Koľko stojí prelakovanie bočných líšt na aute?
Dal si to niekto opravovať, teda zbrúsiť, prelakovať? Ak áno koľko ste platili? A ako ste boli spokojné s opravou, netvorila sa znova rýchlo hrdza/bublinky?
@madeincssr neviem ako sa to volá, myslím to čo je pod dverami na aute zvonka.
@marsmykkok aha, tak to budu prahy. Ak ti uz hrdzaveju (korozia casto ide zvnutra [stykov] plechov (z falcov)), tak ano, je mozne ze po 1-2 zimach ti hrdzka bude vyliezat opat. Treba to ukazat v dobrej autolakovni (recenzie), co na to povedia.
Ak to je starsie auto,daj to nastriekat body-ochranny bitumenovy nater.
https://www.heureka.sk/?h[fraze]=body+930+1kg#p...
Vytvori to mozaikovu strukturu a je to odolne proti korozii.
@marsmykkok neviem v akom stave ich mas. Priatel mal starsie, asi 18r auto kde boli prahy tak hrdzave, ze ich musel mechanik aj zvarat. Stalo ho to 400€.
@hankab nie vôbec až tak, na jednej strane je to len také miesto s odlúpeným lakom asi 1x1cm-tam bol škrabancek a usadila sa hrdza, druhá strana tam sú na viacerých miestach bublinky, ale nie je to nejako veľmi prehrdzavené. Je to skôr len v počiatkoch ešte, preto by som to chcela riešiť, nech hrdza nepokračuje.
@marsmykkok ja som menila prahy na oboch stranách na Citroen C3 pred cca 2rokmi, platila som 500eur, po známosti, známy má autolakovňu .Vypílil hrdzavé prahy, privaril nové, lakoval.
@marsmykkok To si len ty myslíš, že to nie je prehrdzavené. Ak sú už bublinky, tak to hrdzavie zvnútra. Lakovanie zvonku je zbytočné, prekryješ to len tak na rok. O rok to znovu bude hrdzavieť.
To musí vidieť lakýrnik v servise, aby to vedel fundovane zhodnotiť.
opravit a rychle predat. prahy som niekedy chcel menit a odbornik, ktory bol velmi dobry to uz nechcel robit, lebo je to na kratku dobu. je na tebe ako sa rozhodnes.

@marsmykkok vygoogli (hoci na Google Maps) najblizsie autolakovne a poprecituj recenzie. Nejaku s dobrymi recenziami vyber a chod im to s tym autom ukazat. Nevieme co su 'bocne listy'. Bocne ochranne listy byvaju z plastu alebo gumoplastu a tam hrdza nehrozi. Ale lakovat plasty treba vediet (najprv musi ist specialny podklad na plasty, tzv. "leptac").