Koľko vás vyšla svadba?
Baby chcela by som popýtať tých čo už majú za sebou svadbu...koľko Vás to vyšlo finančne? A hlavne ako ste ju financovali (či ste si na svadbu brali úver, pomohli svokrovci, šetrili ste a podobne)...?Nie je to lacná záležitosť.. radi by sme zobrali, tak si robím taký prieskum. Nechceme prehnane drahú svadbu ,hostí by bolo cca 30. Keď sme si spísali predbežne výdavky tak to orientačne vychádzalo min. 5000€. Ďakujem za každú reakciu.
@pepa1995 waw tak to mas super rozpocet na 30 ludi. Nas svadba pred 4 rokmi pre 85 ludi vysla priblizne tolko a asi tretina bola aj ubytovana. Treba sa popytat po okoli ci daka pani nepecie kolace tie z cukrarne su zbytocne drahe. Svadobnu tortu by som tiez len daku mensiu riesila urcite aj daky hostia donesu torty. Svadobne menu aj s pripitkom sme mali tusim okolo 35€ na hlavu. Je pravda ze DJ a fotografa sme mali kamaratov takze tam sa usetrila 1000€. Popytaj sa po okoli aj po peknom mieste. Mi sme nasli na Sliaci take o ktorom by som v zivote nepovedala ze tam budem mat svadbu a vsetci hostia boli z miesta uneseny 😊. Ako sa hovori nie je vsetko zlato co sa blizti 😉
@blackcat8885 to aj ja. A viem že mám istotu v partnerovi. Sme už spolu cca 8 rokov a máme 2 deti. Aj ja som od života dostala facku a teraz som už rozhodnejsia. A mám taký iní pohľad ako kedysi.
pepa1995 Nás bolo na svadbe 120 a neskôr sa pár hostí ešte pridalo, ak chceš vedieť viac a koľko nás to celé vyšlo, poprípade nejaké rady, kľudne napíš správu. Nejdem sa tu viac rozpisovať, nech ma tu kočky neukameňujú 😀 Každopádne, pár svadieb som už zorganizovala, tak viem celkom objektívne poradiť 🙂
@jasminet no my sme sa chceli vziat na vyrocie zoznamenia (potom sa v ten den o 3 roky narodil aj nas druhy syn :-P ) a logisticky najviac vyhovovalo moje rodne mesto, u muza by to bolo financne narocnejsie. Tak nam tych par eur nevadilo. 🙂
@blackcat8885 my sme dali za svadbu 10tisic. nepodvadzame sa a lubime sa dodnes, mame velmi pekne manzelstvo. sme spolu 10 rokov. su ludia, ktori si spolu vedia peniaze uzivat.
My sme mali okolo 60 hostí, plus vecer prisli kamaráti a kolegovci, cca 20 dalsich a svadba vysla do 3000 a to sa mi zdalo vela...podla mna to niektorí preháňajú..kamoška mala svadbu týždeň predo mnou, len za šaty dala 500 za požičanie a o 2 roky rozvod..
@lianka123 ved nie vsetky pary sa rozvadzaju. Nemyslela som to takto ale poznam takych kde bola honosna svadba viac ako laska zrejme
@ejnik 4 tis e a 150 ludi ?
to nechapem ako vam tot ak vyslo.. u nas je take klasicke nic speci menu 25 € na osobu, uz to je skoro 4 tis € + alkohol, + kolace + prenajom saly, saty, hudba, foto kamera, vyzdoba, svadobny autobus alebo ina doprava, obrucky. vyskuzky, svadobny oblek a saty. oznamenia, kytyce, a milion inych veci, ktore sice uz nie su uplne dolezite ale su ich sucastou
Jednoducho tu nejde o peniaze ale o partnerov. A samozrejme že je x prípadov a zostanú spolu ty ktorý sú si verní vo všetkom. A to je obdivuhodné. A to sa mi páči keď spolu zostanú.
my sme mali 70ludi a vsetko nas vyslo 11000-12000€ ratqm salu,jedlo,vyzdobu co som si zhanala sama aj robila,fotograf,kamerqman a vsetko dokopy..platili sme si uplne vsetko sami...setrili sme si..
teraz ma tu vsetci ukamenuju, ale zobrali sme si uver - ano uver.... zasnubili sme sa vo februari, v juni sme sa chceli hned brat, takze sme nechceli setrit 3 roky, ani rodicov zdierat... mali sme asi 40 hosti, vysla nas cca. 3000 eur. mali sme v restike - predjedlo, polievka, hl. jedlo, nápoje kto si co objednal, to sa zaplatilo, ziadne domace a malinovky doniest a potom sa to nevypije...o polnoci nam pripravili svedske stoly, dovolili doniest slanu tortu a pecene prasa. saty som si objednala z Aliexpresu za 150 eur /nebudem davat 500 e za pozicanie nejakych co uz 100 bab malo nasebe/ - usili mi na mieru, potom som ich predala a spokojnost - znovu by som to riskla. obrucky tiez nemame najdrahsie, restiku som si vyzdobila sama /nebudem platit 8 eur na osobu od aranzerky/ - biele obrusy dala restika, kupila som štóly na stoly, farebne sviecky, servitky, ziadne velke kytice na stol, len po 1 ks zivych gerger na stol - ked su plne stoly, obrovske kvety len zavadzaju. auto som mala rodicov - ked sa pekne ozdobilo, bolo pekne - limuzinu nepotrebujem, fotografa a kameramana v 1 osobe - bolo to lacnejsie /nie 400 fotograf a 400 kameraman/, DJ a starejsi klasika, zakusky klasika, tortu svadobnu sme dostali do daru.... uver sme splatili a prezili sme to 🙂 ked si ludia beru uver na auto, prerabku bytu, preco nie aj na svadbu???
@pepa1995 @pepa1995 podla mna ti je zbytocne pytat sa kolko koho stala svadba. Pretoze je to velmi individualne, usetrit mozes na tom co pre teba nie je priorita.
Da sa spravit:
- lacny variant (do tisicky): saty z domu, miesto oznameni ludi obvolat, pozvat len najblizsiu rodinu, fotky si spravit na mobil, svadba na urade a zaplatit obed v neprenajatej restike.
- stredny variant (cena zavisi od toho coho sa dokazes vzdat/nevzdat a v com ti pomoze rodina a priatelia): kupit pouzite svadobne saty, pozvat celu rodinu a blizkych priatelov (miesto darov od nich vyuzit ich talenty - napr. poprosit rodicov nech napecu kolace, hudobne nadanych vyuzit ako zivu muziku), vyhladat studenta fotografa a kameramana, objednat si z netu sama vyzdobu, oznamenia vytlacit doma, prenajat lacne priestory (nejaky kulturny dom), hosti prepravovat busom alebo dat znamemu par eur nech robi sofera, vybrat priemerne obedy a dohodnut sa, ze si do priestorov prinesiete vlastne napoje a obcerstvenie.
- drahsi variant (pokial chces niektore veci nadstandardne, nemas ochotnych priatelov a nechce sa ti robit vela veci samej rataj urcite 10 000€ a viac): nove saty, pozvanie aj znamych nielen rodiny a priatelov, drahsie obrucky, profi fotky a kvalitne video, DJ/kapela, priestory ako wellness alebo kastiel, ubytovanie pre hosti, kvetinova vyzdoba, torta na zakazku, sluzby vizazistky a kadernicky na mieste, sofer, vyberana strava a alkohol kupeny v prenajatych priestoroch.
25 ludi, 2000 eur so vsetkym, vratane na mieru sitych siat a priestoru mimo matriky, kde sa svadba konala. (ale nemali sme zivu hudbu, ani profi kameramana a sama som si nechystala vobec nic
)
Vlastna skusenost. Podla mna velky rozdiel financne medzi svadbou pre 30 alebo 100 ludi nie je, a to z dovodu, ze sa navysuju vydavky iba o ich "konzumne", coz si viac menej vsetci prostrednictvom "darov - penazi" zaplatia, teda vrati sa Vam to. Cenu svadby urcuje hlavne to, kolko a ci sa investuje do oblecenia, obrucok, DJ-a, kapely, fotografa, kameramana, starejsieho, kvetin, vyzdoby...co sa tyka financovania, dobre bolo ze vela veci sa platilo po kuskoch postupne, ako sa povyplacali zalohy, a nieco sa platilo az tesne pred, a nieco az po, takze to nebola jedna palka naraz ale rozdelene do dlhsieho casoveho obdobia. Nieco teda islo "za pochodu" z vyplat, nieco z nasetreneho, nieco (cca 20%) prispeli rodicia, a nieco z vyzbieranych penazi. Tie padli hned den po svadbe na ucet za hostinu :D
Ja som velmi vdacna za to ako nam vysla svadba, no nech je ako chce, neskutocne fandim a podporujem v mojom okruhu ludi to, ze svadbe by nemali peniaze a vlastne ani ziadne vonkajsie okolnosti stat v ceste. Je to o uplne niecom inom. A da sa to spravit za "0" penazi a bez financnej ci psychickej podpory kohokolvek. Ked sa dvaja lubia....🙂 🙂 🙂❤️
*20 % tam malo byt
My sme mali svadbu na vychode... 100ludi...11000.. Z toho 3000moji rodicia, 3000 muzovi... Cize my sme do toho dali 5000 a vyzbierali sme na daroch 6 200 eur plus 300 na zreboch 🙂
Keď to tu čítam až mi zle je z tých cifier. Ja som mala svadbu, že nás bolo za čapicu a večer som už bola doma. Výdavky minimálne.A banujem aj to že som vôbec robila. Teraz mám dcéru 20 ročnú, ktorá tiež nie je na takéto srandy, neviem či sa vôbec chce niekedy aj vydávať. Ale pokiaľ by áno, tak si myslím, že pôjdu radšej niekde do sveta, alebo peniaze investujú rozumnejšie. Toto sa mi zdá úplne zbytočné, ale samozrejme každého vec.
My sme nemali kameramana - naco 🙂, fotografa sme dostali ako svadobny dar, nerobili sme vysluzky - len doma handmade cajikove balicky z nami nazbieranych byliniek, nemali sme vyzdobene auto (nikam sme sa neprevazali), nemali sme kadejake tie blbiny - ako podbradniky, vankuse na obrucky, gravirovane pohare atd - to nam prislo uz ako uplna zbytocnost, pierka len pre nas dvoch, ubytko pre hosti tiez nic - nebolo treba. Nie ze by.meboli peniaze, ale tak sme sa rozhodli, ze tie cacky macky rozne nechceme. Napriek tomu nas svadba vysla na 8,5 - 9 000. Najvacsia polozka tusim - catering, prenajom priestoru + vyzdoba+ fotobox,..a to ostatne sa po troskach nazbieralo. Na svadobnuch daroch sa nam vratila polovica, hosti sme mali 40.
My plánujeme skromnú svadbu keďže si ju hradime sami. Chceli by sme tak cca 30 ľudí a po obrade len posedenie v reštaurácii možno nejaká hudba nič viac.
My 1000€ so vsetkym( saty, oblek+ obuv,obrucky, vyzdoba, organista v kostole, +vecera pre 20 ludi)
Zabudla som kadernik, kytica.. svadba bola v kostole a hostina v nasej oblubenej restauracii, to ze tak boli iny ludia nam nevadilo, mali sme rezerve iba jednu mensiu miestnost. Nelutujeme a nic nam nechybalo.
My sme mali 170ludi a cca 8tisic možno aj menej a to sme mali aj cimbalovku , aj výzdobu no proste všetko ale jedlo sme mali za 18e , záleží od lokality.
Tiež sme mali 30 hostí ako plánuješ Ty. Vyšlo nás to so všetkým 1000 €. A so všetkým myslím naozaj so všetkým - šaty šité za stovku, obrúčky z chirurgickej ocele za pár eur, hudba z notebooku, fotograf-kamarát nám to dal ako svadobný dar, kameru sme nechceli... a to sa mi vtedy ešte zdalo, že ako veľa sme dokázali minúť za "jeden večer" :D Vzhľadom na dary sme nakoniec boli na svadbe ešte mierne ziskoví... a od nejedného hosťa sme sa dopočuli, že to bola najlepšia svadba, na akej kedy boli. No pravda je taká, že dojem váš i vašich hostí skutočne nezávisí od sumy, akú na tento deň miniete, ale od atmosféry, akú sa vám spoločne podarí vytvoriť. Na tej našej sme si dali záležať, aby sme hostí navzájom zoznámili (mohli sme si to dovoliť, keďže ich nebolo priveľa) a výborne si tam pokecali dovtedy úplne neznámi ľudia. Pritom alkoholu (kupovali sme vlastný, nebrali sme z reštaurácie) sa minulo až smiešne málo. Držím palce, aby spokojnosť so svadbou bola na strane vás dvoch i pozvaných ;) A nezabudnite, že svadobný deň nie je koniec, ale začiatok...

@pepa1995 Za mna a mojho manzela mozem povedat ze nas svadba vysla zo vsetkym od A po Z do 4tisic eur ..a to sme mali vyse 70hosti. Ale osobne si myslim ze iny kraj iny mrav takze aj ine ceny ...Ako salu sme mali salu v kulturnom dome, catering...Vela veci som si urobila sama..Osobne sme setrili kde sa dalo a vydat som sa vydala tak ci tak. par mesiacov po svadbe sme si kupili byt takze usetrene peniaze sa nam zisli😀Zatial sme bez hypo a zijeme si krasnym zivotom. a jedinu vec ktoru by som na nasej svadbe zmenila su svadobne saty.. Ale ako hovorim vydat som sa vydala 😂 A SME ŠŤASTNÝ 😍