Koľko vás vyšla svadba?
Baby chcela by som popýtať tých čo už majú za sebou svadbu...koľko Vás to vyšlo finančne? A hlavne ako ste ju financovali (či ste si na svadbu brali úver, pomohli svokrovci, šetrili ste a podobne)...?Nie je to lacná záležitosť.. radi by sme zobrali, tak si robím taký prieskum. Nechceme prehnane drahú svadbu ,hostí by bolo cca 30. Keď sme si spísali predbežne výdavky tak to orientačne vychádzalo min. 5000€. Ďakujem za každú reakciu.
Pepa1995@ otazka by mala hlavne byt zamerana na svadby v tvojom okoli bo ak ti sem budu pisat baby co mali svadbu v BA a jeho blizkom okoli napr. kastiel Studene alebo Tomasov zatoci sa ti z tych sum hlava. Urob si prieskum miesta ktore by si chcela zisti cenu. Najvacsou polozkou potom bude jedlo a pitie to ti nacenia tiez. Saty vies pozicat aj za 300€ niektore salony mavaju do konca vypredaje starych modelov a za 300€ ich dokazes aj kupit. Tak isto obrucky robia rozne firmy na zakazku a cim viac vopred tym ti vedia dat zlavu. Kameraman a fotograf je uz o vasom zvazeni. Ja som ksmeramana nechcela a teraz 4r po svadbe aj lutujem. Vsetko vies zohnat v normalnych cenach ked to vsrtko riesis v cas. Drzim palce aby pripravy a samotna svadba dopadli nad ocakavania a aby to bol nezabudnutelny den.
My sme mali 40 ludi na celu hostinu (hlavne jedlo) a dalsich 40 prislo o osmej (teply bufet a kapustnica). Svadba nas vysla 4500e. Napr. len fotograf stal 500e, obrucky 450e.
My sme mali svadbu minuly rok, na vychodnom Slovensku, 116 hosti, 7000 eur. Strava na osobu v tom uz aj vyzdoba 22eur.
tak my sme mali 15 ludi (obed, kava a dovi), len rodicia, surodenci, proste najblizsia rodina..a vyslo nas to cca 1000 eur, aj to by sa dalo lacnejsie lebo kedze nas bolo tak menej tak sme zvolili trosku drahsiu restiku..takze nemusi byt svadba draha :D jaj a tych 1000 eur sa nam samozrejme vratilo, urcite aj viac 🙂
my sme mali svadbu necele 3 roky do zadu 120 ludi a svadba nas vysla okolo 10 000 vsetko som si zapisovala.
@pepa1995 Tých 5000 € sa mi zdá strašne veľa. My sme mali svadbu podobných "rozmerov" (25 ľudí), štvorhviezdičkový hotel vo vychytenej lokalite v letnej sezóne, obrad bol v galérii, takže sme si museli zaplatiť prenájom plus matrike za to, že sobáš bol mimo obradnej miestnosti. Vyšlo nás to 2500 € (vrátane oznámení, výslužiek, výzdoby, koláčov, torty, pitia, ktoré sme mali od hotela, rautu pre ľudí v galérii atď.), plus moje šaty a mužov oblek.
ALE: Nemali sme "zábavu", teda hudbu, proste sme sa len všetci spolu navečerali, porozprávali, hostia išli okolo deviatej domov, my so svedkami a so švagrinou sme zostali v hoteli na bare a do tretej boli hore (kde sme si normálne objednávali, čo teda tiež nebolo najlacnejšie, ale už je to v tej sume zarátané). Prenájom v hoteli sme neplatili, lebo sme im nezabrali hlavnú reštauráciu, ale vedľajší salón. Platili sme len menu (tuším 35 € na osobu) a pitie (kto si čo objednal, to pil, my sme nekupovali a nenosili dopredu nič). Výzdobu sme mali asi pre niektorých skromnú - nechcela som žiadne gýčové poťahy na stoličky a milión kvetov, ktoré sa aj tak vyhodia. Nakúpili sme si pekné sviečky, sklenené svietniky, dekoračné kamienky (používame doteraz doma) a dali sme si urobiť nejakých päť či šesť váz s kvetmi (levanduľa a gypsomilka, také prírodné). Výzdoba na auto bola tiež len jedna takáto kytica a dve stuhy.
Urobili sme si skrátka svadbu podľa seba. Viem, že niekomu by chýbala tancovačka, ale nám nie, lebo neradi tancujeme a nasilu sa premáhať "zabávať", len aby to nebolo trápne, že len sedíme, to teda nie. Zažila som svadby, kde novomanželia evidentne neboli vo svojej koži, keď mali takýmto štýlom spoločensky žiť, nevedeli to, boli strnulí, a to je teda hrôza.
Všetko závisí od vašich nárokov a predstáv. Ale mne sa už tie peniaze, ktoré sme zaplatili my, zdali byť za jeden deň prehnané.
@pepa1995 mala som svadbu pred 2 rokmi, hostí bolo 22 a vyšlo to na cca 4600 eur. Nebolo to nič nóbl, akurát čo bolo drahšie bolo že svadba bola na zámku (350 eur) a obrúčky bolo drahšie ( asi 700), platila som ubytko hosťom a nám ( cca 350 eur). Ak si toto odpočítáš, taká strašná suma to nie je 😄 Kameramana sme nemali a fotografka bola celkom lacná ( myslím že 350 eur). Mali sme to v hoteli, takže za prenájom sály sa neplatilo. My sme to riešili že sme si našporilo a čo nám chýbalo, sme doplatili z povoleného prečerpania, hneď po svadbe sa to vrátilo.
My sme mali svadbu do 4 000 a to ak so satami a oblekom 🙂 bolo nas 150 cca... ale brat sa teraz zenil v Bratislave a vysla ho len svadba okolo 8000 a to ich bolo 110 🙂 my sme mali svadbu na dedine kde za salu sme dali 150 so vsetkym a oni mali salu za vyse 1000 e 🙂 zalezi od toho kde budete mat
@pepa1995 My sme mali svadbu minulý rok v septembri. Dokopy sme mali 85 hostí a celkové náklady na svadbu sme mali do 4000 eur. Všetko sa nám, ale vrátilo a ešte nám aj zvýšilo na svadobnú cestu do Mexika. Veľa vecí sme si robili sami tak na tom sme ušetrili (oznámenia, pierka). Svadobnú tortu a koláče nám piekla moja svokra s kamarátkami. Víno sme mali z vinice od známeho a ten nám tiež spravil dobrú cenu. Fotil nás fotograf kamarát, ktorý nám to dal ako svadobný dar takže sme neplatili nič. Kameramana sme nemali. Máme iba krátke video z odobierky a obradu. To nám zase robil kamarát čo sa tomu venuje. Svadobné šaty som kupovala na Ukrajine a tie ma vyšli 250 eur so všetkým. Obrúčky sme mali z vlastného zlata a platili sme iba za robotu. Takže na takýchto veciach vieš ušetriť.
My tiež uvažujeme nad svadbou ale ozaj minimálny rozpočet. Tých 500, 600e do tých 1000e. A takú súkromnú len 4 ľudia my a dvaja svedkovia. Pohostenie keď tak len z rodinou také malé nič extra. Koľko by nás to cca vyšlo. Do 700e by sme sa zmestili?
@salome_01 zalezi od siat (ja som mala za 200, ale nie v BA), zenich co si oblecie (moj si musel kupit aj topanky), kde budete mat pohostenie, kolko je rodina (2 + 2 rodicia, povedzme surodenci s rodinami, pripadne stari rodicia, to moze byt aj 20 ludi).
@salome_01 ak ti stacia saty, ktore uz doma mas, obrucky obycajne zlate za cca 150€, oznamenia si vytlacis pre rodinu doma na tlaciarni (alebo ich len obvolas), ak sa beriete na urade v mieste TP a v urcenom case tak zadara, maximalne to pohostenie pre rodinu - len obed, tak ber tak cca 15€/osoba ak im urcis jednotne menu - ak si budu vyberat z listka, tak to moze byt o dost viac
@majka99999 jasné tak môžem počítať tých 20 ľudí. Ale pohostenie nejaké koláče a guláš môže byť také len rodinné nie narocne. Aby to bolo čo najmenej náročné.
@jasminet inac my sme sa brali na mojom trvalom pobyte, ale akurat mali nesobasnu sobotu, tak sme si museli zaplatit, ale termin bol urceny, co sa dalo robit. 😀
Svadbu sme si platili sami, ponata bola dost netradicne. Celkovo nas stala asi 500e a za obrucky sme k tomu dali 700 <3
@majka99999 toto som myslela, ze nesvadobna sobota... my sme mali tiez vsetko zajednane a na mojom miestnom urade mi oznamili, ze oni vypisuju svadobne soboty asi 2mesiace pred terminom... reku kaslem vas, ideme k muzovi na urad, tam to vedeli pol roka dopredu.
@salome_01 no v kostole asi rovnako ako na urade - a je jedno ci 2 svedkovia alebo 100 ludi - nauky musite mat, povolenie od farara tiez, na matriku musite ist tiez rovnako.
Mali sme 24ludi z toho 7detí. Na urade a potom hostina v restike v saloniku klasika jedlo a svedske stoly. Nemali sme redovy okolo polnoci sme koncili nakolko to bola mala svadba a boli tam aj deti a ja v 6mesiaci tehotenstva. Stalo to 600eur+saty a oblek topanky spolu cca 250e,obrucky chir.ocel 25e fotila muzova sesta a manzel nakolko je fotograf mame profi foto zadarmo. Pozvanky,menovky oznamenia vyrobil moj sikovny manzel a ja darceky pre hostí. Ak ratam kolace+alko+nealko a ostarne cela svadba pre 24ludi nas stala do 1200eut maximalne. Vsetko sme si sami platili z uspor. Nie som narocna peniaze sme vedeli lepsie vyuzit. Pre mna je svadba 1 den v zivote podstatne je ako sa zije po nej. Mali sme peknu svadbu vytancovali sme sa,hudbu tiez robil manzel a klasika repraky+notebook+usb. Bolo super
@blackcat8885 takéto niečo sa mi páči. Veď ide najmä o manželov aby sa mali radi a boli spolu šťastní.
@salome_01 ja poznam pary kde dali za svadbu tisice a onedlho bol rozvod,nevera apod. Ale ja som predtym dostala od zivota facku par rokov dozadu tak sa moje priority zmenili
Nas vysla svadba cca 10000e mali sme 138ludi

@pepa1995 rok 2009 40 hosti - 5 tis € . celkovo si myslim a podla svadieb na okoli mi to aj tak vychadza +- ( pocet hosti samozrejme aj s kameramanom, kapelou a pod x 10 = vysledna suma ) teda nevyjde to vzdy, ale svadby z mojho okolia, na ktorych som bola, nic luxusne, zaroven nic uplne skromne boli vzdy v tychto rozpoctoch ( obrucky a svadobne saty nepocitam, to su dve polozky, ktore vedia rozpovet navysit riadne a u kazdeho je to individualne )
a samozrejme, financovali sme si ju sami. rodicia dali z oboch stran dohromady mozno 500 €