Kto a prečo sa vyhráža bombami v školách?
Čo myslíte, čo sa sleduje vyhrážkami o bombach v školách?
Ja si myslím, že niekto sleduje fungovanie bezpečnostných zložiek štátu
Predvcerom bomba - domov
Vcera bomba - domov
Dnes a zajtra uz preventivne dištančné vyucovanie ako cez koronu
Toto skonci, ked vypnu skolske emaily :DDD
Dnes zase. Ale deti sa učia. Ráno skontrolovali školu policajti a učí sa.
A áno začína sa hovoriť o online výučbe.
@kosicanka1 taky tak. Akurát, že včera dostali hodinu na presun a šup už včera dokončiť dištančne vyučko
@midori123 ved sa este vobec neuci tento tyzden, ani len hodiny u nas nemaju, tak co nebudu stihat? :DD
Teda aspon u nas, tento tyzden nikto nic...
Vietor fuka z vychodu…
@simca06022011 na SŠ včera bez milosti. Počas presunu prišli materiály a pekne sa prihlásiť. Kto by nebol, absencia.
@midori123 ked skonci vojna. Toto su klasicke ruske trollie praktiky
@janage no my nemame bomby vobec v skole ale deti sa vobec neucia, maju triednicke hodiny, mali triednicke hodiny + dnes nejake ochrana zdravia a zivota a zajtra maju ucelove cvicenie cela skola. Rozvrh az od pondelka.
@peknyvladko no len aby to neboli ukrajinske 😇 su k tomu nejake informacie ?
@simca06022011 tak to mali ZŠ prvý druhý deň. Od včera podľa rozvrhu. SŠ šľape podľa rozvrhu od 2. Dňa
@bosorkabb Dialo by sa to aj pri inej vláde, ale jedno to nie je. Smer vyhral voľby aj opakovaním mantry o otientácii na všetky štyri strany, pričom každému, kto nemá v hlave seno, bolo jasné, že je to prázdny sľub.
Tretí deň, dve krajiny, stovky škôl a polícia stále nevie, kto je za tým- z toho je jasné, že nejde o nejakých amatérov, ale o kybernetický utok z Ruska. Ako sa táto vláda správa ku kybernetickým hrozbám a bojom proti nim? Aj iná vláda by prepúšťala odborníkov na túto oblasť? Aj iná vláda by svojim konaním podporovala v hybridnej vojne krajinu, ktorá je zjavne našim nepriateľom a robí všetko, aby nám škodila?
@simca06022011 neskončí. Potom sa pošle mail na políciu, že kdesi je bomba, hľadajte. Alebo sa využije nová praktika, kedy si na Telegrame nájdu nejakého konšpirátora a zaplatia mu, aby niekde pred nejakou školou nechal fľaštičku s nejakou látkou, ktorá má súvis s výbušninou a odkazom, že niekde je zvyšok.
@simca06022011 to, že u vás sa ešte neučí, je fajn, no u nás mali rozvrh už od stredy.
V utorok mali dostať učebnice a pokyny od vyučujúcich, čo si treba na daný predmet doniesť, od stredy mali ísť na ostro.
Oni ešte ani tie knihy nedostali a nepoznajú ani vyučujúcich. Dcéra prešla na druhý stupeň, je piatačka a sťahovali sa aj do inej, väčšej budovy školy, kde im mala triedna spraviť aj malú exkurziu, kde čo je, kde je riaditeľňa, kabinety, ako sa dostanú do jedálne a telocvične. Zatiaľ sa nič také neudialo, pretože okrem jednej pondelkovej hodiny a dnešných 10 minút tam vlastne ešte ani nebola…
@andymi Dokážeš pochopiť písaný text? Každá normálna vláda by v danej situácii posilovala zložky kybernetickej bezpečnosti. Len tie kolaborantské ju oslabujú, dokonca otvorene podporujú nepriateľskú stranu. To, že bomby nenahlásila osobne slovenská ani česká vláda, ešte neznamená, že k problému pristupujú rovnako a že výsledok bude na konci rovnaký - lebo falošnými bombami to nezačalo a ani neskonči. Takéto útoky si tiež vyžadujú kvalitnú informačnú službu, ktorá spolupracuje s inými krajinami. Čo urobila táto vláda so SIS? A kto z nás spravil nedôveryhodného partnera, pre ktorého sa informácie filtrujú?
@annm81 vieš ako funguje demokracia? Voľby určili víťaza. Je ním Smer. A evidentne sa to ľuďom páči podľa prieskumov. Len SNS by vystriedala Republika čo je pre mňa to isté. Nepáči sa ti to veď o. k ani mne. Ale nič s tým nejde robiť. Tak rozhodol ľud. Kopac okolo seba nepomôže.
Kto je za tým ťažko zistíš je to komplikované. Má s tým problém aj Česka republika.
Ja si o Rusku myslím svoje ale najjednoduchšie je nájsť vinníka a to hneď. Veď kto iný ako Rusko, že. To máš ako s ropovodom koľko rečí bolo že to Rusko a aha zistilo sa že to Ukrajina nastrazila bombu.
Preto netreba hneď skočiť na vlnu hejtu a ukazovať prstom.
@bosorkabb Ja niekde spochybňujem výsledok volieb? Toto sa tiež začalo šíriť ako súčasť demontáže demokracie a opozície na Slovensku - kritika vlády nie je spochybňovaním výsledku volieb, naopak, je normálnou súčasťou zdravej demokratickej spoločnosti.
Zistiť to je ťažké preto, že cestu tých e-mailov nebolo možné sledovať. Tá informácia o celej ceste (resp. o jej jednotlivých častiach), ale nie je stratená, existuje, niekto ju má. A ten niekto sa o ňu odmieta deliť. Ktorá iná možnosť je pravdepodobnejšia? Islamistom ide o čo najvyšší počet mŕtvych. Čínania by si vybrali úplne iný cieľ.
Na druhej strane máme celú kopu faktov, ktoré poukazujú na Rusko. Tajné služby európskych krajín už pred mesiacmi varovali, že Rusko chystá masívne navýšenie útokov na infraštruktúru v Európe, čo je dôvod, prečo sa dnes pri každom incidentne pracuje aj s verziou ruského útoku.
Slovensko ani Česko nie sú prvé krajiny, kde sa udialo niečo podobné s bombami na školách - v Poľsku skončili s rovnakým záverom- pravdepodobne útok z Ruska, ale nevieme to jasne dokázať. ČR v poslednom roku čelí obrovskému nárastu hackerských útokov s jasným zapojením GRU, kvôli čomu si aj nedávno predvolali ruského veľvyslanca(ten to samozrejme poprel). V celej Európe sa stretávame s obvineniami a dôkazmi, že rôzni politici, ktorí podporujú dezinfoscénu, sú platení Ruskom. Máme tu prípady médii, ktoré šíria konšpirácie a ktoré sú preukázateľne platené z Ruska - na to máme dôkazy aj osobne v SR a majú ich aj osobne v ČR. Hackerské útoky sa týkajú celého pobaltia. Nemecko čelí rôznym podozrivým udalostiam - narušenie bezpečnosti rezervoáru pitnej vody, požiar budovy patriacej zbrojovke, zápalné zariadenia v bežných balíkoch. V ČR zatkli človeka, ktorý bol naverbovaný na ruskej sociálnej sieti a snažil sa o podpaľačský útok, najvyšší poľskí predstavitelia potvrdili ruskú stopu pri obrovskom požiari nákupného centra. Požiar skladu vo Wroclaw,.požiar v IKEA v Litve, výbuchy skladov zbraní pre Ukrajinu, požiar v sklade pomoci pre UA v UK, kde padlo konkrétne obvinenie so spolupráce so zahraničnými tajnými službami. Rušenie signálu GPS . Estónsko potvrdilo z Ruska platené fyzické útoky na politika a novinára.
Tak ale my sa budeme tvariť, že nie, že existujú aj iné možnosti... tie existovali ešte tak v prvý deň, ale polícia doteraz nedokázala vypátrať, kto za tým stojí, takže nejakí nudiaci sa študenti alebo vyšinutý dôchodca, už nie je verzia, ktorá je pravdepodobná. Je to všade okolo nás a bude len horšie.
@bosorkabb ale prosím ťa, nechci aby som ťa vysmial :D Babiš v opozícii kotkodáka rovnako ako fico v opozícii kotkodákal o drahých potravinách a dokotkodákal presne v momente, keď sa dostal k moci.
Ináč vieš čo ma pobavilo? Ako náš neschopný kinderminister Šukaj namiesto toho, aby prijal zodpovednosť za bezmocnú políciu, točí infantilné videjká, kde kydá na opozíciu, ako zneužíva danú situáciu.
Lebo keď smeráci boli v opozícii, tak oni nikdy nezneužívali koronakrízu na sabotovanie protipandemických opatrení a nikdy nehnali ľudí na námestia aby vyžadovaním predčasných volieb nerešpektovali výsledok slobodných a demokratických volieb. Tak ako si serú smeráci do papúl teraz, to sotva už niekto prekoná. Zdravotníctvo v prdeli, školstvo v prdeli, nevadí, hlavne že si zdvojnásobili platy a dosiahli zrušenie obvinení pre svojich kumpánov. Matoviča moc nemusím ale s tým návratom mafie k moci mal pravdu. A ovečky nech si žujú. To že smeráci majú zaplatených tisíce trollov na nete, aby ich chválili za každú hovadinu, je jedna vec, ale kto po tomto všetkom ešte môže dať hlas smerákom, tak normálny nebude.
Obhajovať smerákov môžeš, ale je to len varenie vody a za daných okolností je to smiešne až trápne.
@bosorkabb Tak potom kde je problém? Ja nie som vyšetrovateľ, ktorý predkladá dôkazy a nie som ani sudca, ktorý rozhoduje o vine a treste. Som tu anonymný diskutér, ktorý predniesol názor, že najpravdepodobnejšie (takmer naisto) ide o útok riadený z Ruska a na podloženie svojho názoru som uviedla overiteľné fakty. Plus som uviedla, že naša vláda s hrozbami hybridnej vojny nieže nebojuje, ale ich aj podporuje.
V usa zastrelil 14r. chlapec 2 spoluziakov a 2 ucitelov. Najvacsi utok za posledne mesiace. Snad k nam to nedojde
No proste hybridna vojna.. kto môže veriť že toto robí nejaký žiak, to nepochopím prepáčte... 😳

Tak, a je to tu! Dieťa kráča zo školy domov, pretože tam zas majú bombu! Ale už pokročila, stihla tam prísť a aj si pípnuť príchod.
Porazí ma! Toto akože kedy skončí??