Kradnutie v obchodoch

chobotnica777
26. apr 2025

Počula som ze opäť je zákon kedy nejaký bezdomovec alebo podobne môže kradnúť do aleluja. Nemá to z čoho zaplatiť ako to ze v tejto dobe je to možné? Potom sa všade povaluju ozrati ľudia a znepríjemňujú ľuďom nakupovanie. Ako by ste to riešili? Verejno prospešné práce kedy môžu udeliť človeku ktorý kradne pravidelne? Zachytky už neexistujú vyzna sa v tom niekto? Ďakujem

viestta
26. apr 2025

Ten zakon tu nie je "opat", je to novinka, je to dosledkom novely Trestneho zakona, ktory racila predlozit tato vlada a koalicni poslanci v parlamente ho jednomyselne schvalili. Kradlo sa aj pred novelou, ale teraz sa kradne viac a nikto s tym nic nespravi, pretoze kym neukradne vec, ktora stoji viac ako 700€ tak to nie je ani precin. Stazovat sa mozes v parlamente, u ministra spravodlivosti, ktory tuto novelu predlozil na schvalenie.

chobotnica777
autor
26. apr 2025

@viestta nejaká peticia sa neplanuje alebo podobne? Včera mi jeden policajt vravel ze môžu udeliť verejnoprospešne práce ale už som zabudla ako to je. Neviem ci úrad...

miskakyska
26. apr 2025

... predavackam znepríjemňujú ešte viac...bezdomovci ani nie,ale cigáni a samozrejme aj biely kradnú jak straky...sú si vedomí, že im nič nikto nemôže,vedia, že osoby v obchode vedia, že kradnú a chodia furt, bez chrbtovej kosti... sbs je tam na okrasu..to tiež neviem takých sbs ako sú po obchodoch musia s lupou hľadať. .. príde nejaký výtržník a on sa beží schovať,smrad... odvážny len vtedy,keď čistý vzduch

viestta
26. apr 2025

@chobotnica777 nejlepsie je zabezpecit aby sa tito zmrdi, ktori si upravili zakony pre seba a na tie upravy doplacaju obcania uz nikdy nedostali do parlementu ani vlady. Verejnoprospesne prace moze nariadit len sud rozsudkom ako formu trestu, ale na sud sa to ani nedostane, pretoze to nie je precin.

chobotnica777
autor
26. apr 2025

@miskakyska ale práve preto by to mali zmeniť musia im dat nejaké postihy inak to prejde cez hlavu. Myslim tým co kradnú.

chobotnica777
autor
26. apr 2025

@viestta tým pádom je to stratené. Ohrozujú zdravie hygienou nechápem ze nevznikla peticia. Potom ľudia nadávajú ze sa valaju ozrati kade tade.

viestta
26. apr 2025

@chobotnica777 preco by im davali postihy, ked su podla zakona nepostihnutelni? Aby boli postihnutelny, musel by sa zmenit Trestny zakon. Kto ho maoze zmenit? Parlament na navrh niektoreho poslanca alebo ministra spravodlivosti. Ty mas pocit, ze niektory z tych, ktori si upravovali zakony tak, aby si zarucili beztrestnost ma zaujem menit zakon?

chobotnica777
autor
26. apr 2025

@viestta ako to je v iných európskych štátoch únie? Nebrali inšpiráciu tam? Teda neprikazala to únia?

viestta
26. apr 2025

@chobotnica777 nie, Unia im nic neprikazala, toto si rozhodli sami, aby zarucili beztrestnost seba a svojim ludom. Neda mi nespytat sa, ty si fakt nezachytila vsetky diskusie o tejto "novele na zakazku" v case ked sa prerokuvala v parlamente? Vsak sa to preberalo vsade. Aj to ake to bude mat dopady

sara07
26. apr 2025

ale však si zober že ked si vytipuje tovar do 700€ aj ked ho streli za polovičku , tam mu stačí 4x nakradnut a má sa kralovsky
a ano kradnu aj ludia podla oblečenia že by si to nepovedala, bezdomovca ked vidíš dáš si pozor
a začínaj aj agresia zlodejov, ked prichytil predavač zlodeja tak normálne na predajni vytiahlo nôž, neviem čo čakaju kym zrani dieta alebo niekoho zapichne aby znemili alebo upravili zákon ...
včera som zrovna čitala rozhovor kde majitel popisoval že sa vyhražaju, počkaju si ked ide predavač cestou domov a podobne,,, to sme kam až došli
politici budu tvrdit nie je to také zlé, tak nech idu na 14 dni na plochu predajni a pokecame si
su totálne bez zabran, niekedy aj skupina nabehne... strašne sa kradne

sara07
26. apr 2025

@chobotnica777 s týmto eu nema nič spoločné

sara07
26. apr 2025

@chobotnica777 aký postih prosím ta, ked musi niečo ukradnut nad 700€,na každom tovare máš cenovku ., proste kradne tak že aj ked ho pustia nič sa mu nestane , ešte je agresivny voči personalu
tak máme upravenu touto vladou tieto zakony aj limit kedy to môže laskavo ist pred sud

aalt
26. apr 2025

Aka peticia? Pred vyse rokom boli kazdy tyzden protesty a nikoho to netankovalo.

miskakyska
26. apr 2025

@chobotnica777 ale to nemá kto zmeniť, keď sami papaláši kradnú..pochop to už... všetko si prispôsobili tak,aby to vyhovovalo im .. na ostatných sa 💩

chobotnica777
autor
26. apr 2025

@viestta trochu som čítala

chobotnica777
autor
26. apr 2025

Jedine im dávať zákazy do obchodov z hygienických dôvodov alebo keď je opity atd ale to toho sbskara skôr či neskôr ho pichnú.

tairyx
26. apr 2025

To akože keď niekto ukradne v tescu napríklad cukrovinky za 10eur a prichytia ho, tak sa nič nedeje? Ide normálne ten človek domov aj s tými ukradnutými vecami?

chobotnica777
autor
26. apr 2025

Mali by spočítať dokopy počet sum a keď to presiahne sumu ide sedieť alebo bude robit verejnoprospešné práce.

miskakyska
26. apr 2025

@tairyx sa Ti vykašlú na drobné cukrovinky, kradnú alkohol,kávy, drahé čokolády...s nejakými nožničkami prestrihnu na alkohole tie somariny, ktoré sú tam proti ukradnutiu...tento rok nám ukradli celé krabice tej slávnej dubajskej čokolády, odvtedy musia byť pri pokladni...alebo si jeden pako napochodoval s taškou na kolieskach nakladal tam celé platá instantnej kávy,na tom mal 10ks 500 g popradskej kávy...dostal 10e pokutu a bol spokojný, odišiel samozrejme bez tovaru

bu1bu
26. apr 2025

Kde si bola keď sa organizovali protesty vo februári proti novele Trestného zákona???? Kde budeš keď budú voľby a koho budeš voliť?

tairyx
26. apr 2025

@miskakyska tak, ja neviem, nekradnem, to som uviedla ako príklad. A kto dáva pokutu takým ľuďom?

ahhola
26. apr 2025

Notoricki lopkari mozu skoncit ako ten z Niv cca 1.2025❓, na kamere este vidno, ako ho sbs pusta a do rana bol mrtvy. To by ma zaujimalo, kto ho dorazil, niekto isiel za nim a dostal nakladacku.

alex49
26. apr 2025

@tairyx bud dostanú blokovú pokutu na mieste od polície, alebo to ide na okresný úrad a dostanú pokutu tam. Ale ked opálený spoluobčania nič nemajú, tak dávať pokuty je zbytočné, nemáš čo od nich vymáhať.
Mali nechať v trestnom zákone opakovanú krádež, takto si môžu kradnúť do aleluja.

miskakyska
26. apr 2025

@tairyx privolaní policajti

viestta
26. apr 2025

@chobotnica777 troch si citala a teraz sa cudujes. Mala si sa zaujimat viac. Nabuduce uz aspon vies koho nevolit

sara07
26. apr 2025

@chobotnica777 to nebude pretože je to touto vladou tak novelizované že si môžu kradnut kolko len chcu a oni to vedia a podla toho sa aj spravaju

gov
26. apr 2025

@chobotnica777 zlodejom by mali verejne o 22:00 na RTVS odtinat ruky a vrahov popravovat, to je jedina spravodlivost, potom by si ludia zacali vazit svoju druhu ruku a zivoty!

777januska777
27. apr 2025

Autorka ty budeš asi z tých co nečítajú, nezaujímajú sa a nevidia, ale keď sa organizujú protesty proti vláde a ich praktikám, tak nás za ne kritizujú, ze sme blázni. Však? Vládne nám tu mafia ale nám stačí, že kritizuje liberálov, európsku úniu a ukrajinu a noc nám nevadí.

chobotnica777
autor
27. apr 2025

@777januska777 chod sa pozrieť do Belgicka ako to tam vyzerá a zober aj deti so sebou nech vidia.

bbwwoman
27. apr 2025

Kradnúť sa môže do 700€ tá suma sa zarátava
Teda prvý krát dajme tomu 100+200+100+200+100
Proste aj keby ukradne hocikolko krát do 700€ dovtedy to bude priestupok s pokutou
Po 700€ trestný čin a odsedieť si 4 mesiace
A tie bezpečnostné somariny sú na smiech to vieš snáď každý že je to zbytočne a reálne sa veľa ľudí čuduje aký ľudia kradnú
A koľko predavači 🙄
Sbs si prilepsuju zas tým že dovolia kradnúť keďže nízke výplaty
Čudujete sa že je takéto na Slovensku ?