Kontroverzná kauza "plaváček" v Českej republike
https://www.instagram.com/p/C8rA_AuMR9Q/?igsh=M...
Podľa mňa je to strašné. Nechápem ako môže jedna matka chodiť potápať svoje deti do vody. Celkovo to baby plávanie je proti rozumu. Ako môže také malé bábo vedieť zadržať dych? Bohužiaľ deje sa to všade a nikto o tom nerozpráva.
K tamtomu ig sa vyjadrit neviem.
Moje dieta chodilo na dojcenske plavane od 3.mesiaca a neplakalo ani raz. Robilo sa aj potapanie, aj smykanie. Nevidela si v zivote viac vysmiate dieta…
Zadrzat dych sa uci postupne, nefunguje to tak, ze na prvej hodine ponaras dieta.
Netreba hadzat vsetky plavania do jedneho vreca. Chodime tiez od asi 7t a maly vodu miluje. Nikdy tam neplakal. Vo vode je rad, jasi sa cape a vie zadrzat dych na “heslo”. Asi si nikdy na ziadnom plavani nebola ze?
@hederamonstera dúfam, že áno 😔
Skoncili sme s tym v 1,5 roku dietata, lebo uz nemali co viac ponuknut. V 4 rokoch sa dieta presunulo na klasicky plavecky kurz (prisposobeny veku), chodilo cca 8 r a doteraz je vsade prve bachnute vo vode.
@hederamonstera tak nam rozsir osvetu prosim. Ja to povazujem za prospesne. Mozno ale o niecom neviem. Kazdopadne teraz je uz velky a chodi do bazena s ostatnymi detmi ale ani na jednej hodine to nevyzeralo tak ako su fotky na odkaze.
@really8 teba sa to nejako dotklo počúvaj
Co? Nechapem.
@really8 si precitaj link nie? Tyka sa to tej kauzy plavacek
Nedotklo je to podla mna blbost. Zatial som nepocula ziaden dovod preco je to zle. Mas nejaky?
@hederamonstera Link som si pozrela aj precitala ale vy hovorite vseobecne o vsetkych kurzoch.
@really8 ja hovorím, že toto potápanie sa deje "všade" a rieši sa to len v Čechách. Alebo si myslíš, že každé plávanie a každý kurz je rešpektujúce? Prečo tu vehementne obhajuješ topenie detí?
My sme síce na baby plávanie nechodili, ale nezdá sa mi to až také strašné. Ktovie, čo je v pozadí tej kauzy. Poznám viac mamičiek, čo si baby plávanie pochvaľovali. Pre mňa možno skôr vyhadzovanie peňazí, ale to je len môj názor. A to, že niektoré deti plačú? Bože, deti plačú pri najmenšom náznaku nepohody, zas z toho netreba robiť drámu.
@lucia.t ak sa ti to nezdá až také strašné, navštív psychiatra
@really8 tato konkretna plavecka skola je otras. Deti tam revu, dokonca vraj museli ozivovat, saunuju ich v 90 stupnoch a ponaraju aj s hlavickou do ladovej vody. Je to nechutne a nechapem, ze toto niekto povazuje za prospesne. Pekne bolo niekde napisane, ze to len dokazuje, ako velmi sme odpojeni od nasho emocneho prezivania a nasich deti, ked dovolime, aby sa s nimi takto zachadzalo
Och. Ja chodim v cz na baby plavanie. A to nie je ziadne topenie deti, ukludni sa.
@majlo1234 vidíš, žiaľ matkám sa zdá topenie novorodencov úplne v poriadku. Kde to žijeme
Kopec matiek sa vyjadrilo, ze sa im to nezdalo ok, len sa nechali presvedcit tlakom skupiny. To ja dokazem pochopit, ale cele je to proste otrasne, ze to vobec niekto vyucuje
@majlo1234 ok tuto skolu nepoznam, chodime do ineho kurzu. Deti sa tam normalne ponaraju, nikto neplace, nikoho netopia. Syn miluje vodu, vie zadrzat dych, nemame doma problem s umyvanim hlavy, nedusi sa a nepanikari ked si logne (napr aj ked sa uvil pit z pohara) atd atd. Ale ok, v tejto diskusii sa zrejme ide vseobecne iba kydat a urazat bez rozumnych argumentov takze to asi zbytocne vysvetlujem
A ake percento deti z celkoveho poctu ucastnikov kurzov teda realne plakalo? Lebo vzdy sa najde dieta, co mu napr vadi voda v ociach🤷🏼♀️
Tak to je nejaky extrem, nikdy som o takych praktikach u nas v okoli nepocula. Skor naopak. Nas bol na kurze v 2 rokoch a bolo to super.
Kazda plaveka akademia/inštitúcia ma verejne forky, videa, vies si pred plavanim ist pozriet priestor. Neplatis malo, aby si chodila na nieco co ti je proti srsti.
Inštruktori sú školení, vies si najst recenzie.
Neexistuje aby s malym babom co je 1x na kurze isli pod vodu. Trenuje sa to a od reakcie dieťaťa a jeho posunu sa k tomu mozno dostane a mozno aj nie. Nie je to o trapeni, ale o zabave a pre mnohe deti aj o cviceni, kedze sa tam zapaja vela svalov. Pre niektore deti s oneskorenym pohybom je to v podstate cvicenie.
A ze sauna 90 stupnov, to fakt ze nie
Kde sa topia novorodenci? Ja som myslela, že tie kurzy sú od 3-4 mesiacov 🙂
@belllinka ľudia otvorte si ten link predtým ako tu píšete tieto bludy
veď ty píšeš v príspevku o 13:06 o topení novorodencov
@pralinka86 kým sú školení tí inštruktori?
@belllinka a nadpis je kauza plaváček a priložený link
A este ta foto v príspevku kde dieta drzi male babo .. to sa predsa na kurze nedeje, bud je to foto z rodinneho albumu (niektore plavarne maju aj pre verejnost hodiny) alebo nejakej inej vlastnej aktivity...
Instruktor ti ani neberie dieta z ruk, sama ho drzim, davas, ponaras, az ked je zvyknute a neplace, tak akoze preplava k nemu a naspäť. Ale ak sa mu to nepaci, tak si ho neberie predsa
Instruktor musi vediet pracovať aj s dietatom co ma slabe svalstvo, nevie sa otacat a pod. Proste prisposobi sa
chodila som s oboma deťmi na plávanie od 4 mesiacov a nemala som pocit, že by sa im to nepáčilo a aj sa potápali. Vôbec ma tie fotky z plaváčku nepoburujú
@pralinka86 ok 🤦🤦 škoda rečí

Konecne na to niekto poukazuje. Snad sa rozsiri osveta