icon

Kto by mal prvý pozdraviť?

5. júl 2021

Ahojte dievčatá viem že možno to sem nepatrí ale chcem sa opýtať ako by to malo byť mam 34 rokov jedno malé dieťa a mam susedov v bytovke ktorý majú možno 55 rokov, 50 sú to muži kto by mal prvý zdraviť oni mne či ja im? Ženám zdravím prvá ja, tým ktoré sú staršie. No máme v bytovke aj susedu ktorá je mladšia o 10 rokov a čaká kým jej ja pozdravím. Tak isto aj jeej muž. Tým susedom mužom zdravím prvá ja, lenže rozmýšľam či by to nemalo byť naopak ??

Strana
z2
nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
gdpr
5. júl 2021

A k autorke ja sa väčšinou aj chlapovi prvá pozdravím jednoducho mi to nedá sa nepozdraviť a robím to automaticky 😂 v etikete je, že mladší staršiemu, chlap žene, podriadený nadriadenému atď.. ale keď je starší chlap tak tam nastáva konflikt v prednosti pozdravu.

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
leskovael
5. júl 2021

Základy etikety je fajn ovládať, vyššie ich už máš napísané ako to s pozdravom je. Sú miesta, kde by sa to malo dodržiavať... Podla mna tam určite nespadá barak so susedmi. Ved kto prvý uvidí, ten pozdraví, je mi jedno ci to by to bola 18 ročná baba alebo 80 ročná babka, uvidím ju automaticky zdravím...

sissy27
5. júl 2021

Pozdraviť je slušnosť, odzdraviť je povinnosť. Ja vôbec neriešim, kľudne pozdravím aj mladších prvá.

bettie
5. júl 2021

@pribinak no s tym clovekom sa stretavam denne. O to viac mi to lezie na nervy.

leskovael
5. júl 2021

@brigelka ja by som povedala ahojte a vybavené. Mne by prišlo zvláštne pozdraviť iba kamarátku a partnera ktorý je vedľa nej nie, aj keď sa nepoznáme a nejdeme sa zoznamovať. Hneď ak niekoho vidím s partnerom a poznám len jednu osobu, zdravím v množnom čísle.

sapetka
5. júl 2021

Stw v panelu ci v prezidenstkom palaci?😁

dencagee
5. júl 2021

Ja som u nás v bytovke tiež vždy zdravila automaticky, ale neviem čo to mame za susedov, bez ohľadu na vek a pohlavie pozdraví 1 z 10. Takze už nezdravím nikoho, iba tých, čo sa netvária, že nie sme susedia 😁 vybavené. Ak máš ale normálnych susedov, zdravila by som normálne ako príde bez ohľadu na to či je to muž alebo žena a koľko ma rokov. Niekedy stihnes prvá, niekedy nie, nekomplikovala by som si život 🤭

pribinak
5. júl 2021

@bettie máš 2 možnosti, buď ho zdraviť ďalej, ale sa vykasli na neho a nezdrav ho
Ak tá vytrvalo ignoruje, tak kašli na neho

Syn zdravi, ale jedna suseda jak take tela nikdy neodzdravila spat hoci je inžinierka, tak syn to vyriešil tak, že zreval na celu chodbu: dobrý deň teta, že by aj hluchý to musel počuť. Teta suseda inžinierka len gani a zazera, povedala som synovi, že ju zdraviť teda nemusí

deti95060810
5. júl 2021

tiež zdravím suseda ktorý je starší odomňa o 10 r.... neviem prečo by on mal pozdraviť prvý....Viditeľne mladších zdravím málokedy....

brigelka
5. júl 2021

@nekonecna_katastrofa práveže nie, išla som im oproti a prehodila som s ňou jednu vetu a on na mňa kuka ako puk. A keďže to bol chlap vo veku kamošky,tak som čakala že sa pozdraví,ale keďže sa nepozdravil,ani ja som sa nepozdravila. Mne sa veľa razy stalo že som pozdravila chlapa prvá a on sa ani neodzdravil. Takže ja chlapov prvá nezdravim. Iba starších pánov, dôchodcov, tí odzdravia.

brigelka
5. júl 2021

@leskovael mne príde divné niekoho zdraviť ahoj, keď ho nepoznám a netykame si. Tak isto mi vadí, keď mne cudzí človek povie ahoj alebo čau. Nie som pubertiačka. Cudzí sa zdravia dobrý deň.

leskovael
5. júl 2021

@brigelka môže byť, ja ked stretnem kamošku tak je rovesnička, tak má aj mladého frajera.. Ked idem okolo a nezastavujem sa tak by som povedala ahojte. Inak zrovna ja si vykam takmer s každým koho "nepoznám" ale v takej rýchlosti mi pozdrav príde normálny ked vidím kamošku/kamoša s partnerom/kou kt nepoznám. Každý to má inak..

leskovael
Autor odpoveď zmazal
sslobodnamama777
5. júl 2021

@beata_k aj ja som tak čítala ze volakedy nebolo, že dáma má prednost, ale, že...Starší má prednosť.

kaktus87
5. júl 2021

@number19 ja som mala takého šéfa, ktorý čakal, že ho pustím prvého vo dverách alebo mu ich podrzim😂 a bol len o nejakých 7r. starší odo mňa, takže sa mi to nezdalo primerané. A tiež niektorí susedia (muži, oveľa mladší ako 70) čakajú, že ich pozdravím prvá.

sslobodnamama777
5. júl 2021

@sissy27 pises, ze odzdraviť je povinnosť. Kto trestá nesplnenie tejto povinnosti? To len tak sa pytam....no stalo sa mi to, ze sa mi neodzdravili..si myslim teda ..takze ja tiez sa uz nezdravim hocikomu aj ked sa denne stretavame.

sslobodnamama777
5. júl 2021

@dencagee veru o tomto pisem vyssie, ze sa uz nezdravim ani niektorym ludom co tu chodia vencit psov kedze ma neodzdravili a akoby mi tym dali najavo ...nieco... hlavne, ze tu bezne nechavaju hovná po psoch, bulos primitivos. Len to ukazuje ze kde clovek zije a nie vsade to je take isté. Ale mne to prislo neprijemne.

kaktus87
5. júl 2021

@dencagee ti susedia neodzdravia? Aj my máme podobných. Hlavné taki mladí, novopristahovani ktovie odkiaľ a ani bu ani mu.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
number19
5. júl 2021

@kaktus87 Tak zavisi od toho kto sa citi byt gentlemanom..gentle man...ja mam suseda a ten teda s radostou pootvara dvere a nadvihne klobuk (alebo co to ma na hlave). Stara skola, robi v zurnalistike, tiez okolo 70...vzdy mi to urobi dobru naladu...

sissy27
5. júl 2021

@sslobodnamama777 tak ak niekoho bolí huba na to aby odpovedal na pozdrav, tak to o niečom svedčí, nie? 🙄

andreatytler
6. júl 2021

Ja by som pozdravila kazdeho zaradom. Neriesim etiketu v takomto pripade. Prestala by som zdravit uplne ak by sa mi opakovane nepodzravili spat.

sslobodnamama777
6. júl 2021

@sissy27 hej, hlavne o tom cloveku. A je to smutné, no uz to je vsade ten moralny upadok. Ale aj to svedci o tom, ze ti ludia nie su stastni..

Strana
z2