icon

Koľko konzerv mám dať 6 dospelým mačkám?

guesmin
16. mar 2022

Ahojte. Vplyvom neplanovanych udalosti som dopadla ako krmič 6 dospelych maciek,+ obcas sa zastavi este jedna bonusova :D . Su to macky/kocure, ktore som si uz postupne udomacnila na dotyk, pohladkanie, cakaju ma nech im dam jedlo. Vaham vsak, ci im davam primerane zradla. Kupujem obycajne velke konzervy pre psa (1250 g) a tie som im davala jednu konzervu denne (zvycajne na dva krat)- kto pozna , vie ze stvrtina z toho je pri tychto lacnych konzervach iba šťava, zvysok "maso". Vzdy vsetko okamzite zozeru , nikdy si nic nenechaju v miske, par sekund po krmeni vsetko prec. Na druhej strane nepride mi to malo zradla. Kolko z tej konzervy by ste im davali? myslite ze mam ubrat a su len pazrave? alebo je to malo stravy? :D

Strana
z2
akvi
17. mar 2022

@0silvia0 bordy.sk Balene je to v 10 kg skatuliach, my berieme pomerne vela toho koli psovi. Ale videla som tie kocky ze sa daju aj po jednom kúpiť v niektorých chovateľských potrebách, len samozrejme vychadzaju drahšie, ako priamo od dodávateľa.

0silvia0
17. mar 2022

@akvi ďakujem, pozriem. My máme tiež veľkého psa a 2 mačky.

bilancia
17. mar 2022

mozes im pomiesat granule s konzervou a nechat chvilu postat, tie granule nabobtnaju z tej extra šťavy a pekne ju nasiaknu

stvura
Odpoveď bola odstránená
simonaaa1
17. mar 2022

@lia09 mohla by ste by odfotiť aj zloženie (druhú stranu), to je najdôležitejšia informácia 🙂

simonaaa1
17. mar 2022

@bilancia ale potom to treba vyhodiť, ak všetko nezje, lebo takto sa tam veľmi rýchlo začnú množiť plesne

simonaaa1
17. mar 2022

@guesmin to je normálne, jedna z tých mačiat sa doteraz nedá chytiť a potiažne pohľadkať len pri jedle. Raz nám vbehla dovnútra, usalašila sa na parapete medzi kvetmi, popresúvala som jej kvety, nech ich nezničí, nechcela som ju nasilu brať, nech nezanevrie a pekne si tam hovela pol hodinu, aj som ju hladkala a privierala očká. Ešte sa dala aj preniesť na rukách k dverám. Vonku zase netýkavka. Asi nie všetky mačky sa ochočia. Ale zase sa s nami hrá, beží pred nami, keď sme vonku, tak je pri nás....len v úctivej vzdialenosti 🙂

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
lia09
17. mar 2022

@simonaaa1 nech sa paci

simca06022011
17. mar 2022

vonkajsie macky nechaj, nech si aj chytia nieco... neboj od hladu nezomru ak im nebudes denne davat konzervy. lepsie je chude zviera ako obezne. Inak davkovanie je na plechovkach / len to je pre macku co ine nezerie/... popozeraj sa po tych DMkovy, na prvej strane ich niekto fotil :D alebo pozri eshopy,napr. mall (nehcem robit reklau) ma nejaku zlavu na 3mesiace, ak sa zaregistrujes v nejakom ich zooklube (? neviem presne ci su tam vyhodne ceny, ani ako presne to funguje, ja som teraz s tou zlavou kupila psovi granule na pol roka).
A neviem ake su co macence, z kade a tak, ale uvazujte o odchyte a kastracii, lebo coskoro budes mat 20 maciciek...

simonaaa1
17. mar 2022

@lia09 no nič moc, klasický fast food -5% mäsa,+obilie a to naozaj nijaký mäsožravec akým je mačka nepotrebuje. Pes je trošku variabilnejší, ten strávi aj ryžu. Ide o to, či kŕmiť len na plné brucho alebo na kvalitu.

simonaaa1
17. mar 2022

@simca06022011 obézne vonkajšie ani nebudú, veď sa nehovorí o prekrmovaní + vonku majú kopu pohybu, nie ako bytovkové 🙂 Ja kupujem v tom zoohite, porovnávala som aj inde, ale tam mi to vychádza najlepšie+ak sa kúpi naraz väčšie množstvo, tak aj poštovné zadarmo. Teraz majú akciu doprava nad 5€ zadarmo. Ale ako som písala, mačky lovia zo zábavy, nie od hladu. Ulovia napr. 5 myší, ale zjedia len 2

simca06022011
17. mar 2022

@simonaaa1 keby boli hladne zjedia aj 5 ;)

lia09
17. mar 2022

@simonaaa1 tak toto som vedela ze das takyto koment🤣. Akoze dovi dopo. Aby som aj macke sledovala zlozenie macacej konzervy🤦‍♀️ To kde sme uz prosim ta 😂

loliki
17. mar 2022

@guesmin Ak kŕmiš cudzie mačky, budú Ti len pribúdať. Ale, ak Ti to nevadí...

simonaaa1
19. mar 2022

@lia09 no ja som zase čakala toto zloženie, ja si myslím, že keď sa o niekoho staráš, tak by ťa malo zaujímať aj či je to preňho zdravé. Ja nehovorím, že si moje mačky nedajú aj blafy, ale k tomu dostanú nakrájané mäso, čo sa zasa vyrovná. Ono od stravy potom závisí aj dĺžka a kvalita života tvojho zvieratka. Keď mu v 10 rokoch odídi napr. obličky a mohlo by to byť zo zlej stravy, tak áno, mňa to zaujíma. Ale ja osobne som nikdy nebola ani v mekáči či pod. fast foodoch a nie som žiadna divožienka 🙂 Ale každý, nech si kŕmi podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia😉

bilancia
16. okt 2023

zamiesajte granule do tej konzervy , resp pouzite tu štavu na ich zaliatie , nabobtnaju vtom.

Strana
z2