icon

Kŕmenie psa

alzbeta1301
15. jan 2023

Ahojte prosim ak sa tu nájde niekto zaujímali by má nasledovne veci.

Mám fenku JR má rok a pól. Velmi aktivna je to skvely pes a zaujimalo by má ako kŕmite tie vaše.

Striedam jej granulky so surovín masom hovädzím a ryžou napr. Dostane pár granuliek ráno, pripadne masa s doplnkami a potom večer granulky. Nemeníme ju zo stola a podobne ja som na nu dost prísna a teda u nej neplati že raz dam raz nie buď vsetko alebo nič, odomna ani len neskúša pytat jest keď má vidi lezi a neriesi, ale akonáhle sme niekde u priatelovym rodičov ide má šľak trafit milión krat som všetkým vysvetlila že si vyslovene nezelam aby ju krmili ja sama nezjem mastné maso a nemienim potom zbierat s prepacenim grcky po nej pretože viem že to pahltne zozerie a je jej z tiho zle(nie len maso ale aj strudel, kolace no vsetko) ako padnuté na hlavu.

Nepomaha nič stačí že sa otocim a už ju krmia najmä svokra som z toho na prášky vďaka tomu to zašlo až do bodu kedy ju k ním vibec neberiem ale dopláca na to len pes že musí sediet doma keď by inak mohla ísť s nami(beravam ju so sebou vsade fitko, kone, obchody). Riesili ste to niekto?? Priatel im to tiež koľko krat povedal a nezabera a ja nemienim potom riešiť v troch rokoch fenky pokazené zuby a zaludok.

Moja rodina si to nedovolí nakoľko vedia že som v tomto prísna. Keď už jej niečo daju tak kúpia pamlsky pre psa alebo tyčinky na čistenie zubov.

Dakujem už som ozaj zufala a koľko krat už penim aby som svokre nenadala

Strana
z2
martina803
15. jan 2023

@alzbeta1301 u mojich rodicov tiez od stola davali odrobinky z torty, lebo vsak ako zlato pozera, potom so psom uz hovorili stylom “ja by som ti aj dala ale ona nedovoli”… a tiez ked som sa otocila uz tu ryba, uz piskota, atd.. a tiez sme dlhodobo riesili hnacky a zvracanie, kazdy mesiac u veterinara.. tak som raz razne povedala ze v poriadku, nech mu daju, ale ak bude mat doma hnacku tak docestuju 100 km k nam a pojdu so psom k veterinarovi a nech rataju s tym ze tam vzdy nechame 100€.. celkom to zabralo, uz vedia ze ak chcu nieco dat tak sa pytaju a davaju masko, sunku a veci ktore aj my doma

luccija
15. jan 2023

Neriešila, lebo mama ma chovnu stanicu a vie čo pes môže a nie.Neznasam, keď ľudia považujú psa za kontajner a dávajú mu zbytky, lebo škoda vyhodiť a pod ..účty u veterinára sú drahé a psa krmim granulami.obcas hov.maso, žĺtok, tvaroh, keď bol mensi

estrella5
15. jan 2023

Problém mnohých psíčkarov (vrátane mňa), a to mňa rozčuľuje ešte aj ako a aké jej dávajú povely a tak 😁 ... Univerzálna rada na tvoj problém podľa mňa neexistuje. Buď to tí ľudia pochopia alebo nie.. Neustále rázne opakovať. Aj keď ono často najmä tá staršia generácia je v tom, že veď je to pes, ten môže všetko a my mladší sme akurát tak na smiech. Ja neviem čo to je za hlúpy zvyk dávať psovi, ktorý mi nepatrí žrádlo a ešte aj na tajnáša aby majiteľ/ka nevidel/a (úplne presne viem o čom hovoríš)... Možno skúsiť doniesť tam k nim nejaké pamlsky/niečo, čo bežne svojmu psovi dávaš a nechať to tam so slovami, že keď jej budú chcieť niečo dať, tak ich prosíš, aby jej dávali LEN toto. Ale chápem, že to nemusí zabrať. U nás pomohlo len opakovať, opakovať, opakovať... A už jej toľko blbostí nikto nedáva, ale zas sa častokrát cítim ako tá najhoršia lebo potom psovi rozprávajú "vidíš, ja by som ti dala, ale ONA mi zakázala" 🤦‍♀️ a kuknú na mňa s výčitkou.. Alebo sa ma spýtajú s takým tým smutným vyčítavým hlasom "ani klobásku nemôže?" .... Ale to len niektorí.. Niektorým v rodine stačilo povedať toto toto a toto môže a toto toto a toto nemôže, a bez problémov to rešpektujú.. Preto sa znova vraciam k tomu, že kto chce pochopí, kto nechce s takým ťažko.. Len stále sledovať a stále svoju prosbu opakovať... 😑

alzbeta1301
autor
15. jan 2023

@martina803 presne tak je to aj u nás “veď ona je zla ona ti nedá tak ja ti dam..” nasim stacilo povedat raz že si to nezelam a že ohľadom toho nemienim diskutovať a že keď to ešte raz niekto urobí tak nepridem ani len ja nie len pes. Akurát svokre to takto logicky nepoviem a priatel jej toez nič nevie povedat aj keď jej to normálne slušne povedla robi si z nás dobrý deň a ide má úplne vystriet z toho ešte koľko krat aj poslu mastnú kozu zo zabíjačky že sak pre psa hovorím ja takú vec nezjem a nieto ešte napchávať tým psa . Nerozumiem tomu fakt asi skúsim nakŕmiť svokru granulami alebo už neviem :D

alzbeta1301
autor
15. jan 2023

@luccija presne tak aj ja aktualne mám fenku mix jr ale vždy sme mali papierové psy ktoré chodili na súťaže a vystavy a teda ruky idem dolamat ozaj nechapem čo z toho majú to akože keď budeme mat dieťa a bude mat nejakú intoleranciu tak mu to svokra i tak bude davat lebo vsak chudatko ako pozera ?!

ckocka
15. jan 2023

Vezmi k svokre niečo čo je pre psa vhodné a može mu to dávať ako maškrtu.

gejb
15. jan 2023

@alzbeta1301 aj u nás takto. Všetkým hovoríme že, je alergik a moze len špeciálne granule, nic ine. To už pochopili. Keď nepochopia, psa tam neber.

alzbeta1301
autor
15. jan 2023

Ozaj to vidim len tak že ju tam nebudem brat. Na Vianoce som ju tam nebrala a keď sa pytali kde je povedala som že doma pretože si nezelam aby ju krmili hlupostami od stola a šalátom a aj tak by to robili. A vraj nie nie, a včera sme tam boli a zas pita chleba, štrúdľa akože halo? Potom sa budú divit že nebudem chodit ani ja. Fakt na to asi neexistuje žiadne riesenie nerozumiem prečo to niekto nerešpektuje ja tiež niekomu len tak niekomu nekrmim dieťa pretože chce

luccija
15. jan 2023

@ckocka tiež by som to tak spravila prines jej granule, alebo denta Stick a nech mu dá, keď má potrebu starať sa.autorka voľakedy psov kŕmili iba zvyškami, chlebom namočeným vo vode aj to som videla, alebo kozami zo zabitých kureniec pre niektorých ľudí sú to divné móresy kupovať psom drahé granule či barfovat

alzbeta1301
autor
15. jan 2023

@ckocka to je síce riesenie lenže oni sú schopní ju napchávať cely večer a potom mi nechce večer zrat pretože sa naje somarin. Riesime od steniatka priblem s príjmom najskor vždy vsetko strašne rýchlo zjedla a potom to vygrcala potom mi nechcela jest vôbec bola schopná aj dva tri dni nič nejesť. A keď sme cely týždeň doma napríklad vie pekne že večer dostane dávku tu spapa a koniec a takto keď ideme cez víkend k rodičom tak je to zas to iste akurát je jej z toho zle a večer nechce zrat.

alzbeta1301
autor
15. jan 2023

@luccija ozaj z tých psov robia odpadkový kos 🤦🏼‍♀️ A ja som za prdeli že jej kupujem drahe kvalitne granule a že jej do masa dávam zeleninu a mineráli ale vsak ten strudel môže nie

estrella5
15. jan 2023

A ešte doplním k tomu čo som napísala - dosť asi aj zabralo to, že sme stále k tomu opakovali "má citlivý žalúdok, potom grcá".. a veru, párkrát keď jej dali na tajnáša to aj hneď obratom vygrcala.. Čo tebe asi moc nepomôže, ale u nás aj toto veľmi zabralo keď videli, že fakt keď jej dajú nejaký hnus, tak ona to v momente vygrcá.

ckocka
15. jan 2023

@alzbeta1301 No tak ak sa s nimi nijako dohovoriť nedá rada nie je, iba od nich psa izolovať..

alzbeta1301
autor
15. jan 2023

@estrella5 No to by bolo asi najlepšie aj najhoršie zároveň ale teda aspoň by im ukázalo že si fakt nevymyslaj ona mi to ale koľko krat vyhodi až doma keď sa jej to uletí v žalúdku alebo v noci keď spíme a ja odmietam potom psa trestať za to že dospeli ludia nemaju rozum. Ono ide aj o to že vždy som nemala rada keď pes zobral o jedlo že si niekde na navsteve a ich pes ti vylezie pomaly do žalúdka. Nikdy mi to fena nerobila pretože som ju vždy poslala na miesto do pelieska a neriešila to a teraz stačí že niečim zasustime v chladnicke a už bezi. A ozaj mi je blbe ju trestať za to že ju to naučili debili vždy ju poslem na miesto snáď ju to časom prejde ale pokial ju budem čímkoľvek krmit niekto iný ako ja s partnerom ktorých berie ako panickovi tak sa to asi nezmeni

alzbeta1301
autor
15. jan 2023

@ckocka no bohuzial asi nebude iná moznost

ropucha6
15. jan 2023

Krmime len barfom, maso, kosti, zelenina, obcas vajce, biely jogurt, syr atd. Ak zje vsetko bez vymyslania, dostane aj od stola, ale ziadne zbytky - napr kusok masa, sunky, slaniny, ale len kvalitne veci, aby sa nezgrcal.

januska12323
15. jan 2023

Nemôžeš naučiť psa aby nejedol kým nedáš povel? Nemám psa tak neviem či by sa ten tvoj dal takto vycvičiť.

heidy222
15. jan 2023

Ľudia si myslia, že oni vedia najlepšie. Môj pes bol u psej baby sitterky keď sme išli na dovolenku a ešte som jej špeciálne vysvetlila, dávajte jej len granule a len raz denne lebo ináč dostane hnačku, samozrejme o 3 v noci mi poslala WhatsApp fotky hnačky po Tom, ako ju 2 krát za deň nakŕmila konzervami

estrella5
15. jan 2023

@alzbeta1301 ja ti úplne rozumiem. Naša našťastie rozlišuje ku komu si to ne/môže dovoliť. Keď jem ja ani ju nenapadne pýtať.. keď jedia tí čo jej dávajú/dávali bez rozmyslu, tak div im do taniera hlavu nepichne.. A potom počúvam, že je nevychovaná 🤦‍♀️ A ťažko si dajú vysvetliť, že to oni si ju tak naučili a oni to v nej podporujú keď jej niečo (hoc vhodné) dajú v nesprávny moment... Len sa obrniť trpezlivosťou a pevnými nervami...

gejb
15. jan 2023

@alzbeta1301 ak ho musíte bravat so sebou vymyslela by som mu diagnózu, alebo je ešte možnosť psa naučiť aby od iných nebral. Len to chce naozaj veľa trpezlivosti. Na návšteve keď mu bude niekto niečo nukat ho zahriakni, posli na miesto a pochval ked nevezme. Pracuj na psovi nech ma aspoň on rozum, keď už ľudia nemajú.

alzbeta1301
autor
15. jan 2023

@gejb no žiaľ na povel so nezoberie dokonca ani keď som v miestnosti stačí mi na nu pozriet ale keď tam niesom že odvehnem na wc a zz z dveri vidim ako jej strkaju pod nos už som rozmýšľala aj nad náhubkom ale sere má proste ten princop že zas to bude mat ona na papuli koli debilnym ľuďom. Chvilku zabrala aj diagnóza doslova dom povedala že veterinar zakázal nakoľko má potom problem so žalúdkom ale aj to pomohlo len na chvilku. Ak vôbec to meviem či poza moj chrbat davali

harmona
15. jan 2023

Treba im vysvetlit preco to nechces davat, ze jej to robi zle, ze potom si po nociach s nou hore lebo jej je zle a toto musia vediet pochopit, neviem co je na tom nepochopitelne.

ropucha6
15. jan 2023

Inak toto je caste, aj u nas furt nukaju psovi kadeco. Normalne nafot tie grcky, pripadne by som aj uz zvysila hlas. Pes nie je odpadkovy kos.

aceris
15. jan 2023

@alzbeta1301 bud razna. Stale vysvetluj, okrikni. Ked pojdes k nim, zober balicek mlsiek a povedz im, ze ak chcu psovi dat, tak tam maju a len z toho. Ak nezaberie, tak len povedat, ze uz nabuduce k nim nepride.

Tiez som mala s tymto problem. Este obcas to skusaju, ale uz o dost menej. U nas bol aj problem s povelmi. Povelovali mi psa furt dokola a tesili sa ze robi co chcu. Lenze pes sa naucil sekvenciu povelov. Cize uz neexistovalo "sadni"...ked dostal povel sadni, hned po sadnuti si lahol, sadol a poprosil🤦 proste mal naucene ze take povely budu nasledovat a tak ich robil. S druhym psom som toto vyriesila. Nepozna tradicne slovenske povely ale povely su v spanielcine, latincine a vymyslene slova. Takze nemaju sancu🤣

aceris
15. jan 2023

@alzbeta1301 a este doplnim k samotnemu krmeniu. Nemiesala by som psovi granule, surove a varene. Vyber si jednu cestu ktorou chces ist. Najlepsi je asi barf. Ale je to casovo a priestorovo narocnejsie. Z toho dovodu moje psiska som naucila na granule. Rano a vecer ma granule. Pri cviceni susene maso. A sem tam pozerie, ked detom nieco padne, ale od stola nedostava. A ked mam nahodou dake nalomene maso, ze nesmrdi ale uz nevonia cerstvo. Tak to uvarim vo vode a dam to ku granulam x dni...

gejb
15. jan 2023

@aceris tiež som niekde čítala že by sa to nemalo miešať. My sme tiež zo začiatku len barfovali, ale bolo to náročné tam sme prešli na granule. Nedávam ani konzervy ani varené, len čisto granule a osvedčilo sa nám to.

estrella5
15. jan 2023

@aceris tiež sa úplne stotožňujem 😁 psa som si najskôr naučila na klasické slovenské povely.. hm.. veľmi rýchlo som pochopila, že bude výhodnejšie začať používať úplne "random" slová alebo v iných jazykoch 👍😁😁

alzbeta1301
autor
15. jan 2023

@aceris to s tými priveľmi dokonale :D to robi aj moja presne sadni a už ide jeden druhý kotol obe labky ako nič a to človek nemusí ani pohnúť perami

alzbeta1301
autor
15. jan 2023

@aceris väčšinu je na granuliach a keď robim niečo z hovädziny napr tak jej pár krat do týždňa fam že jej ho zmrazil v kockách a hodim ku granulkam tiež sme skusali barf ale veľa sme na cestach a tam to nolo mega narocne :D ale pravdepodobne cisto granulky a bude klid.

macikovaiveta
15. jan 2023

@alzbeta1301 My labradorke vážime granúle, raz za deň ( jahňacie)inak tiež len tyčinky na zuby ráno a vecer tie granule a stále má vodu. Inak NIČ. Pristupujete k tomu správne.✊🍀

Strana
z2