Krádež v Tescu
Kamarátka má problém a nevie na koho sa obrátiť s radou, tak píšem sem. Jej 18-ročný syn sa jej včera priznal, že ukradol z tesca slúchadlá (hodnota cca 6-7€ ) . Chlapec mal asi nejaký skrat, lebo inak je slušny, bezproblémový. Teraz má však výčitky svedomia a jeho mama strach, že či sa mu na to nepríde. Okrem týchto ukradnutých slúchadiel, ktoré si dal do batohu, robil aj normálny nakup, ktorý platil kartou. Ak by teda velmi chceli, vedia ho podla kameroveho zaznamu a platby kartou vyhľadať nie? Kamarátka chce isť dnes so synom do Tesca spolu so sluchadlami, aby sa syn priznal, tovar vyplatil a ospravedlnil sa. Nebude mať z toho mlady problem? Alebo jej poradiť nech to radšej necha tak a nech sa spolieha nato, že mu nato neprídu? Myslim že jej syn to už teraz berie ako dostatočne ponaučenie a hádam ho už nič také nenapadne spraviť. Jeho mama sa však boji, aby ho nevidela v spravach, že ho hľadaju za kradež, alebo aby ho neupozornili na to, pri ďalsom nakupe, kedže je to tesco v ich meste. Vobec neviem čo jej poradiť aby spravili. Myslite, že sbs-kari pozeraju kamerove zaznamy nejak detailne a spätne? Myslite že sbs-kar nezavola policiu keď sa pojde mladý priznať a sluchadlá vyplati?
Uz sa nečudujem, ze to na Slovensku vyzerá ako vyzerá, ved aj taky politik len omylom niečo ukradol a radšej aby hanba nebola, tak je ticho. Slúchadlá odniesť, priznať sa a zaplatiť. Ak príde polícia ci budu pozerať kamerový záznam, tak nech, musi za svoje rozhodnutie niesť zodpovednosť. Ak bude mať hanbu po meste, tak je to len a len jeho vina. Mal rozmýšľať oveľa skôr, než slúchadlá zobral. Musí sa naučiť uvažovať nad svojimi skutkami a nad dôsledkami svojho konania.
Iste, kľudne si môžte nechať detičkami rozoberať páreurové veci z obchodu, síce v Tescu nie, ale napr v Coope sa vám po inventúre na to radi zložia predavačky z tých biednych platov
Spravili to nakoniec tak, ze isiel so sluchadlami do tesca a vyplatil ich riadne pri pokladni akoby ich prave kupil. Aj ked, keby si zazil ten pocit hanby mal by podla mna z toho ovela vacsie ponaucenie. Ale hadam ho aj tato skusenost odradi od podobnych pokusov 😉 . Dakujem za vsetky reakcie. Taketo spravanie absolutne nezlahcujem, ale mlady sa jej aspon priznal a chcel to riesit. Ktovie kolko ludi takto kradne a absolutne nema vycitky svedomia a nezamysla sa nad tym, ze to potom niekto musi zaplatit ☹ . Inak pre tie konspiratorky, ktore tvrdia ze ja som ten zlodej alebo matka zlodeja, nie niesom. Som na MK uz niekolko rokov a mam malu dcerku, ktoru sa snazim podla mna vychovavat dobre takze dufam, ze nebudem musiet o par rokov riesit nieco podobne. Ale aj pri tej najlepsej vychove sa moze dieta obcas potknut a vtedy my mamy zabudneme ze ide o dospeleho... Kazdopadne dakujem za vsetky reakcie a dufam, ze tato diskusia odradi kazdeho s podobnymi umyslami...
ahojte,poslala som prihlasku do Tesca ako pracovnicka,zaujimalo by ma ci sa podpisuje uz hmotna zodpovednost pri manke tovaru a pokladniach.Trosku sa toho bojim kedze je to velky obchodny retaz.Za odpovede dakujem 🙂
Uhrať to tak, že ich zabudol vyložiť keď platil. Alebo kašlať na to. Potom budú vkuse kukať na neho ako na zlodeja. čo chce? Aby za ním SBS pri nákupu chodila po celom Tescu, lebo takto sa začnú správať.
Ženy ja som raz nemala nablokovanu čokoládu za 2e 🙈😱, boli sme nakúpiť s mužom a synom a oni jednu čokoládu hodili do koša bez naskenovania. Platila som asi 120e a za pokladňou prišla za mnou sbs, že som nezaplatila čokoládu. Hovorím jej,ale určite som všetko zaplatila. No prešli sme celý košík a Blok, ja som tú čokoládu fakt nezaplatila. Viete ako som sa hanbila, samozrejme som to na pokladni hneď zaplatila, nikto na mňa policajtov nevolal, ani žiadny zápis nerobil
Neskorsia diskusia, ale nedalo mi. Ja osobne by som tam isla so synom vyplatit sluchadla a povedala by som im, ze je to zabudnuty tovar (v kosiku, voziku ci pod taskou, alebo pre uvolnenie ruk odlozeny do tasky a potom zabudnuty vylozit pri pokladni).
Ako SBS vam poradim vrátiť na informáciách, alebo zaplatiť nikto to nebude riešiť, ak sa bojite že sbs bude premotivovany nech to vrati druha osoba tak nema koho postihnúť 😉
Inak pri privolani policie je blokova pokuta 30€(15€mladistvy) a zapis s ročnou podmienkou..
Škola môže zhoršiť znamku zo spravania ....
Každy kradne neni dňa že by niečo nezmizlo, prazdne krabice bordel a jeden človek to ma ustraziť
Taka pikoška ..keď vám nabehnú pod 15r deti z osady jedina rada policajta bola vyhnať z obchodu že oni taxi každy druhy deň im robiť nebudu 🤣 je to na hlavu postavene 😵💫

@leskovael možno to píše aj ta osoba co to spravila a teraz dostala strach ze ju vystopuju