Kŕmenie mačiatok
Ahojte, narodili sa nám mačiatka, už majú mesiac, chcela by som sa spýtať ak by niekto vedel či už sa môžu prikrmovať , na internete som čítala že 4-5 týždni už áno, tak by som sa chcela opýtať či niekto neviete čo take by som im mohla dávať, budem rada za rady😊❤️
Mali sme nášho mačiaka myslím od 5 týždňa a dávali sme mu špeciálne granule a kapsičky pre mačiatka, plus mlieko pre mačiatka 🙂 Kupovali sme také to sušené, ktoré sa zarobí s vodou a pomlsol si a pekne vyrástol 😀
@bazarzilinaaaa Určite paštiky, kapsičky pre mačiatka. Prosím ťa hlavne veľkým oblúkom obchádzaj krmivá typu Whiskas......to je úplný odpad plný obilnín, čo je pre mačky zlé.
Mačky sú mäsožravé tvory, treba im aj surové mäško krájať, kuracie, morčacie, neskôr aj hovädzie. Granulky zoženieš aj pre mačiatka s označením Kitten, výborné zloženie majú napr. Purizon, N&D, Applaws atď.
@bazarzilinaaaa Aj my máme mačiatka, ja tomu nechávam voľný priebeh. Čiže dám mačke (ich máme) do misky jedlo (niečo mäkké, nie granule) a kedy sa k nej pridajú a pôjdu žrať, už nechávam na nich.
Kvalitná výživa pre mačiatka je základ pre zdravý život. Pozeraj na obsah masa nech už v granuliach či kapsičkách, nebrať nič pod 70%. Oblúkom sa vyhnúť krmivám typu Friskies a Whiskas. Ak si to chceš zjednodušiť tak sa predávajú krmivá Mother & Babycat, teda pre mačku i mačiatka.
@vsauce_ ďakujem 😊
@h2 tiež to tam vyskúšam ďakujem😊
@ckocka ďakujem za radu 😊
@daridari11 ďakujem pekne😊
@bazarzilinaaaa naša mala konzervy pre mačiatka. Časom granule pre mačiatka ale aj tak jej chutili tie väčšie pre sterilky takze pendlovala medzi miskami. Asi vacsia granula= lepsia chut 🤷♀️ 😄
@bazarzilinaaaa ten mačiak sa vam nevratil, ale mate asi ešte ine micky, ktore sa okotili teraz a plny dom. Ja som myslela, že len toho jedneho mačiaka mate
@karolinakr Áno mali sme len kocúra, lenže mame na záhrade seno, a chodila už dlhšiu dobu ku nám cudzia mačka, ktorá nám ich na sene porodila tak sa im venujeme, a časom ich darujeme do dobrých rúk 😊

@bazarzilinaaaa tak na granule este nemaju zuby, takze normalne konzerva pre macky a pokrajat na drobnejsie kusky, take velke nezozeru. Whiskas ma aj kitten seriu, ale blbo sa to zhana a neni to zrovna kvalitne krmivo celkovo no...