Koronavirus a naplánované dovolenky.
Zdravim,ovplivni koronavirus ci pojdete na dovolenku?.
Ja rozmyslam ci ist.Mame zaplatenu dobolenku v Ssnt Tropez stym,ze po ceste prespime jednu noc v Talianskom Janove.Tam je zrovna v blizkom okoli.Tak neviem ci zrusit ci nie.
My ideme na kanare ale zatial nerusime este do juna casu dost
Byvam na Kanaroch a na dovolenku idem do Singapuru a Malajzie. Do leta uz bude mat ten virus vasina z nas prekonany
My máme rezerve v severnom Taliansku. Presne kde je najviac rozšírený. Ale mame bezplatné storno do 7 dní pred. Tak zatiaľ čakáme co bude.
@mnamko my tento rok na dovcu asi nepojdeme, aj ked prave dnes som si uvedomila, ze hrozba nakazy je realnejsia, nez som si myslela, a to u nas v BA... ked mi kolegyna povedala, ze sa v sobotu vratila z IT, kde bola aj stovka dalsich Slovakov a boli kuk aj v Benatkach atd, je otazka par tyzdnov, nez ho potvrdia aj u nas
U mna ano, ovplyvni. Nepojdem v ustrety problemom. Viem,ze sa mozem nakazit aj tu,aj hocikde. No problemom sa snazim predchadzat a neutesujem sa tym, ze ved je to vsade. Vyslo najavo,ze sa skresluju pocty nakazenych a chorych a niektori ludia a staty to bagatelizuju. Uvidime,co bude do leta.
Mame zapl.zalohu do Talianska zac.jula, este cakame, predsa su to este 4mes....stornovat sa vzdy da...
@vikusjk u nas v robote vraj tiez boli a chodia v podstate stale do europy takze to sa tomu neda..teda da ale mocnosti necchu , vseto sa da ved je doba internetu ...vsetko sa da vybavit na nete a prosterednictvom video callov ci ako sa to nazyva...inak ja si uzmyslim ze urcite to tu uz niekto ma...ale to sa kapacitne ani neda vsetko zistit teda museli by vlady ovela viac sprisnit cestovanie atd..
@mnamko rychlostou,akou sa to siri som si ista,ze do tyzdna to bude aj na SVK. Do mesiaca to bude prekonane, do leta zabudnute. Kazda tato pliaga bola otazkou 2-3mes. Ako prisla, tak odisla.
@matkahelka tak taka spanieslka chripka trvala skoro dva roky a vyhladila 3% populacie
@tenerifka mas pravdu, ze do leta bude virus prekonany, ale preto lebo pride teplo. Na coronavirus nedostavas po jeho prekonani dozivotnu imunitu - je to ako chripka.
@cawes asi by bolo vhodne porovnavat porovnatelne, ze ano... nezijeme v r.1940. Sars sme tu mali ako dlho? Roky? Kolko ludi na to zomrelo?
@kittykat22 ak zmutuje, tak uz tu bude s nami navzdy.Ale napr.ebola nikdy nezmutovala, preco?
Ak by sme vedeli ozajstnu pravdu o.tej corone, kde a preco vznikla. Bachorky o exotickych zvieratkach a ich prenose virusu na cloveka zozerie malokto
@matkahelka SARS nebol tak vysoko infekcny ako corona, prip.chripka, tu staci, ze sa na teba niekto pozrie ( obrazne) a uz to mas
Ja idem za pár týždňov do Mexika a v lete do Európy, zatiaľ nič nerušim
@matkahelka
@tenerifka našťastie toto nie je tak zle ako SARS, tam bola úmrtnosť 15%, u starších ľudí 50%
@tenerifka ale to pisali, ze coronavirus asi ostane a bude ako chripka.
4 pozitivny v liverpoole lekarske centrum hned vedla skoly mojej dcery zavrete pre podozrenie z koronavirusu, 2 skoly vcera poslane domov kvoly dezinfekcii - to ani v spravach nebolo a ani nebude... nie vsetko sa tam dostane , takze bezny clovek sa nedozvie kde vsade su pozitivny alebo podozrivy ... ak to mas chytit,chytis aj doma na slovensku ... podla mna to az tak zle nebude ako nafukuju v spravach ... u nas nik v ruskach nebeha , akurat nam dali pappiere nech dodrzujeme hygienu a to je vsetko ..
Máte to uplne jedno su prázdniny v Rakúsku a Taliansku je mrte Slovákov na lyzovacke. Takze je uplne jedno ci pôjdete alebo nie zachvíľku to je na Slovensku a kľudne si budete sedieť doma achytite to v Tesco zo zasopleneho nákupného košíka 🙂
@tenerifka preco by nemohli vírus ovčích kiahni maz doživotne v tele plus vírus chrípky a mas 2 vírusy 🙂 plus vírus herpesu ten je tiez na cely zivot a tiez hpv vírus v pošve . A to mas hned 4 spolunazivajuce virusy
my sme chceli ist na Velku noc na 4 noci do Alp...pomaly sa lucim s tym planom 🤒