icon

Kópia pokladničného bloku a reklamácia - Lidl

miriam_s
24. jún 2019

Ahojte, potrebujeme reklamovať tavnú pištoľ v Lidli a nemáme originál blocek iba jeho kópiu. V tescu nás pri jednom nákupe informovali nech si okopirujeme bloček keďže záruka je 2 roky aby v prípade jeho vyblednutia sa dal reklamovať tovar... Dnes nám ale.odmietli reklamovať v Lidli lebo vraj musíme mať originál... Príde mi to ako hlúposť, veď vieme dokázať že to bolo kupované od nich a je to v záruke... Viete nám poradiť ?

luliu
24. jún 2019

@miriam_s podľa mňa treba originál, kópia nestaci

e1i
24. jún 2019

treba original, ked som nieco vracala a potrebovala som este blok k inym veciam na nom tak si oni urobili kopiu a original mi vratili

lucka12399
24. jún 2019

@miriam_s nam vraveli, ked sme kupovali gril, ze si mame prefotit blocek lebo ze moze vyblednut.. keby sme potrebovali reklamovat takze by ti to mali zobrat.

luliu
24. jún 2019

@lucka12399 ale stále treba priniesť aj originál aj keď vyblednuty

lucka12399
24. jún 2019

@luliu my sme isli bez originalu s kopiou praveze a zobrali normalne 🙂

miriam_s
autor
24. jún 2019

@lucka12399 a bolo to v Lidli ? dakujem 🙂

lucka12399
24. jún 2019

@miriam_s bolo to v tescu :/

mogaa
24. jún 2019

Nie je obchod ako obchod....to čo platí v Tescu, nemusí platiť v Lidli....ja čo viem v Lidli aspom u nás chcú vždy originál....

miriam_s
autor
24. jún 2019

@mogaa je to možné ale oni musia rešpektovať zákon ktorý ako som zistila neukladá toto ako povinnosť a ich pravidlá nemôžu byť v rozpore so zákonmi SR ...

luliu
24. jún 2019

@miriam_s v zákone je uvedene, ze stačí kópia? Pochybujem....

miriam_s
autor
24. jún 2019

@luliu v zákone o ochrane spotrebiteľov ktorý upravuje prava a povinnosti pri reklamácii, vôbec neukladá povinnosť predložiť originál dokladu o kúpe, nespomína sa to tam, nehovorí sa tam teda ani o kopii...

selya
24. jún 2019

@miriam_s cca pred pol rokom som riešila reklamáciu v Lidli, mala som bloček na ktorom nebolo skoro nič čitatelné a kópiu ešte nevyblednutého, personál si vzal kópiu, originál by im bol nanič.

1975renca
24. jún 2019

Zavolajte si na SOI, tam povedia co staci

adelakom12
25. jún 2019

@miriam_s u nas stacila kopia.. Ked kupujem nieco drahsie, tak si to pre istotu okopirujem vzdycky a ked je problem, vybavujem reklamaciu s kopiou, lebo tie blocky su skoro vzdy vyblednute :( zatial som nemala ziaden problem

liliana363
25. jún 2019

Skuste lidl v inom meste. Vratit mozte tovar v hoc ktorej predajni.

ibrunova
25. jún 2019

@miriam_s musíš priložiť aj originál bločku, aj keby vybledol. Lebo takto by si mohla ty ísť reklamovať s kópoiou a ešte niskto s tým originálom..