icon

Koľko stojí oprava obhoreného auta?

hiro
4. jan 2025

Na parkovisku podpálili autá a moje obhorelo, nárazník, svetlo a rôzne plastové veci. Hádam kovové sa nebudú musieť meniť. Keby do 1000 oprava tak to by bolo super. Z PZP asi nič nedostanem a len opraviť na moje náklady, však? Či?

doriiis
•
4. jan 2025

Len ak by si mal pripoistenie proti vandalizmu

tundra
•
4. jan 2025

@hiro skoda nevznikla prevadzkou motoroveho vozidla,ale vandalizmom.Ak nemas havarijne,z pzp vedla stojaceho auta, to asi neuznaju,ale ja by som to skusil.Skus pozriet pouzite diely,neviem ci sa zmestis do 1000€ s novymi.Len striekanie naraznika je okolo 300-400,svetlo podla typu auta,
+praca...

gab1sol
•
4. jan 2025

@hiro Vlčince v noci?

klarissa25
•
4. jan 2025

@gab1sol aj ja som cosi citala ze tam horelo… to je uz naozaj hrozne….

hiro
autor
•
4. jan 2025

@tundra Nárazník je zhorený, to sa nedá opraviť.

hiro
autor
•
4. jan 2025

@gab1sol Áno, 4:45, ešte pred hasičmi som to stihol odparkovať

doriiis
•
4. jan 2025

Podľa fotiek usudzujem,že tvoje auto je to oproti tomu čo horelo a chytilo ti zad auta

hiro
autor
•
4. jan 2025

A chlapík čo mu bolo pod pálené tak len pozrel, mykol plecami a do desiatej ho policajti nevedeli nájsť. Hlavne že keď prišla JOJ tak mal kopec rečí ako je to auto nové na leasing.

hiro
autor
•
4. jan 2025

Pes vyňuchal kde to podpálili len ako som videl tak nie presne či to či sa im aj vylievalo popri vedľajšom. 6 hodín som tam bol a tomu to bolo jedno.

doriiis
•
4. jan 2025

@hiro ...naserie to.Kym nemáš obhorené plechy,tak sa dá vymeniť všetko.Ale daj si skontrolovať celé auto,aj zospodu,či sa ti tam neroztopili káble alebo nádrž.

hiro
autor
•
4. jan 2025

Že ako to začalo horieť tak sa tam nejakí ľudia hádali. Ale to nepomôže.

tundra
•
4. jan 2025

@hiro novy naraznik sa lakuje,bol som v Trencine v lakovni, pytat sa na cenu.Cena naraznika + lakovanie.

mk1111111111
•
5. jan 2025

A to nejde z PZP? Ved Ty si poskodeny

mississ
•
5. jan 2025

Z PZP odškodnenie asi nie, je to občianska zodpovednosť, a tá býva poistená v poistkach domácnosti, nehnuteľnosti. Odškodnuje sa z poistky vinníka.
LENŽE, poistenie musí spĺňať podmienku nahodilosti , nie úmyslu. Ak vinník podpálil úmyselne tak potom je to trestný cit a tam urči OCTK, prípadne súd , odškodnenie poškodených, ak oheň vznikol neúmyselne, nejak zlou manipuláciou s niečím alebo podobne tak odškodnenie jedine z občianskej zodpovednosti.