icon

Koľko vás vyšla svadba?

pepa1995
3. nov 2018

Baby chcela by som popýtať tých čo už majú za sebou svadbu...koľko Vás to vyšlo finančne? A hlavne ako ste ju financovali (či ste si na svadbu brali úver, pomohli svokrovci, šetrili ste a podobne)...?Nie je to lacná záležitosť.. radi by sme zobrali, tak si robím taký prieskum. Nechceme prehnane drahú svadbu ,hostí by bolo cca 30. Keď sme si spísali predbežne výdavky tak to orientačne vychádzalo min. 5000€. Ďakujem za každú reakciu.

Strana
z7
dai
7. nov 2018

@asia83 zatala som do ziveho v niecom? Nerozumiem preco sa urazas... videla som ta v inych diskusiach kde bezne tykas...
Etiketa a slusne spravanie mi hovori asi viac ako tebe - zial aktualne vedies flame war a nechapem o co ti ide - uz si vysvetlila ze kazdy kto ma velku svadbu, ma ju peknu a chce si uctit nou svojich hosti je vlastne snob - oki- tvoj nazor...
Odporucam si nieco precitat o diskusiach tohto typu....

A teraz spat k teme....
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Internetová_dis...

gabik21
7. nov 2018

Naťahujete sa tu na hlúpostiach. Ak na to mám, preco si neurobiť svadbu po akej tuzim? Peniaze si nikto do hrobu nevezme. Každý má inú rodinu, iné priority, iné zázemie a hlavne vlastný rozum.

weronkaa
7. nov 2018

My práve planujeme svadbu, bude nas do 30max 🙂 miesto, jedlo, alko, nealko dokopy 1500e. Fotograf,dj,kameraman spolu 900e. Vyzdobu si budeme robit sami. Ešte šaty, obručky, zakusky, kytica, torta atď...počitame že 3500e do svadby dáme. A peniažky na svadbu mame našporene.

kmysiakova
7. nov 2018

@pepa1995 brat robil svadbu mali 30 hosti a vyslo ich to 2800€.

zuzinjan
7. nov 2018

@pepa1995 my sme mali svadbu dva tyzdne dozadu. Brali sme sa ked sme mali nasetrené. Svadba nas vysla okolo 5000-6000 € a mali sme 100 hosti. Celková cena vsak vzdy zálezi od kraja kde svadba prebehne, od narokov a aj od hosti. Nám sa vsetko co sme vrazili aj plus - vratilo v daroch alebo vo vencekovom. 🙂

pa_tka_zv
7. nov 2018

My sme mali svadbu teraz v máji 170 ľudí a cca 11000€ ale v tom neboli obrúčky, šaty ani oblek

keksik83
7. nov 2018

@pepa1995 Kamarati mali svadbu na zaciatku septembra, spolu bolo cca 80 ludi, obrad v kostole, hostina v hoteli, mali prenajate aj nejake izby pre rodinu z inych miest, nevesta mala drahsie saty, makeup a vlasy jej robili znami "celebritni" stylisti, sucastou svadby bol ohnostroj, odcepcenie robil folklorny subor, mali sommeliera s jeho vinkami, o zabavu sa tiez prisiel postarat Misko Straka - Ego, vsetko spolu ich vyslo na cca 12000e. Zalezi od tvojich poziadaviek, moznosti, vkusu, kazdy ma ine predstavy o svadbe. Dalsi kamosi sa vzali na zamocku v Cechach za pritomnosti dvoch svedkov, velku svadbu nechceli. Uver by som si iste na toto nebrala.

tanuuulka
7. nov 2018

@pepa1995 nas stala bez par eur 13 000. Mali sme 60 ludi a asi 40 z nich sme aj ubytovali na jednu noc. Kameraman, fotograf, dj, jedlo (u nas bolo menu troska drahsie - kazda restika inak pyta), alkohol, vysluzky.. to sa nazbiera, ani nevies ako. Obzvlast na malickostiach - menovky, cacky do vlasov, hentaka drobnost atd. My sme od zaciatku ratali okolo 10000 a po svadbe sme sa zhrozili, ze sme rozpocet prekrocili. Ale mali sme nasetrene a s pomocou rodiny a so svadobnymi darmi sa to takmer vyrovnalo.

liduska12
7. nov 2018

nas v roku 2015 vysla svadba cca 8500e pre 50 ludi v Bratislave. Na daroch sa nam vratilo cca 5500e. Mali sme taku standardnu svadbu, ja saty z pozicovne, manzel novy oblek, kameraman, fotograf, vyzdoba (ta bola trosku drahsia), dj, hostina s menu a stoly s obcerstvenim pocas hostiny...planovali sme ju tristvrte roka vopred, takze nejake zalohy a take veci sme platili z vyplat a manzel mal nieco usetrene...hostinu sme na dalsi den vyplatili z darov a tak.

bipa
7. nov 2018

2016. Svadba pri Ba. 40 hostí, polovica z nich aj s ubytovaním, letenky pre nás a rodičia, svadobné šaty, oblek, pre mamu šaty, hostina, koláče zákusky torta svadobná, Dj, foto, pálenky...dokopy cca 5000 EUR

enusamt
7. nov 2018

pred troma rokmi sme sa brali a svadba nás vyšla cca 700 eur pre 27 ludí.. s tým, že kameramana sme nemali a fotila nás kamoška a ujo... úplná jednoduchá svadba s jednoduchými šatami z požičovne, v reštaurácii do desiatej večera. absolútne nič tej svadbe nechýbalo 🙂

megy23
8. nov 2018

@judar nas vysla svadba rovnych 1000e a to z obruckami z bieleho zlata.a zvysok ako je kto narocny.video zaznam asi 20 min za 30e.fotograf 100e.a su to krasne fotky.saty 100e topanky zavoj licenie cssanie a tie veci okolo 50e a muz od hlavy po paty za flasu od kamarata pozicane aj torta bola aj jedlo az zabava pre 15 ludi na dvore.nelutujem.a este polivica sa nam vratila v penaznych daroch😉

hanicka45
8. nov 2018

Plodne a neplodne dni

missy_7
8. nov 2018

@pepa1995 to máš super cenu :D my sme platili za svadbu 15 000 Eur. ale úver sme nebrali na svadbu by som úver nezobrala. setrili sme a prispeli aj rodicia. Viem , že bola dosť drahá, ale nelutujem ani cent bola ako z rozprávky 🙂 <3

gleny25
8. nov 2018

@pepa1995 velmi, velmi dolezita vec je to kde chces mat svadbu. Uplne ine vydavky su na zapade a zvysok SK. Napr.BA vie byt aj 2x drahsia, na dedine vies naopak velmi usetrit. Takze baby uvadzajte aj mesto kde sa konala svadba

gleny25
8. nov 2018

@enusamt kolko vyslo jedlo na osobu? A sala?

enulix
9. nov 2018

@dai my sme mali pred 2 rokmi,ludi do 90 a tiez nas vysla na 10000eur.Platili vsetko sami,nasi nam dali 500 eur a zaplatili kolace.No o to nam dali viac do daru.Inac nam sa tie vydaje vratili vo financnych darov,plus este nam nieco zostalo 😊

evkamotka
9. nov 2018

Hej aj nam sa dve tretiny zaplatili na daroch

kathy93
9. nov 2018

@enusamt ako to u vás prebiehalo na hostine? Plánujeme aj my takú malú a jednoduchú len neviem si to predstaviť že po obrade len prídeme do reštaurácie a hneď si sadneme len tak? Nemám žiadne nápady ako to spraviť aby sa aj ľudia zabavili trošku aby nebola nuda.

enusamt
9. nov 2018

@kathy93 takze, krok za krokom 😀
prisli sme, kde nas pred vstupom vitala prevadzarka, rozbili sme tanier a potom ma muz preniesol cez prah ku stolicke... usadili sme sa , ku pripitku nam kratko zaspievali, pomodlili sme sa, najedli... chvilu sme podebatovali so svadobcanmi a odisli sme na 2 hodiny pofotit sa. A ked sme prisli,tak vacsina uz bola pod parou a vsetci sa medzi sebou zabavali 😀
Hudbu zabezpecila muzova starka z klubu, slagrovu hudbu, ale potom,ked odisli, tak sme si na ntb pustali hudbu a poriadne to roztocili..
Na druhy den sme pocuvali chvalu,ze este nik nezazil taku malu a podarenu svadbu... co bolo dobre, lebo ozaj kazdy s kazdym sa porozpraval a zabavil... 😊

barbara89
11. nov 2018

My sme mali svadbu velmi skromnu, ale nie preto, ze by sme nemali peniaze, ale tak sme to chceli. Pre niektoru je to den, kedy chce byt princezna a pre inu zas zazitok, ktory sa tyka iba jej a jej muza. Mala som jednoduche biele cipkovane saty (pod kolena), muz oblek, ktory si kupoval na statnice (ktore mal leto pred svadbou 😂). Dokupila som iba traky a motylika a mne opasok na folklorny styl zo Sashe. Topanky obycajne z Deichmanu, ktore som si ozdobila maslou.

Ja som chcela svadbu len o nas a o svedkoch. Manzel suhlasil, ale ma starsich rodicov a bolo by mu luto, ak by nestihli jedinu svadbu ich deti. Urobili sme kompromis. Na obrad sme pozyvali kamosov cez FB 🙂 dala som sice spravit par oznameni, ale vacsinu mame doma (80😵. Po obrade sme isli s rodicmi, surodencami, starymi rodicmi na obed (cca.3 hodky) a potom sme isli s muzom do ineho podniku, kde sme mali svadobne pivo s kamosmi. Obed s rodinou sme zaplatili, vecer si kamosi platili sami. Vsetkym sme hovorili, ze nechceme dary ani peniaze. Peniaze nam dala iba rodina. Podnik uz zatvarali, zabava so skalnymi sa presunula do Luna Baru (kto je z BA pozna), bola tam Oldies party a my sme sa este poriadne vytancovali. Takze v podstate dali sme za svadbu 900€ so vsetkym.

My sme si to velmi uzili a nelutujem, ze som nemala tradicnu svadbu. Kazda sme ina, a preto si to spravte podla seba, aby ste si to uzila najviac ❤️

enulix
12. nov 2018

@barbara89 u mna mate prst hore uz len kvoli tonu ze ste nemali typicku svadbu.My sme sice mali 90 ludi,manzel ma velku rodinu a mame aj vela kamaratov 😜Ale tiez sme chceli netradicnu,na obrad si nas odviezol sam manzel nas lebo uz sme mali 2,5 rocnu dcerku.Ziadne pytacky a odorosovacky neboli,tak isto ani z8adne rozbijanie taniera a zametanie.Mali sme spolovny obed,manzelsky tanec a potom volnu zabavu.Kto chcel mohol tancovat,ini zase bowling hrali,biliard.Jednodycho sme chceli svadbu i zabave a nie len o povinnom tancovani.Potom som len zahodila svadobnu kyticu,ktoru chytil moj svagor😜Pototykam bola to original svadobna kytica,ved naco by mi uz bola😁Ziadne vyberanie do klobuka,to mi pripada ako zobranie.Saty som si kupila ako klasika ale nevycackane a mala som k nim tenisky a riflovu bundu😂Perlicka moj manzel sa tak odviazal,ze uz o jedenastej odpadol,este ze som tam mala sa skym dalej zabavat az do rana.No a to ze bola dobra zabava bolo potvrdene tym ze polovicka mala na dalsi den svalovicu a sesternica nalomeny stavec.

diankadop
12. nov 2018

bola som na svadbe kamoske, ktora mala cca 50 ludi a nevyslo ich to az tak vela, lebo im varila znama z dediny a obsluhovali nejake mlade baby, vôbec nie casnicky. dost tak usetrili, ale ked som videla ako kazdu chvilu chodila do kuchyne a vsetko organizovala priamo pocas svadby, rozhodla som sa, ze to tak nechcem. s partnerom sme sa dohodli, ze nasu svadbu si chceme hlavne uzit. tak sme pockali o rok dlhsie, nasetrili sme viac penazi a zajednali sme si cattering, ktory si doniesol svojich ludi a o vsetko sa postral. mali sme 80 ludi a vyslo nas to 8000, ale treba do toho ratat, ze len za fotografa s kameramanom sme dali 1200.

barbara89
12. nov 2018

@enulix my sme so svedkami isli elektrickou 😂 ostatnym sme zavolali taxiky. Ale tie fotky z elektricky su super 👍🏻

montemotherone
12. nov 2018

@pepa1995 svokrovci? Hádam rodičia oboch nie?

alex1212
12. nov 2018

@pepa1995 🙂 aby nás veľa nevyšla, dali sme si urobiť len prstene z ocele za asi 50e dokopy.. nie je to veľmi romantické, no lenže prsteňoví fakt nie sme.. nenosíme ich.. časom si možno k diamantovému výročiu dáme urobiť aj zlaté. svadba pre vyše 20 ludí v reštike + 70 ludí na záhrade s domácim pohostením cca do 2000e..

alex1212
12. nov 2018

ešte som zabudla dodať. .kupovala som len jednoduché topánky a muž oblek, pár vecí do výzdoby, šaty požičala od sestri.. na fotografovanie tiež nie sme.. fotil nás kamarát, čo to vie a to nám uplne stačilo, lavice na posedenie na záhrade sme si požičali od obce zadarmo, dali kolegovi uvariť guláš, kamarátke rezne, susedia a kamaráti, rodičia napiekli koláče, kamaráti objednali sud piva a výčap.. urobili sme si svojpomocne prístrešky a výzdobu.. jedna kamarátka ma česala, dalšia malovala.. a boli sme spoko.. takmer celý vklad sa nám vrátil v peňažných daroch.

enulix
13. nov 2018

@barbara89 tak tomu verim.Osobne nemam rada nastajovane fotky,ore mna su momentky naj.My mame celu svadbu nafotenu na momentkach,fotografmi co fotia auta do casopisov.Takze ziadne klasicke svadobne,dokonca sme zustili ze sme sa na svadbe z nikim nefotili,ani s rodicmi 😂

Strana
z7