icon

Koľko dní možno vynechať medzi svätým prijímaním?

17. apr 2025

Dobrý večer,ako to je koľko môžem vynechať dní medzi svätým prijímaním? Mňa vždy od mala učili,že môžem vynechať jeden, maximálne dva dni medzi svätým prijímaním,potom zas môžem začať až po ďalšej spovedi. Teraz má jeden človek presviedča,že keď daný mesiac idem na spoveď a zároveň na sv.prijimanie, tak kľudne môžem ísť až na konci mesiaca,nakoľko pre daný mesiac mám svätú spoveď platnú. Ako to teda je?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
123miaa123
17. apr 2025

Spoveď je platná kým nespáchaš ťažký hriech...nie sú pravidlá koľkokrát musíš ísť na prijímanie no ak napr.vynechaš vedome sv. omšu v nedeľu a sviatok tak už ten ťažký hriech máš...čiže ísť na začiatku mesiaca na prijímanie a na konci - to mi trochu nevychádza😁

zuzanaete
17. apr 2025

Kedze omse v nedelu su prikazane, tak mozes vlastne vynechat 6 dni medzi prijimanim. V pripade choroby tych dni moze byt viacej. Stale plati predpoklad, ze si bez tazkeho hriechu. Niektori veriaci zvyknu chodit na spoved aspon 1x do mesiaca kvoli milostiam/vztahu s Bohom.

vorkola
17. apr 2025

Vsak pokial nespáchas smrtelny hriech mozes na sv prijimanie cely mesiac,bez spovede .Ak spravis smrtelny hriech, tak hned na spoved, ja sice chodim skoro kazdy tyzden, na sv .. spoved,, Vzdy si objavim nejaky hriech aj dokonca z detstva .Ale to zas nie som nejaka svätica,len po nej tuzim,,Naopak ked ma manzel vytoci, tak sa zabudnen , a nadam mu,,samozrejme s nadavkou,, div sa skoro dom zatrase Sv. pater Pio sa spovedaval kazdy tyzden ..Moj muz zacne este ani nezacne vrcat a uz vidim jeho pohlad jak vrah, , a uz ide zvada, kolkokrat uplne za malickost ,a ja samozrejme oponent.ze keby som bola o kilo tazsia, a o cm vyssia,,tak ho aj zbijem, jak zito Moj muz je totiz narcis,, a s takym sa zit neda, alebo velmi tazko,.Banujem ,ze som sa s nim nerozviedla v mladosti..Ja som az neskoro prisla na to,ze jeho povaha sa takto vola,ale som sa nemylila ,,lebo nikomu som to nehovorila, az moja kamaratka sa ma spytala,(prezrela ho ) a spytala sa ma, Vies s kym zijes ,a ja no povedz , A ona ,,on je narcis,,Tak ta moja predtucha ktoru som jeho povahu nevedela pomenovat,mi kamoska potvrdila, Bit ma nebije, ale co mi postvaral v zivote ,tak to by bola na citanie dobra dusevna kriminalka,alebo ako to nazvat..tam pomoze len Pan Boh, v ktoreho ja verim..ze zasiahne,, a predstavte si,,ze moj panko,,vsak Velka noc a isiel na spoved, Vydrzi mu to taky dusevny klud asi tyzden,, a potom zacne trebars aj na terajsich politikov samozrejme oplzlo,Ale inak na sv omse zacal pravidelne, v nedelu a prikazany sviatok..my sme katolici,

evatko
17. apr 2025

Koľko máš rokov?

zuzinka888
18. apr 2025

No tolko dni kym nemas tazke hriechy. Spoved nema limit jeden mediac. Mozes ist na prinimanie dva- tri dni, alebo aj cely tyzden, ci iba jeden den. Podla toho ako si " hriesna".

lukbe
18. apr 2025

Tu vôbec nejde o vynechanie nejakych dní a o počty. Ide o stav tvojho svedomia. Ak tomu nerozumies, spyraj sa knaza pri spovedi.

osky
18. apr 2025

Kym nemas tazky hriech,vsedne si vies olutovat.
A je uplne jedno,ci ides ob den alebo o tyzden...
Jasne,ked uz nejdes 2-3 mesiace na spoved,tak aj tych vsednych hriechov je o dost viac...tak to uz asi nejst.
Ale inak c pohode.
Kymnemas tazky hriech,v podstane mozes ist vzdy.a nemusi to byt pravidelne.

kiki68
18. apr 2025

Ved kym nespachas nejaky hriech, tak mozes chodit na prijimanie bez dalsej spovede. Nemas sa z coho spovedat tym padom. Ak niekto nevydrzi dva dni bez hriechu, tak jehi pokanie nemali ziadny efekt. Taky clovek totiz nejaky hriech vacsinou opakuje.