Koľko môže stáť výmena čelného skla?
Vymieňali ste niekto v poslednej dobe čelné sklo? Koľko vás to vyšlo? Niekde čítam že 200, inde 900€, tak vôbec koľko si mám pripraviť, momentálne nemám čas ísť do predajne, ďakujem..
Je rozdiel ci vymieňaš čelné sklo so senzormi a snímačmi atď. alebo obyčajné bez
@janai1 jasne to chápem, ale že by to bol až taký rozdiel?
ano, su velmi velke rozdiely. Najdrahsie je aklimaticke celne sklo s vyhrievanim, hornym zatienenim (taky ten tmavy horny pasik do stratena) a oblastou pre senzory od zrkadla spetneho.
Ano, su velke rozdiely podla typu, vyrobcu a prevedenia skla. Niektore celne skla su navyse elektricky vyhrievane (ale to ma malo aut). Urcite si to daj menit do specializovanej autosklo firmy, nie do standardneho autoservisu. Viackrat sme sa popalili, ked sme celne sklo dali vymenit (popri inych servisnych pracach) v standardnom autoservise. Aby to bolo urobene kvalitne, chce to prax.
a este zalezi od vyrobcu toho skla (znacka), lebo tie najlacnejsie byvaju niekedy nie moc kvalitne - bud su tensie, alebo krehkejsie, alebo nemaju uplne jasny priehlad (zvlnene), samozrejme aj od typu na ake auto to je. Ja mam toyotu a rozdiel medzi najlacnejsim a drahym je cca 5 nasobny.
rozdiel tam môže byť pokojne aj väčší. závisí od toho čo spomínali vyššie a hlavne kto to mení. iné peniaze si popýta obyčajný servis a autorizak.
príklad - 2 týždne dozadu menené čelné sklo na superb 3 v autorizovaku - 1000e s tým že nebolo ani vyhrievané.
Na Citroën spacetourer sme menili obyčajne bez senzorov pred 3 rokmi, cena bola 750. Šlo to cez poisťovňu prestastie. Na audine a6 pred cca 10 rokmi čelné so senzormi do 1000e, tiež nám to poisťovňa preplacala,
zato si to pamätám, nedavno som skartovala tieto staré dokumenty. Netuším aké sklá môžu byť dnes za 200, nezdá sa mi to.
Toyota Avensis kombi pred asi 5 rokmi 170€ Autosklo Tn.
Pokial nemáš havarijnú poistku , zbehni do Autoskla , oni majú aj alternatívne skla . Sú neporovnateľne lacnejšie ako originál sklo . A áno , môžeš mat čelne sklo od 150€ a aj sklo cez 1000€ .
My sme kontaktovali Hornet a oni vsetko za nas vybavili, normalne sa auto davalo do autorizovaneho servisu, to uz oni dohodli a tak dalej. My sme mali u nich aj poistku na sklo, takze ta cena nebola taka zla, horsie je ked si to mas sama platit. Dalo sa u nich poistit aj poskodene celne sklo, skus ci je este taka moznost, neviem.
ahojte, chcela by som sa poradit. mam take dve mensie poskodenia na celnom skle na aute. kdekto ma strasi, ze to bude treba vymenit, ale citala som, ze sa to moze dat aj opravit. ako treba postupovat pri niecom takomto? doteraz som to riesit nemusela.
Evidentne to už máš dlhšie , tak tam bude asi aj špina v tom zažratá , možno máš pavučinku už okolo urobenú , tak preto výmena , ale to posúdi technik v servise . Nie všetko sa dá opraviť a pri oprave čelného skla môže aj puknúť s tým treba rátať . A pre každého je menšie poškodenie niečo iné , je to subjektívny názor 😀
@simonkaa27 ahoj, ja som mala poskodene celne sklo od stieracov, nebolo to mozne opravit len v mieste, musela som menit cele celne sklo, vyslo ma to 130€, najlepsie sa spytat hned na predajni, on sam sa na to pozrie a usudi, co je najlepsie
Ono keď je to poškodenie už nejaké rozsiahle alebo na blbom mieste, tak sa to väčšinou už nedá opraviť a je nutná výmena.
Poskodenie nesmie byt v zornom poli vodica.
@brkodlak420 nie je to úplne tak. je tam oveľa viac faktorov.
aká značka skla - originál bude x násobne drhaší ako druhovýroba ale tým pádom aj kvalita a prevedenie
aký servis - autorizovaný servis si za prácu vypýta x násobok toho čo by si vypýtal nejaký obyčajný servis
aké funkcie má to sklo mať - rôzne senzory, radary, vyhrievanie, tmave pasy a pod. a pod.
takže ide o to aké sklo chceš a kde si to necháš spraviť. ja som v autorizovanom VW mal platiť 950e, mal som to ale pripoistené. inde by to bolo kludne aj menej ako polovica
b2autosklo.sk
b2autosklo.sk
@simonkaa27 b2autosklo.sk
no v zornom poli to nie je. doplasil ma sused, ze ake je to nebezpecne a ze mozem dostat pokutu a tak dalej, tak reku dobre, vyriesim to. mam dohodnuty termin v hornete, tak uvidim, co povedia.
@simonkaa27 posli fotku poskodenia, ked to je male a niekde v dolnom okraji, ani by som to neriesil.
@duunlo Nie som si 100% ista, ci je v poriadku neriesit poskodenie na skle na aute. Nemoze sa to zvacsit? Nemozu ta za to pokutovat?
@simonkaa27 To si tam zavolala, zasla, alebo ako si postupovala? Ja to poznam len tak z pocutia.
@babina_33 ako som pisal, ked je to male poskodenie a niekde mimo zorneho uhla, neriesil by som to. Zvacsovat sa to moze, ked je to vacsia prasklina, ale to uz by sa zvacsilo vplyvom mrazov, to hned streli a mas prasklinu cez polovicu celneho skla, pripadne celeho roha. Ked to ja poriadne nevidim, tak policajt uz tazko nieco viac uvidi.
@babina_33 ja som tam volala normalne cez infolinku. mozes spravit aj tak, ze nechas na seba kontakt cez formular, co maju na stranke. postupovala som intuitivne, neviem, ktora moznost je lepsia 😀 no a oni sa mi ozvali, pytali sa, co je za problem, kde to poskodenie je, ako to vyzera, aj som to odfotila a poslala a dohodli sme sa po telefone, ze mi to pridu opravit.
@duunlo tak to je uz kazdeho rozhodnutie, ja mam veci radsej na poriadku. da sa to rychlo vybavit, tak preco to odkladat. lepsie to uz nebude 😀
@simonkaa27 Tiež som toho názoru. To je ako keď máš jazdiť na rezerve, dá sa to, ale prečo by som to robila 😀

Na aute podotýkam*