icon

Koľko stojí prelakovanie bočných líšt na aute?

marsmykkok
11. jan 2025

Dal si to niekto opravovať, teda zbrúsiť, prelakovať? Ak áno koľko ste platili? A ako ste boli spokojné s opravou, netvorila sa znova rýchlo hrdza/bublinky?

madeincssr
11. jan 2025

@marsmykkok vygoogli (hoci na Google Maps) najblizsie autolakovne a poprecituj recenzie. Nejaku s dobrymi recenziami vyber a chod im to s tym autom ukazat. Nevieme co su 'bocne listy'. Bocne ochranne listy byvaju z plastu alebo gumoplastu a tam hrdza nehrozi. Ale lakovat plasty treba vediet (najprv musi ist specialny podklad na plasty, tzv. "leptac").

marsmykkok
autor
11. jan 2025

@madeincssr neviem ako sa to volá, myslím to čo je pod dverami na aute zvonka.

madeincssr
11. jan 2025

@marsmykkok aha, tak to budu prahy. Ak ti uz hrdzaveju (korozia casto ide zvnutra [stykov] plechov (z falcov)), tak ano, je mozne ze po 1-2 zimach ti hrdzka bude vyliezat opat. Treba to ukazat v dobrej autolakovni (recenzie), co na to povedia.

tundra
11. jan 2025

Ak to je starsie auto,daj to nastriekat body-ochranny bitumenovy nater.
https://www.heureka.sk/?h[fraze]=body+930+1kg#p...
Vytvori to mozaikovu strukturu a je to odolne proti korozii.

hankab
11. jan 2025

@marsmykkok neviem v akom stave ich mas. Priatel mal starsie, asi 18r auto kde boli prahy tak hrdzave, ze ich musel mechanik aj zvarat. Stalo ho to 400€.

marsmykkok
autor
11. jan 2025

@hankab nie vôbec až tak, na jednej strane je to len také miesto s odlúpeným lakom asi 1x1cm-tam bol škrabancek a usadila sa hrdza, druhá strana tam sú na viacerých miestach bublinky, ale nie je to nejako veľmi prehrdzavené. Je to skôr len v počiatkoch ešte, preto by som to chcela riešiť, nech hrdza nepokračuje.

lusa18
11. jan 2025

@marsmykkok ja som menila prahy na oboch stranách na Citroen C3 pred cca 2rokmi, platila som 500eur, po známosti, známy má autolakovňu .Vypílil hrdzavé prahy, privaril nové, lakoval.

chrobak7
11. jan 2025

@marsmykkok To si len ty myslíš, že to nie je prehrdzavené. Ak sú už bublinky, tak to hrdzavie zvnútra. Lakovanie zvonku je zbytočné, prekryješ to len tak na rok. O rok to znovu bude hrdzavieť.

To musí vidieť lakýrnik v servise, aby to vedel fundovane zhodnotiť.

frflos_nespokojny
12. jan 2025

opravit a rychle predat. prahy som niekedy chcel menit a odbornik, ktory bol velmi dobry to uz nechcel robit, lebo je to na kratku dobu. je na tebe ako sa rozhodnes.