak niekde aj naklonena a cakas podvedome ze ti tu sudruzky diskutetky potvrdia to kam sa naklanas a veci co ti do kramu sadnu tak budes brat ako svate pismo a veci co ti do iramu nesadnu tak ako kecy pomylenych .... taky je ludsky mozog.
Kam sa ty teda v tomto v tvojom vnutri tak nejak naklanas?

anonym_ee7439
30. júl 2025

Ak uvažuješ o inom vzťahu, problém je v terajšom vzťahu... Vyriešte si čo vám nefunguje alebo funguje a kolegu by som brala ďalej ako kolegu/kamaráta. Pokiaľ to bude na rozchod, chvíľu buď sama nech si nový vzťah nekazíš ešte nestráveným predchádzajúcim vzťahom (7r. je dosť) a až potom sa rozhodni, či by sa niečo dalo s tým kolegom. Ak čakal 2roky, toľko už počká

kikush182329
30. júl 2025

Poved partnerovi na rovina o tvojich pocitoch. Bud sa rozidete a pojdes si za stastim, alebo ho to nakopne a znova sa doňho zamilujes.

lindous
30. júl 2025

Ak priateľa ľúbiš a nechceš stratiť, tak zabojuj... porozprávajte sa, zober ho na rande, vymyslite si nejaký výlet, povedz mu o svojich pocitoch, čo ti chýba, daj mu šancu to napraviť a zároveň pre to sprav niečo aj ty.... píšeš, že je pozorný, rozumiete si, takže by to snáď nemal byť problém... ak nemáte spoločné záujmy, tak skúšajte nové veci, nájdite si nový koníček... a kolegovi daj jasnú stopku, nezaslúži si ani on, ani tvoj partner, aby si si ním nechala hladkať ego a aby ti slúžil ako náhrada toho čo ti chýba doma, ale bez toho aby sa to niekam posúvalo... ak pokus o záchranu nevýjde, ukonči to riadne a potom si rob čo chceš, ale pozor aj na kolegove city... nemám pocit, že máš o neho úprimný záujem, iba o že ti dáva pocit, ktorý ti chýba... tak to dobre zváž

lindous
30. júl 2025

A teda nezabúdaj, že keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú... žiadny vzťah nebude "ako kedysi", ako v tých ružových začiatkoch, keď sa o neho nebudete starať... OBAJA

autor
30. júl 2025
@lindous

Ak priateľa ľúbiš a nechceš stratiť, tak zabojuj... porozprávajte sa, zober ho na rande, vymyslite si nejaký výlet, povedz mu o svojich pocitoch, čo ti chýba, daj mu šancu to napraviť a zároveň pre to sprav niečo aj ty.... píšeš, že je pozorný, rozumiete si, takže by to snáď nemal byť problém... ak nemáte spoločné záujmy, tak skúšajte nové veci, nájdite si nový koníček... a kolegovi daj jasnú stopku, nezaslúži si ani on, ani tvoj partner, aby si si ním nechala hladkať ego a aby ti slúžil ako náhrada toho čo ti chýba doma, ale bez toho aby sa to niekam posúvalo... ak pokus o záchranu nevýjde, ukonči to riadne a potom si rob čo chceš, ale pozor aj na kolegove city... nemám pocit, že máš o neho úprimný záujem, iba o že ti dáva pocit, ktorý ti chýba... tak to dobre zváž

@lindous ďakujem ti
Áno chcem sa pokusit o záchranu, neviem ale ako mám vypustiť z hlavy toho kolegu
Je to ťažké keď sa vidíme v práci a sú tam sympatie z obidvoch strán, mala by som o neho úprimný zaujem, ale bojím sa jednej veci a to tej žeby sme si nerozumeli, žeby sa jeho správanie zmenilo keď by ma už mal
Či to klape sa dá zistiť až keď ho viac spoznam a možno by som mu nevyhovovala ani ja
Zároveň chcem o tom asi povedať priateľovi lebo je to niečo čo ma ťaží

gribka1
30. júl 2025

Jeho vytesni z hlavy, a skús dať do poriadku vzťah, či ostanete alebo sa rozídete. Nie kvôli tomuto kolegovi čo si myslíš, že je to láska, ale počítaj aj s tým, že môžeš ostať sama. Vtedy to bude ok.

motylik2559
30. júl 2025

Ahoj autorka, pises,ze: Je to ťažké keď sa vidíme v práci a sú tam sympatie z obidvoch strán, mala by som o neho úprimný zaujem...
Uz toto podla mna hovori za vsetko...a je mi luto tvojho aktualneho partnera, s ktorym si 7r. Pises,ze o kolegu by si mala uprimny zaujem, pritom stale si v dlhodobom vztahu. Moja otazka k tebe znie...Zda sa ti toto fer voci tvojmu aktualnemu partnerovi? Ved to vyznieva,ze jeho mas len ako taku istotu-poistku, len aby si neostala sama, ak by zrazu kolega nemal zaujem. Si predstav, ze by toto robil tvoj partner s nejakou kolegynou a dokazal by povedat,ze ma o nu uprimny zaujem, len teda ma strach z neistoty, aby sa ta kolegyna nezmenila, tak preto je s tebou. Ako zena budiiiiceeeek...rovno sa radsej rozid s aktualnym partnerom, ked ho vnimas len ako poistku,ze by si ostala sama, nech sa z vasho vztahu cim skor vylieci a najde si zenu, ktora ho bude skutocne milovat a nebude laskovat s kolegom ci inym chlapom a nebude mat v myslienkach ineho...Potom si rob co chces, ak vam to s kolegom vyjde tak vyjde, ak nie tak nie, mas sa naucit byt stastna aj sama so sebou a nie skakat zo vztahu do vztahu a to jeden nemas este ani ukonceny...Toto vazne voci tvojmu partnerovi fer nie je! To je moj nazor.

evcagabi
30. júl 2025

Ak mas tak do 25-30, chod bezhlavo do toho. Ak sa nechces este usadit , mat s aktualnym parnerom domov a deti. A vlastne, postupuje vobec vas vztah? Ci nechces aby niekam napredoval?

autor
30. júl 2025
@evcagabi

Ak mas tak do 25-30, chod bezhlavo do toho. Ak sa nechces este usadit , mat s aktualnym parnerom domov a deti. A vlastne, postupuje vobec vas vztah? Ci nechces aby niekam napredoval?

@evcagabi nepostupuje ale môj priateľ mi je verný, lubi ma a bojím sa ho stratiť
Som váhavá váha a bojím sa rozhodnúť a nechcem ublížiť jemu ani sebe

gribka1
30. júl 2025
@anonym_autor

@evcagabi nepostupuje ale môj priateľ mi je verný, lubi ma a bojím sa ho stratiť
Som váhavá váha a bojím sa rozhodnúť a nechcem ublížiť jemu ani sebe

@anonym_autor To nemá nič s tým, že si váhy, ide o charakter.

autor
30. júl 2025

Viem že toto celé znie veľmi detinsky
Ale ja naozaj neviem čo sa so mnou stalo
Proste neviem čo ďalej

venom19
30. júl 2025
@anonym_autor

Proste neviem čo ďalej

@anonym_autor ahoj, 🙂 len ci to nie je len take pobluznenie, ktore je v podstate pochopitelne, po rokoch vztahu nastal mozno stereotyp a toto je nieco nove a este k tomu ked je ten kolega mily a pozorny... aby si potom nelutovala, ako sa hovori, nikdy to nebide 100% a neviem ci je midre vymenit chybajucich 20% za vyhovujucich 80%. Priatelovi by som to nehovorila ak sa s nim rozhodnes ostat, zbytocne mu zlomis srdce. Na druhej strane, kto vie, mozno kolega je ten pravy. Chapem, ze je tazke sa vyznat v pocitoch niekedy, len sa netreba nechat zlakat pritazlivou vidinou noveho neznameho. Vela stastia nech sa akokolvek rozhodnes!

gribka1
30. júl 2025
@anonym_autor

Proste neviem čo ďalej

@anonym_autor Načo to komplikuješ, veď keď to dopadne zle, nevadí, získaš skúsenosť. Lenže ty chceš, aby to skončilo rozprávkovo. Miluješ jedného aj druhého?

bu_bu_bubak
30. júl 2025

K tomuto poviem asi len tolko, ze kolega ktory vie, ze si zadana a naproek tomu ti opakovane nadbieha si koleduje o problem. Tvoj priatel o tom vie? Dost pochybujem, ze by s tymto bol v pohode.

Chybu vidim u Vas oboch. U neho v tom, ze nema zabrany ani ziaden moralny kompas a u teba v tom, ze si cez kolegu kompenzujes nedostatok pozornosti od priatela doma.

Zena ktora svojho partnera lubi taketo spravanie stopne hned v zarodku ale sak ved rob ako myslis.

marek775
30. júl 2025

Racionalizuj. To co mozes ziskat, je velke nezname - absolutne netusis, ake by to bolo a ci by to fungovalo. Naopak, zamysli sa, o co mozes rychlo a definitivne prist - o 7 rocne partnerstvo s chlapom, a ktorym sa navzajom poznate a cosi ste spolu zazili. Je vas vztah zabity? Urobili ste dost pre jeho ozivenie? Hovorite otvorene o vasich predstavach, potrebach, zelaniach a o tom, co sa vam nepaci? Zacni doma. Ono by to ani nebolo fer, zacat si nieco, kym si s nim. Rozhodni sa, ci chces zachranit vztah a ked to nepojde, zacni sa pozerat po inom až po rozchode. Verim, ze minimalne toto si tvoj priatel zasluzi.

marek775
30. júl 2025
@lindous

@lindous Perfektna odpoved zjavne mudrej a ferovej zeny.

miadi
31. júl 2025

Je dost mozne ze priatel ten vas vztah tak flaka ze aj chlap co sa ti nepacil sa ti zacina pacit . Lebo sa k tebe chova ako k priinceznej a doma si popoluska . 7 rokov je dost dlha doba na taku love story bez happy endu. Tebe uz by sa asi pacil hocikto kto si ta vsimne. Lebo ten vztah ti znicil sebavedomie. To nie je zalubenie ale vdacnost ze sa k tebe Niekto chova pekne . Ty by si mala byt nejaku chvilku sama aby si si ujasnila co chces .

autor
31. júl 2025
@miadi

Je dost mozne ze priatel ten vas vztah tak flaka ze aj chlap co sa ti nepacil sa ti zacina pacit . Lebo sa k tebe chova ako k priinceznej a doma si popoluska . 7 rokov je dost dlha doba na taku love story bez happy endu. Tebe uz by sa asi pacil hocikto kto si ta vsimne. Lebo ten vztah ti znicil sebavedomie. To nie je zalubenie ale vdacnost ze sa k tebe Niekto chova pekne . Ty by si mala byt nejaku chvilku sama aby si si ujasnila co chces .

@miadi to máš asi pravdu že mi chyba tá pozornosť
Občas mi priateľ povie že si pekná ale hovorím žiadne randicka atď
Pribral za cely nás vzťah cca 40 kg a to ma tiež veľmi trápi že je to iný človek akého som spoznala
A to sme mladí
Na správanie nemôžem povedať žiadne krivé slovo, vždy sa mu môžem vyrozprávať keď ma niečo trápi a vedieme take hlbšie debaty ..

miadi
31. júl 2025
@anonym_autor

@miadi to máš asi pravdu že mi chyba tá pozornosť
Občas mi priateľ povie že si pekná ale hovorím žiadne randicka atď
Pribral za cely nás vzťah cca 40 kg a to ma tiež veľmi trápi že je to iný človek akého som spoznala
A to sme mladí
Na správanie nemôžem povedať žiadne krivé slovo, vždy sa mu môžem vyrozprávať keď ma niečo trápi a vedieme take hlbšie debaty ..

@anonym_autor asi ta uz nepritahuje . Opisujes ho skor ako kamarata .ci ta snim nedrzi len zvyk a pocit istoty. Ten kolega nemusi byt ani podstatny len je to naznak unikovej cesty. Nepytaj sa ci by bol taky pozorny aj Keby ta mal vo vztahu. Pytaj sa ci ti staci ten vztah co mas ci chces takto žit .

mirokub
Odpoveď bola odstránená
domkakvet
1. aug 2025

@anonym_autor ak si zacnes s kolegom, nevies ake to bude, po rokoch este mozno horsie ako s tvojim priatelom a ak ostanes s priatelom, tak to zrejme tiez nie je cesta, ked uvazujes o rozchode.