Korona a jej dôsledky
Čaute baby, posledné mesiace boli pre všetkých jedna veľká katastrofa. Ja som dosť citlivá povaha a všetko si moc pripúšťam. Momentálne bojujem so strachom z toho, čo bude. Začalo to koronou, v správach samé negatívne reportáže o počte nakazených, mŕtvych a teraz katastrofické scenáre ohľadom ekonomiky a zamestnanosti. Fakt sa bojím, všade sa prepúšťa a aj mňa môžu kedykoľvek prepustiť. Nie je to len u nás na Slovensku, ale aj v zahraničí. Bojím sa, že si nebudem môcť nájsť prácu, platiť nájom, jedlo..
Vážne neviem čo bude, vyzerá to ale na veľmi ťažké obdobie. Bojím sa, že skončím ako bezdomovec.
mne napadlo to,že na čo ymslíš, to príde. ak budeš mysliet na to, že ta prepustia, tak to príde. nemysli na nic a bdu odovzdana osudu. alebo este lepsie, mysli na nieco pozitivne 🙂
No.. Normálne rozmýšľam, čo sem napísať.. Si sama, bez záväzkov, staráš sa len sama o seba, prácu máš.. S takým rozmýšľanim, čo máš ty, by som si to ja počas života asi 10x hodila. Toto nie je problém korony, ale tvojej psychiky, bohužiaľ...
S takýmto strachom sa musíš vysporiadať sama a žiadna rada ti zázračné strach neodstráni z hlavy.. sama si musíš uvedomiť, že život má proste aj ťažšie obdobia a je na nás ich zvládnuť..
AK tá vôbec prepustia, tak proste budes hľadať inde, práca sa dá nájsť vždy.. bojíš sa že budeš bezdomovcom - skús si niekedy prečítať príbehy ako sa ľudia na ulicu dostali - nebolo to zväčša len kvôli strate práce, ale skôr o tom, že o majetok prišli pre vysoké zadlženie, alebo ich ktosi okradol, alebo trpeli nejakými problémami, ktoré ich dohnali až k ulici.. pises, že nemáš žiadne záväzky, povinné platby okrem nájmu - nájom platíš, keď stratis pracu, si ochotná ísť pracovať akokoľvek (čiže aj do obchodu) len aby si udržala financie a zvládala platiť základ? Ak áno, tak na ulici nemáš prečo skončiť..
Ja čo som dlho mala OCD a strašne strachy som sa naučila, že báť sa všetkého je zbytočne obmedzujúce a treba prežiť prítomnosť.. mimochodom, ja osobne nemám dojem že posledné mesiace boli strašne ťažké, teda určite to mali ťažké ľudia čo stratili prácu a to mi je moc ľúto že to tak dopadlo.. ale sú aj horšie veci a to strata zdravia svojho, alebo zdravia blízkych..
Prestan pozerat spravy,to je demagogia naroda a cielene strasia ludi,aby nas hnali tym smerom,akym chce vlada a celkovo svet. Nechapem,preco sa boja ludia teraz. To pred koronou si sa nebala? Vtedy sa diali veci,umelo vystrelena ekonomika a podobne ja som sa uz vtedy obavala,ze to nedopadne dobre. Len aby este vojna neprisla. Ale vyslovene bat sa tak,ze sa budem teraz strachovat a zamyslat,to nie. Co ma prist pride,setri si,odkladaj uspory a nejaki uz len bude. Robota bude vzdy. Aj ked nie teple miestecko v kancli,ale nieco sa vzdy najde.
@ice8 a inak si v poriadku?
ci teraz ides vsetko davat do suvisu s covidom?
a btw, ako si sa o tych cukrikoch dozvedel ty? nuz, iba tak, ze o nich pisali.
takze pisu o jednom i druhom.
skus sa ukludnit.
alebo ak ti covid tak pije krv, tak vymysli nieco udernejsie. trochu prepracuj tu svoju agitku. 🙂

No ja myslím, že by sa mali zrušiť diskusie, aj tak sa vždy zistí, že je to oničom - celá diskusia.