icon

Kopanie lopty do áut

16. júl 2023

Ahojte, poraďte mi prosím vás, lebo už som zúfalá. K nášmu činžiaku chodí veľa detí z ulice a kopú si loptu. Ja chápem, že decká sa chcú hrať, ale pravideľne počujem buchot, raz do môjho auta, do susedovho, do manželovho. Hrajú sa s tými klasickými tvrdými loptami na futbal. Autá máme okopané, ošúchané... veď oni ničia lak, nehovoriac o tom, keby rozbili okno. Nervy mám na to neskutočne. Manžel raz slušne upozornil mamu jedného toho chlapca, ktorá si tam vypaľovala zobák, aby si kopali viac po zemi a nevykopávali tie lopty tak vysoko. A že či by nemohli hrať aspoň s tými mäkšími loptami. Povedala, že dobre a išli k svojmu činžiaku. Ale prešlo pár dní a je to tu zase. Pre istotu obaja jej synovia majú tvrdé lopty dve, aby sa asi nehádali. Dá sa toto nejako oficiálne riešiť? Nemáme doma ferrari, ale som rada, že mám auto v takom stave v akom ho mám, vážim si každú maličkosť a toto ma nenormálne vytáča. Navyše chlapci tu ani nebývajú, ich mama sem chodí vonku posedieť so susedou z vedľajšieho vchodu. Pri svojom činžiaku to nerobia, ale stále okopávajú naše autá. Ďakujem za každú radu.

Strana
z2
tamitamitami
16. júl 2023

Ešte raz rázne upozorniť stým že najbližšie keď to uvidíš budeš to riešiť cez políciu a vymáhať škodu (pohroziť že máš na aute kameru/prípadne si ju tam naozaj aj dať).
Nuž a keď nepomôže naozaj volať policajtov.

Toto je cez čiaru aby ti niekto pravidelne ničil auto, veď jasne môže sa stať že dieťaťu odletí lopta do auta (omylom aj keď dáva pozor)....ale aby to niekomu bolo vyslovene jedno a opakovalo sa to nonstop je neprípustné.

autor
16. júl 2023

@sissy27 Nafotiť by som mohla, horšie by bolo dokazovať. A video asi ťažko urobím, pri mojom šťastí budem hodinu na balkóne a nestane sa nič. Odložím mobil a príde to. Aj dnes som vešala z práčky na balkóne a šupa riadna. Vykuknem a to do môjho auta.

autor
16. júl 2023

@lija22 Som tolerantná, keby sa to stalo omylom a videla by som, že ich to mrzí a už dávajú pozor. Ale toto sa deje pravideľne. Preto to chcem riešiť. Manžel za nimi bol, aj sľúbili že dajú pozor (rodičia) a naozaj pár dní bol pokoj. Ale už je to tu zase.

autor
16. júl 2023

@tamitamitami Áno, veď mi už naozaj nervy tečú. Už to musím rázne riešiť, nakoľko prosby a upozornenia nepomáhajú. Veď na tých tvrdých loptách sú tiež aj malé kamienky, aj sú ošúpané všeliako a keď to šuchne o lak... Tiež tie peniaze netlačíme doma na tlačiarni..

matullienka
16. júl 2023

Kúpila by som maličké kamery, ktoré robia záznam na pamäťovú kartu a dala do áut a jednu na balkón, ktorá bude snímať autá a okolie. Rodičov by som potom iba upozornila, že každú škodu spôsobenú ich deťmi budeš riešiť cez políciu a ako dôkaz ti poslúžia tie kamery. Oni nestoja majland a mohlo by to pomôcť

elmivelmi
17. júl 2023

No raznejsie im to vysvetlit,aj zvysit hlas.Natocit na mobil ako hadzu loptou.

gabika0825
22. júl 2023

Keď ti auto poškodia, zavolať políciu. Teraz okrem upozornenia s tým neurobíš nič, ak na aute nie je skoda, bohužiaľ ale je to tak. My sme riešili podobnú vec, akurát u nás sa hrali na ceste s holejkami a s pukmi. Susede auto poškodili navyše v ňom sedela v tom čase čiže rovno volala políciu.

autor
28. aug 2023

Baby, musím aktualizovať. Volala som na mestskú políciu. Boli chlapcov upozorniť asi 2x... Ale nejaký veľký úspech to nemalo. Prešlo pár dní, kedy som si uvedomila, že nejako je vonku ticho. Pomyslela som si, že hádam išli niekam na dovolenku. Prešiel týždeň, dva, tri... Dostalo sa mi do uší, že rodinka sa musela odstahovať, lebo boli neplatiči. Takže ani by mi nenapadlo, že sa takto zvláštne vyrieši môj problém 😏

Strana
z2