icon

Koľko vám trval predaj auta?

21. jún 2022

Od toho prvého inzerátu až po prepis na polícii? Je to malý, bezvýznamný prieskum, predávam auto a robím paniku, že prečo sa zatiaľ neozval ani jediný človek.. okrem AAA samozrejme, tí sú otravní až príliš.

Ďakujem

Strana
z2
mimikarol
22. jún 2022

Pýtaš veľmi veľa €

mariska1989
22. jún 2022

Sa čuduješ že za tú cenu sa nikto neozval 🙈 to si prehnala

tahomi
22. jún 2022

Fuu dievca 4500? Ceny jazdeniek isli hore, ale toto je absolutne prestrelene. A suhlasim, ja beriem LPG ako nevyhodu a ma to v sucasnej dobe velmi malo “fanusikov”, to by som ako plus v cene nebrala.

autor
22. jún 2022

@muz26 no čo sa týka toho fabrického LPG tak nám servisák hovoril že s tým len to autorizovaného servisu, že také bežné dielne na tom nevedia spraviť servis lebo sa tam nedostanú... Tak som práve myslela, že niekto sa na to bude vedieť pozrieť pozitívne že je domontované

autor
22. jún 2022

@zalka lenže pán píše aj veci ktoré treba porobiť.. a skontrolovať LPG môže byť kľudne niečo, čo vyjde na pekných pár 100€, kto vie kedy tam montoval nádrž, či sa už neblíži jej životnosť a hneď výmena 500€... My sme tam teraz urobili poctivý servis.. ale uznávam nevyzerá najhoršie

autor
22. jún 2022

@luliu ale ako nevýhoda? Keď teraz stojí benzín 1.92€ a plyn 0.85... to je podľa mňa veľká úspora, prečo by to niekto bral ako nevýhodu? Kvôli podzemným garážiam?

autor
22. jún 2022

Každopádne ďakujem za všetky názory

autor
22. jún 2022

@luliu a do 2000? To sa mi nezdá.. keď si pozriem inzeráty https://volkswagen.autobazar.eu/hladaj/?CarModelID[]=65%7C709a&CarModelID[]=65%7C709&CarModelID[]=65%7C710&CarModelID[]=65%7C1537&price_from=2000&price_to=6000&checkcountry1=on

Tak za auto čo má 210 000 najazdené pýtajú 2600€ a ani nevidím či je prihlásené a moje by malo o 600€ menšiu hodnotu? To sa mi zase nezdá...

Inak ja nečakám že za to dostanem úplne 4500€, bola som pripravená spustiť.. toto je len taký nástrel

zalka
22. jún 2022

Ako nečítala som podrobne inzerát čo som dala ako príklad, áno viem je tam dosť aut s cenou kolo 3000e a vyššou bez LPG, podľa mna prehnaná cena, cca 2r do zadu sme kupovali veľké auto C4GP s full výbavou za 2900e a malo 10 rokov , stránka čo som ti uviedla s tou kalkulačkou označovala hodnotu auta na 4500e , je to o tom kto predáva či chce predať alebo má ležiaka na stránke. A všimla som si, v tom čase ked som viac sledovala stránky a hľadali sme auto, že mnohé autá sú mesiac na stránke potom ich majiteľ stiahne, o pár týždnov znova ich dá aby nemal ležiaka ale všímavý človek si také veci všimne, a je vidno o kt. auto záujem nie je.
Ja viem si predávajúca, máš predstavu o cene ale neber za zbernú mincu ani tých čo majú iné ceny nižšie a viac km alebo vyššie a menej km, že za tú cenu aj reálne svoje autá predajú.

luliu
22. jún 2022

Ale to, že pýtajú neznamená, že predaju. Aj ty pýtaš 4500€ a nikdy takú cenu nedostaneš. Takže podľa toho sa riadiť nemôžeš. A zbytočne dávaš takú vysokú sumu, keď sama povieš, že neratas s tým, že ju dostaneš. Treba dať reálnu sumu

hrabovo
22. jún 2022

@zalka nepoužila stránku, iba zdravý úsudok

muz26
22. jún 2022

Ono neber to ako rýpanie, ani nič podobné, je to iba môj názor, s ktorým vôbec nemusíš súhlasiť. Ja chápem že to auto má pre teba osobne vyššiu hodnotu, ale..
1. 2 roky dozadu som kupoval benzínové auto. Autá s LPG som automaticky vyradil ako tie, ktoré nechcem v žiadnom prípade. A ušetrené náklady za plyn by mi nestáli za potenciálne problémy s LPG systémom, prípadne motorom. Fabrické LPG by mi nevadilo, to je testované, overované. Ale dorábané fakt nie.
2. Cena je prestrelená. To, že zo 4500 si ešte ochotná niečo spustiť pre mňa ako pre kupcu znamená, že aj keby si spustila 50% tejto ceny (čo pravdepodobne nebudeš ochotná), tak aj tak by to auto bolo drahé.
3. To auto je tak skorodované až sa čudujem, že si bez problémov prešla STK. Tá korózia vyžaduje rozsiahlu opravu, to nie je jeden "pupenec", ale celé prahy sú KO, oprava niekoľko stovák eur, pokoj na 2 roky, a potom to začne korodovať zas.
Ak ťa predaj nesúri a autu veríš, radšej si ho nechaj, a dojazdi ho. Potom predaj na náhradné diely. Alebo skús ešte Ačka alebo iný autobazár, keby náhodou, mne to tak s Yarisom ceľkom vyšlo

autor
22. jún 2022

@muz26 vôbec to neberiem ako rýpanie, len ako diskusiu 🙂

No ruku na srdce, auto sme sa rozhodli vymeniť hlavne preto, že tá hrdza sa už ozaj ukazuje, inak sme s ním ozaj nemali problémy a bolo to fajnové vozenie. Nechávať si ho nechcem, keďže máme nové auto..

A čo sa týka nejakej sentimentálnej hodnoty, to k tomu autu nemám, len je to asi ako zo všetkým keď to človek predáva.. že nechce ísť pod cenu a keď vidí príležitosť že sa to dá predať za taký balík peňazí tak to aspoň skúsi využiť.. ja verím že nikto nie je taký že vidí podobné autá/byty za takú cenu a on dobrovoľne dá do ponuky o 30% nižšiu cenu.. väčšina ľudí práve z predaja chce dostať koľko sa dá.. môžete ma odsúdiť ale je to tak..

Nevylučujem, že nakoniec to dopadne tak, že to auto skončí v bazári za 2800€ ale to beriem ako poslednú možnosť.. ešte skúsim možnosti predtým..

zdenkatv3
16. aug 2022

Zdravim Vas, pridam sa k Vam do diskusie, kedze vidim, ze tu riesite podobnu zalezitost. Momentalne zvazujeme, ze by sme to nase stare auticko posunuli dalej a kupili nove, pripadne ojazdene. Mame KIA Ceed, rocnik vyroby 2007. Viete niekto poradit, co s nim? Stale je pojazdne, aj ked nie je uplne najmladsie 🙂

Strana
z2