icon

Kto je proti utečencom a potratom?

17. sep 2023

Ahojte, robila som si viaceré volebné kalkulačky ale všade mi to vyšlo tak nejasno. Neviem sa rozhodnúť koho voliť. Chcela by som aby vyhrala.strana ktorá sem nebude púšťať sirskych utečencov, ktorá nedá poplatok za štúdium na VŠ, ktorá sprísni interrupcie, povolí homosexuálom sobáš..
Koho voliť ?

helen_167
18. sep 2023

@tiezjedna tak ono je to diagnoza a ja som na hlavu? 😀 Zaujimave🤔

tiezjedna
18. sep 2023

@helen_167 nie je to diagnóza. A áno, tvoje názory sú na hlavu.

autor
18. sep 2023

@helen_167 nieje to diagnóza, ale ty pravdepodobne nejakú máš ale to je v poriadku, len to treba riešiť

helen_167
18. sep 2023

@tiezjedna a preco to nie je odjakziva bezna vec? Ta Homosexualita? Ak je nieco prirodzene netreba to stale pretlacat a DRUHYCH PRESVIEDCAT o tom ze je to OK.... A hlavne klud nemusis sa ponizovat a nadavat mi tu, ja som bola slusne vychovana. 😇🤗

tululu
18. sep 2023

autizmus je diagnoza? lebo teda pri tomto pojme sa tu stretlo prilis vela negativity,preco?autisti ziju s nami,vedla nas,viac ci menej plnohodnotne zivoty,maju sa citit pre to menejcenni?lebo maju diagnozu?preco sa voci tomuto pojmu ohradzujete?ci tym padom nemozu mat ludia s diagnozou rovnake ludske prava?

helen_167
18. sep 2023

Autorka mne sa tu nechce s nikym dotahovat co je normalne a co nie je. To kazdy vie najlepsie. Paci sa mi na modrom konikovi, ze napises svoj nazor a uz mam kopec diagnoz, ze som na hlavu😀👍. Ja som za tradicnu rodinu muz a zena😊 a takto to aj ostane 🤗

autor
18. sep 2023

@helen_167 a prečo milión veci v minulosti nebolo bežných a teraz je ? Či uznavas všetko len čo bolo bežné a normálne v minulosti? Prečo si potom na internete? Aj nohavice predpokladam vlastnis. A aj lieky by si si dala keby dostaneš napríklad popôrodnú depresiu. Či by si si dala radšej vŕtať do mozgu ako to bolo kedysi?

autor
18. sep 2023

@helen_167 môžeš byť za rodinu muž a žena, ale nerob z páru muž muž alebo žena žena diagnózu, lebo potom vyzeráš že sama nejakú máš

zuzana76
18. sep 2023

@tululu presne na autistov som myslela, chudakov aj ich by mali podla toho vsetkeho vybrat zo zoznamu psychiatrickych diagnoz, ked teda mohli aj homosexualov, napr.

tiezjedna
18. sep 2023

@helen_167 a myslíš, že IVF je bežná vec? Vieš, že bola implementovaná ešte neskôr než boli "homoši" považovaní za normálnych? Predopokladám, že nevieš. To by tak zodpovedalo tvojmu IQ... Alebo aj deti, ktoré prišli na svet s asistenciou ti prídu fuj???

tiezjedna
18. sep 2023

@tululu autistom niekto bráni sa vydať/oženiť? O tom teda neviem...

helen_167
18. sep 2023

@tiezjedna nie neviem na to si tu ty, vasilica premudrela 😀, vy liberali si idete aj tak svoje, nema cenu sa tu dotahovat, je to tu len sama urazka

zuzana76
18. sep 2023

@tiezjedna su zaradení do zoznamu psych diagnóz

tiezjedna
18. sep 2023

@zuzana76 kto?

zuzana76
18. sep 2023

@tiezjedna autisti

helen_167
18. sep 2023

Nuz zalozila si diskusiu, zapojila som sa, mala si dat poznamku, ze tema je len pre liberalov. Hlavne ze budme toleranti ku vsetkym 🤗

tiezjedna
18. sep 2023

@zuzana76 a to im bráni sa oženiť alebo vydať?

zuzana76
18. sep 2023

@tiezjedna pritom sa jedna len o iné fungovanie mozgu, ja nerozoberam vydaj a zenbu, ale že aj autisti vy mali byt vyňatí uo zoznamu chorôb

tululu
18. sep 2023

@tiezjedna no ver mi,ze niektori autisti nie su schopni sa ozenit.o to ide,ak sa bavime o rovnopravnosti,ze je potrebne brat ohlad aj na fyzicke a mentalne schopnosti.ci nie?u niekoho ano,u niekoho nie?podla coho to posudis?lebo teda pri autizme ide o pervazivnu vyvinovu poruchu,ktora ma svoj neurologicky povod,cize ma svoj neurcity fyzicky zaklad a prejavuje sa aj vo vnimani reality a socialnom spravani.u homosexualov je to prosim ako?lebo autizmus je v tomto ponimani diagnoza,ale ak sa diagnoza spomenie v spojitosti s napr. transexualom,tak je to urazka.to je proste deformacia faktov.

zuzana76
18. sep 2023

@tululu súhlasím, ale normy vytvárame my ľudia, ak sme posunuli normu v zmysle homo a hetero fungovania a homosexualita sa nesmie brat ako diagnóza, bolo by fér takto pristupovať aj k iným skupinám, nielen homosexuálom

zuzana76
18. sep 2023

Mne sa nepáči uprednostňovanie jednej skupiny ľudí pred druhou. Každý postih jedinca si so sebou berie nejaké nevýhody: autista mnohokrát nedokáže fungovať v intaktnej spoločnosti, ke zviazaný svojimi rituálmi atd… homosexual nedokáže splodiť dieta s iným homosexuálom, homosexuálom sa dostalo zadosťučinenia aspoň v podobe toho, že sa majú brat ako bežná populácia, to iste by bolo treba urobiť aj s inými skupinami ľudí, napr spomínanými autistami

tululu
18. sep 2023

@zuzana76 suhlasim,ale nie kazdy autista vie plnohodnotne fungovat a preto je na mieste hovorit o diagnoze,aj ked citlivo. ale to je komplikovana a stale este nie uplne prebadana tema.a pokial viem,aj tazko obsiahnutelna,lebo zatial,co jeden autista zalozi softwerovu firmu,druhy moze byt neverbalny a odkazany na 24 hod.opateru,co je diametralny rozdiel.ale nepaci sa mi ta emocia,s ktorou sa tu ludia a najma liberalne zmyslajuci ludia ohradzuju voci pojmu diagnoza,akoby to bola nadavka alebo menejcenna rasa....

zuzana76
18. sep 2023

@tululu súhlasím

zuzana76
18. sep 2023

@tululu ja som len chcela poukázať na to, že ako sa tu vehementne pretláča jedna skupina jedincov s určitým obmedzením a ostatné sa obchádzajú.

tululu
18. sep 2023

@zuzana76 presne,kazdy ma svoje inakosti,ktore potrebuje bud kompenzovat,alebo ich cielene usmernovat,spolocnost je tu na to,aby to chapala,respektovala a vnimala,nie na to,aby tie inakosti povazovala za normu.

tululu
18. sep 2023

@zuzana76 chapem,na co si poukazala a suhlasim s tebou.

jana_eyre_2
18. sep 2023

@number19 aj albín je odchýlka, je nebezpečné považovať ho za normálneho? Chorým homosexualitu nazýva Lenka.. premna je nebezpečné mať pocit, že niekto je viac ako ostatní..

autor
18. sep 2023

Prepáčte ale vy naozaj nieste v poriadku keď porovnávate autizmus a homosexualitu
Iba tým ukazujete svoj nulový prehľad a slabé vzdelanie

zuzana76
18. sep 2023

@autor prosím, prečo favorizovať jednu skupinu ľudí? Autisti majú tiež svoje práva. Su obmedzovaní v možnostiach zamestnania. Rozhodne su obmedzovaní spoločnosťou a samozrejme aj svojou diagnózou. Ale tak ako sa snažíme vytvárať podmienky pre homosexuálov, treba ich vytvárať aj pre autistov.

zuzana76
18. sep 2023

@autor tak ako ty porovnávaš heterosexuála a homosexuala, prečo ich vlastne teda porovnávať?