Koľko by ste dali dobrovoľníkovi za upratovanie spoločných priestorov?

katarinapekna
10. apr 2016

Jedna sa o upratovanie cca 4x do roka, spoločná vstupna chodba cca 40m2 + veľký dvor (v jesseni problém s listim, v zime odhadzovanie snehu a pod.) v byte nikto (zatial docasne) nebýva,ale toto treba zariadiť lebo údajne ostatok susedov to nevie stráviť, že by neupratoval v tom pridelením čase majiteľ bytu. (Majiteľ je dlhodobo mimo mesta,iná možnosť ako zaplatiť niekoho nie je, v ponuke sú osoby ochotne upratovať,otázka je, koľko je podľa vas prijateľná cena za takúto prácu)? 5 - 10€? Kolko by ste boli ochotné zaplatiť?

sissy27
10. apr 2016

Pokiaľ je ten byt neobývaný, tak by som žiadne upratovanie spoločných priestorov neriešila, majiteľ ani nikto iný z bytu tam neporiadok nerobí, nech si tie 4 služby ročne rozdelia tí, ktorí spoločné priestory užívajú... Keby ten byt nemal majiteľa tak by to riešili ako? Developer by im chodil upratovať?
Ale ak teda silou mocou to chceš zabezpečiť, tak si myslím že tých 15€ jednorazovo je OK... Netuším, koľko času to zaberie, ak sa to dá zvládnuť do hodiny, tak aj 10€. A teda asi nie celkom chápem - ale 4x do roka alebo 4 týždne v roku vyjde služba a teda počas celého týždňa treba denne niečo robiť?

tova
10. apr 2016

kazdy majitel bytu by sa mal podielat rovnako. Jeden povie ze tam nebyva, druhy ze nepouziva dvor, treti ze po chodbe chodi v ponozkach.... mas byt, mas s tym aj splocne priestory ktore patria kazdemu. chobu a dvor za 5-10? to otrokovi na rohlik aby si po 2-3 hod. prace kupil? sneh, listie, trava....??? 20E najmenej, jednorazova praca, ziaden pravidelny prijem

dominika6
11. apr 2016

každý vlastník majiteľ bytu je povinný podľa domového poriadku udržiavať a podieľať sa na čistote aj spoločných priestorov...výhovorky,že niekto je tam 5x do roka a niekto sústavne je blbosť,je to proste povinnosť každého..
ak si zabezpečíte upratovanie suma 10,- na komplet upratanie, je adekvátna a majitelia to musia mať stiahnuté v nájme ,inak by ste chodili 100x za ním že niečo dlhuje..
funguje to normálne už skoro všade a dotyčný ktorý bude upratovať musí naozaj odviesť svoju prácu zodpovedne..

pribinak
11. apr 2016

Poloz si otazku opačne, robila by si to ty za 5 -10 EUR? Pride mi to velmi nízka suma, prace dost vela