Kto je proti utečencom a potratom?
Ahojte, robila som si viaceré volebné kalkulačky ale všade mi to vyšlo tak nejasno. Neviem sa rozhodnúť koho voliť. Chcela by som aby vyhrala.strana ktorá sem nebude púšťať sirskych utečencov, ktorá nedá poplatok za štúdium na VŠ, ktorá sprísni interrupcie, povolí homosexuálom sobáš..
Koho voliť ?
@helen_167 nieje to diagnóza, ale ty pravdepodobne nejakú máš ale to je v poriadku, len to treba riešiť
autizmus je diagnoza? lebo teda pri tomto pojme sa tu stretlo prilis vela negativity,preco?autisti ziju s nami,vedla nas,viac ci menej plnohodnotne zivoty,maju sa citit pre to menejcenni?lebo maju diagnozu?preco sa voci tomuto pojmu ohradzujete?ci tym padom nemozu mat ludia s diagnozou rovnake ludske prava?
Autorka mne sa tu nechce s nikym dotahovat co je normalne a co nie je. To kazdy vie najlepsie. Paci sa mi na modrom konikovi, ze napises svoj nazor a uz mam kopec diagnoz, ze som na hlavu😀👍. Ja som za tradicnu rodinu muz a zena😊 a takto to aj ostane 🤗
@helen_167 a prečo milión veci v minulosti nebolo bežných a teraz je ? Či uznavas všetko len čo bolo bežné a normálne v minulosti? Prečo si potom na internete? Aj nohavice predpokladam vlastnis. A aj lieky by si si dala keby dostaneš napríklad popôrodnú depresiu. Či by si si dala radšej vŕtať do mozgu ako to bolo kedysi?
@helen_167 môžeš byť za rodinu muž a žena, ale nerob z páru muž muž alebo žena žena diagnózu, lebo potom vyzeráš že sama nejakú máš
Nuz zalozila si diskusiu, zapojila som sa, mala si dat poznamku, ze tema je len pre liberalov. Hlavne ze budme toleranti ku vsetkym 🤗
@tiezjedna no ver mi,ze niektori autisti nie su schopni sa ozenit.o to ide,ak sa bavime o rovnopravnosti,ze je potrebne brat ohlad aj na fyzicke a mentalne schopnosti.ci nie?u niekoho ano,u niekoho nie?podla coho to posudis?lebo teda pri autizme ide o pervazivnu vyvinovu poruchu,ktora ma svoj neurologicky povod,cize ma svoj neurcity fyzicky zaklad a prejavuje sa aj vo vnimani reality a socialnom spravani.u homosexualov je to prosim ako?lebo autizmus je v tomto ponimani diagnoza,ale ak sa diagnoza spomenie v spojitosti s napr. transexualom,tak je to urazka.to je proste deformacia faktov.
Mne sa nepáči uprednostňovanie jednej skupiny ľudí pred druhou. Každý postih jedinca si so sebou berie nejaké nevýhody: autista mnohokrát nedokáže fungovať v intaktnej spoločnosti, ke zviazaný svojimi rituálmi atd… homosexual nedokáže splodiť dieta s iným homosexuálom, homosexuálom sa dostalo zadosťučinenia aspoň v podobe toho, že sa majú brat ako bežná populácia, to iste by bolo treba urobiť aj s inými skupinami ľudí, napr spomínanými autistami
@zuzana76 suhlasim,ale nie kazdy autista vie plnohodnotne fungovat a preto je na mieste hovorit o diagnoze,aj ked citlivo. ale to je komplikovana a stale este nie uplne prebadana tema.a pokial viem,aj tazko obsiahnutelna,lebo zatial,co jeden autista zalozi softwerovu firmu,druhy moze byt neverbalny a odkazany na 24 hod.opateru,co je diametralny rozdiel.ale nepaci sa mi ta emocia,s ktorou sa tu ludia a najma liberalne zmyslajuci ludia ohradzuju voci pojmu diagnoza,akoby to bola nadavka alebo menejcenna rasa....
@number19 aj albín je odchýlka, je nebezpečné považovať ho za normálneho? Chorým homosexualitu nazýva Lenka.. premna je nebezpečné mať pocit, že niekto je viac ako ostatní..
Prepáčte ale vy naozaj nieste v poriadku keď porovnávate autizmus a homosexualitu
Iba tým ukazujete svoj nulový prehľad a slabé vzdelanie
@autor prosím, prečo favorizovať jednu skupinu ľudí? Autisti majú tiež svoje práva. Su obmedzovaní v možnostiach zamestnania. Rozhodne su obmedzovaní spoločnosťou a samozrejme aj svojou diagnózou. Ale tak ako sa snažíme vytvárať podmienky pre homosexuálov, treba ich vytvárať aj pre autistov.

@tiezjedna tak ono je to diagnoza a ja som na hlavu? 😀 Zaujimave🤔