4 mesiace pred svadbou som sa zaľúbila do kolegu

17. mar 2025

Ahojte,

už ako je z nadpisu zjavné, som v strašnej situácii. Priateľ ma minulý rok požiadal o ruku po 4 rokoch vzťahu, obaja máme pred 40tkou. Obaja máme deti z predchádzajúceho vzťahu, ani jeden z nás ešte nebol v manželstve. Spoločné deti neplánujeme.
V rámci reorganizácie štruktúr v práci som bola predelená na iné oddelenie, kde som sa zoznámila s kolegom, s ktorým sme si okamžite "padli do oka". On sa minulý mesiac rozviedol, skoro dva roky žili s manželkou oddelene. Bývame od seba presne 1000km. Pracovne sa vieme stretávať cca 1x za mesiac. Sme v dennej komunikácii, voláme si, píšeme si, viem, že sa zaľúbil aj on. K ničomu fyzickému medzi nami však zatiaľ nedošlo.
Ja neviem, naozaj neviem, čo mám robiť. Na jednej strane je tu môj partner, ktorý je spoľahlivý, zodpovedný, ľúbim ho, máme dlhoročný vzťah, ale chémia medzi nami funguje už menej.
Na druhej strane, je tu kolega, s ktorým iskry medzi nami lietajú, ale je tu aj 1000km vzdialenosť medzi nami.
Sama si hovorím - "bolo koze dobre, išla tancovať na ľad". Ale - čo by ste robili vy?

niki35
17. mar 2025

Ja by som sa na tvojom mieste spamätala.

zuzanka.zuzu
17. mar 2025

zaľúbila si sa akurát tak do svojej predstavy a nie do kolegu 😜

tianna
17. mar 2025

Chémia vyprchá aj s kolegom a potom budeš očarená zas niekým iným.. a tak to môže ísť dookola.. teda máš 2 možnosti.. buď nehľadaj pevný, trvalý vzťah a preliatavaj od jedného k druhému vždy keď chémia vyprchá alebo sa spamätaj (čo ti vrelo odporúčam) a venuj čas prípravám na svadbu.

enmery
17. mar 2025

Vieš čo, opýtaj sa samej seba, čo by si chcela, aby urobil Tvoj partner, keby sa "zamiloval" do inej. Povedal Ti to?Išiel za ňou?písal a volal si s ňou ako ty a rozdúhaval oheň. Klamal Ti ?myslím, že tam niekde máš odpoveď. A môj kamoš hovorí-kazdu lásku preverí spoločný hajzel. Aši aj s Tvojim priateľom ste mali začiatky, kde bolo všetko super a ružové obláčiky a reálne o tom mužovi nevieš nič.
Ak Ti chyba chémia /ja som s chlapom 4 roky a teda chémia sa znasobila/. Alebo bud sama a užívaj si. Nerobím druhým to, čo nechceš, aby oni robili Tebe.

dobryden
17. mar 2025

No to mate same vztahy,rozchody,ex partnerov,no nejaky turbulentných zivot vedies.Tesne pred 40 tolko napadnikov,niekto tolko nema pomaly za cely zivot.
Tak ak nic neplanujes ,ziadne seti,rodinu,si samostatna a chces zazit este dobrodružstvo chod to toho,myslim si ze nema vyznam tahat súčasného partnera za nos.Ale moze sa stat ,ze nebudes mat ziadneho nakoniec.Ale ty v podstate si zabezpečená a rodinu nepotrebuješ zakladas,cize sa kludne mozes spravat ako slobodny clovek bez záväzkov.

oceanahory
17. mar 2025

Ach jaj...prepac, ale v 40-tich uvazujes ako pubertiak 🫣.

jozinzbazin22
17. mar 2025

Vidis,vidis a ja mam kolegu denno denne na ociach,a stale mi to jebe z neho ked ho vidim.Mala by som si dat take facky,aby som sa konecne prebrala,ze az.

enmery
17. mar 2025

@jozinzbazin22 Zmeň prácu. Ty tu o tom píšeš už dlho a vidíš, že spamätať sa nevieš.

lilli110
17. mar 2025

Ja by som bola uprimna voči svojmu terajšiemu partnerovi. A uz potom by sa videlo...mozno je to poblaznenie, ktoré prejde, mozno dovod na zrušenie svadby. Ale asi je na mieste byt fer a nesprávat sa sebecky.

kvietok2012
17. mar 2025

1000km....1000km... to nie je 10km, ale 1000km...a ako si to predstavujes? Presťahuješ sa za ním? Či on za tebou? Či si budete denne volať, písat? No ja si taketo chodenie, randenie neviem predstaviť ..

zuzubb007
17. mar 2025

Mala by si sa prebrať a spamätat, že máš deti a pred 40tkou skôr by som povedala, že máš čerstvých 17 rokov toto nieje správanie vyspelej ženy, si len platonický zaľúbená to sa za chvilu odlubis neboj, či by si radšej chcela mať vzťah raz za mesiac sa vidieť?

melanta
17. mar 2025

Súhlasím s názorom, že si zaľúbená do predstavy. Ak svojho partnera ľúbiš a s kolegom sa stretávate raz mesačne, nemáš byť prečo zaľúbená. Chémia je slabšia s partnerom? Prečo? Neriešila by som kolegu ale to, prečo je chémia s partnerom slabšia. A pracovala na tom. Pretože to len tak samé nefunguje, že bude chémia aj po rokoch. O ten vzťah a teda aj o tú chémiu je potrebné sa starať, pracovať na tom, neustále. Ale áno, je jednoduchšie pozerať sa inam.

lucia147852
17. mar 2025

Daj si pred zrkadlom 2 facky a uvedom si, že nie si puberta, ale dospela žena, ktorá už ma dieťa a ma byt zodpovedná.

nina004
17. mar 2025

Vidíš sa s ním raz za čas. Chémia tam byť môže ,zvyšok sú tvoje ilúzie o ňom. Možno taký bude a možno nie. Možno tam nájdeš aj tých 20%,čo tvojmu súčasnému partnerovi chýba. Ale bude mať aj tých zvyšných 80%?Čím viac si s ním budeš písať ,tým viac bude chladnúť tvoj vzťah k súčasnému partnerovi. Uvedom si,čo ti ponúka kolega a čo tvoj partner. Čo vo svojom živote chceš? Stabilitu alebo románik s neistým koncom? Rozhodni sa podľa seba,aby si svoje rozhodnutie neľutovala nech bude akékoľvek 😉

lucka_ke
17. mar 2025

choď za ním na 2 týždne, buďte intenzívne spolu a potom sa rozhoduj

hopsas
17. mar 2025

Hm..ťažko povedať mne sa stalo niečo podobné ..nebolo to síce pred svadbou ale tiež som odišla pred 40 tkou z dlhoročného vzťahu za kolegom, ktorého som poznala mesiac. Dnes sme manželia a bolo to dobré rozhodnutie, aj keď ten bývalý vzťah bol fajn. Len skrátka ma to odrazu tiahlo inam. ALE. A toto ale je veľké. Ja som nemala deti. Ty máš. To je diametrálne odlišná situácia. Na tvojom mieste stavím v tomto prípade na istotu.

lucka_ke
17. mar 2025

@hopsas a ako reagoval? myslím oboch, vcelku zaujímavá situácia

luccija
17. mar 2025

Ako príde tak odíde hlavne mysli a to, že prvý pozná deti a vôbec, že máš deti🙂Či si myslíš, že ich presťahujes tisícky km?
Ale veľmi nepríjemné

hopsas
17. mar 2025

@lucka_ke tak nadšený nebol samozrejme. A ja som sa strašne hanbila za to. Trvalo roky než má dokázal vôbec pozdraviť na ulici a ja sa mu ani nečudujem.

lucka_ke
17. mar 2025

@hopsas a ten "nový" nebol prekvapený že si sa tak rozhodla? inak ja si myslím, že zotrvávať za každú cenu v partnerstve ak to jedného ťahá inde nie je dobré

mischy00
17. mar 2025

Ach tá chémia... .skus si s nim prestať volať, písať aspoň 3 mesiace a potom uvidíš, či tam ešte niečo zostalo. Teraz si v oblakoch, nevidíš doprava, nevidíš doľava.

hopsas
17. mar 2025

@lucka_ke ten novy nebol prekvapený, skrátka sme si sadli neuveriteľne obaja od prvej chvíle. Vedeli sme že my dvaja máme byť spolu. Stalo sa. Ale ako hovorím najprv som ukončila starý vzťah a nepríjemné bolo to že pre iného muža. Mne keby to urobili tiež som sklamaná a smutná.

martin789456
17. mar 2025

nebud s ani jednym , nedava to zmyseel..

enmery
17. mar 2025

@martin789456 Oná ma deti. To ich bude nosiť ako mačence od dobrého chlapa k nejakému, o ktorom okrem vzhľadu a svojich predstáv o ňom/kde je bezchybný/ nevie nič?Keby tu napísala žena, ktorej muž sa takto zahľadel a ona by sa trápila, neostala by na ňom nitka suchá.

kristinka92
17. mar 2025

@dobryden ma dieta (ak nie viac deti). to je oveľa väčší záväzok ako partner. snáď teraz nemá bezhlavo letiet za nejakým kolegom 1000km vzdialeným len aby si naplnila aktuálny osial, a dieta čo? potrebuje svoje pevne zázemie a nie maminku s ktorou plieska druha puberta

siska53
17. mar 2025

Treba to utat.

dobryden
17. mar 2025

@kristinka92 a co ,pisem aby behala?Ja sa cudujem ze o 40tke so záväzkom je taky zaujem,ale zasa jej chlapa asi ani netreba hlavne nie toho s kym plánuje svadbu.

mabenn
17. mar 2025

Ja si myslim ze ta vasa chemia je sposobena len nedostupnostou...keby ste rok spolu byvali, bolo by to uplne o niecom inom...

komplikovana
17. mar 2025

Zalubenost sa nerovna laske. Padnutie do « oka » tiez nie je o laske. Popracuj radsej na vztahu s buducim manzelom. Je lahke povedat «  chemia funguje menej » a co ste urobili, aby celkom nevyhasla? Na tom sa musi tiez makat. Vsetky zaciatky idu same a lahko, lebo priroda to tak zariadila. Samotne zitie a fungovanie, o to sa treba starat.

bielasovicka
17. mar 2025

Ja nechápem, prečo jej hovoríte ze 40 ročná a nemá rozum. Prečo by sa nemohla zaľúbiť 40 ročná do niekoho. To nemá s vekom nič spoločné. Možno akurát tento by bol pre ňu ten vhodný. Alebo co sa ma teraz vydať, a ľutovať to do smrti? Véd si vie hádam vybrať sama toho koho bude chcieť naozaj. Ešte nie je neskoro, zatiaľ sa nevydala 🤷🏼‍♀️