Koľko konzerv mám dať 6 dospelým mačkám?
Ahojte. Vplyvom neplanovanych udalosti som dopadla ako krmič 6 dospelych maciek,+ obcas sa zastavi este jedna bonusova :D . Su to macky/kocure, ktore som si uz postupne udomacnila na dotyk, pohladkanie, cakaju ma nech im dam jedlo. Vaham vsak, ci im davam primerane zradla. Kupujem obycajne velke konzervy pre psa (1250 g) a tie som im davala jednu konzervu denne (zvycajne na dva krat)- kto pozna , vie ze stvrtina z toho je pri tychto lacnych konzervach iba šťava, zvysok "maso". Vzdy vsetko okamzite zozeru , nikdy si nic nenechaju v miske, par sekund po krmeni vsetko prec. Na druhej strane nepride mi to malo zradla. Kolko z tej konzervy by ste im davali? myslite ze mam ubrat a su len pazrave? alebo je to malo stravy? :D
mozes im pomiesat granule s konzervou a nechat chvilu postat, tie granule nabobtnaju z tej extra šťavy a pekne ju nasiaknu
@guesmin to je normálne, jedna z tých mačiat sa doteraz nedá chytiť a potiažne pohľadkať len pri jedle. Raz nám vbehla dovnútra, usalašila sa na parapete medzi kvetmi, popresúvala som jej kvety, nech ich nezničí, nechcela som ju nasilu brať, nech nezanevrie a pekne si tam hovela pol hodinu, aj som ju hladkala a privierala očká. Ešte sa dala aj preniesť na rukách k dverám. Vonku zase netýkavka. Asi nie všetky mačky sa ochočia. Ale zase sa s nami hrá, beží pred nami, keď sme vonku, tak je pri nás....len v úctivej vzdialenosti 🙂
vonkajsie macky nechaj, nech si aj chytia nieco... neboj od hladu nezomru ak im nebudes denne davat konzervy. lepsie je chude zviera ako obezne. Inak davkovanie je na plechovkach / len to je pre macku co ine nezerie/... popozeraj sa po tych DMkovy, na prvej strane ich niekto fotil :D alebo pozri eshopy,napr. mall (nehcem robit reklau) ma nejaku zlavu na 3mesiace, ak sa zaregistrujes v nejakom ich zooklube (? neviem presne ci su tam vyhodne ceny, ani ako presne to funguje, ja som teraz s tou zlavou kupila psovi granule na pol roka).
A neviem ake su co macence, z kade a tak, ale uvazujte o odchyte a kastracii, lebo coskoro budes mat 20 maciciek...
@simca06022011 obézne vonkajšie ani nebudú, veď sa nehovorí o prekrmovaní + vonku majú kopu pohybu, nie ako bytovkové 🙂 Ja kupujem v tom zoohite, porovnávala som aj inde, ale tam mi to vychádza najlepšie+ak sa kúpi naraz väčšie množstvo, tak aj poštovné zadarmo. Teraz majú akciu doprava nad 5€ zadarmo. Ale ako som písala, mačky lovia zo zábavy, nie od hladu. Ulovia napr. 5 myší, ale zjedia len 2
@simonaaa1 keby boli hladne zjedia aj 5 ;)
@lia09 no ja som zase čakala toto zloženie, ja si myslím, že keď sa o niekoho staráš, tak by ťa malo zaujímať aj či je to preňho zdravé. Ja nehovorím, že si moje mačky nedajú aj blafy, ale k tomu dostanú nakrájané mäso, čo sa zasa vyrovná. Ono od stravy potom závisí aj dĺžka a kvalita života tvojho zvieratka. Keď mu v 10 rokoch odídi napr. obličky a mohlo by to byť zo zlej stravy, tak áno, mňa to zaujíma. Ale ja osobne som nikdy nebola ani v mekáči či pod. fast foodoch a nie som žiadna divožienka 🙂 Ale každý, nech si kŕmi podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia😉
zamiesajte granule do tej konzervy , resp pouzite tu štavu na ich zaliatie , nabobtnaju vtom.

@0silvia0 bordy.sk Balene je to v 10 kg skatuliach, my berieme pomerne vela toho koli psovi. Ale videla som tie kocky ze sa daju aj po jednom kúpiť v niektorých chovateľských potrebách, len samozrejme vychadzaju drahšie, ako priamo od dodávateľa.