icon

Kto kupuje autá nad 35 000 EUR?

noone007
21. jún 2025

Ahojte. Viem ze je dost subjektivne lebo clovek si vsima to na co zameria.vela ludi jazdi na starych vrakoch, mozno aj 90%. napriek tomu vidim vela novych aut s cenou aspon okolo 35- 40 tisic t.j. kodiaky, tutsony, toyoty suv a aj dost aj drahsich q5 q7 bmw7.
To je top 5-10%.
Mame na slovensku imho lepsi vozovy park nez niekde v zahranici.
Ak mate taketo nove auto je to predpokladam na firmu? Kazdy podnikatel a zivnostnik si to berie?
Alebo je to skor o prioritach a kupuju si to aj sukromne FO?

Strana
z4
patta89
21. jún 2025

My mame taketo auto a je to nase, ziadne podnikatelske...teraz mame teslu, predtym sme mali Kiu sportage P-I-H...nasi dvaja susedia maju tiez teslu, ale tu maju podnikatelsku

noone007
autor
21. jún 2025
@patta89

My mame taketo auto a je to nase, ziadne podnikatelske...teraz mame teslu, predtym sme mali Kiu sportage P-I-H...nasi dvaja susedia maju tiez teslu, ale tu maju podnikatelsku

@patta89 a mozem sa spytat na dovod preco ste to chceli? Caste jazdy? Pohodlie? Susedia?

alyson29
Autor odpoveď zmazal
noone007
autor
21. jún 2025
@alyson29
Odpoveď bola zmazaná

@alyson29 skoda rapid stoji aj 40tisic? Pisem o vyssej cenr

alyson29
21. jún 2025
@noone007

@noone007 ja som prv prečítala najazdené km, nie cenu 🙈 preto som to už vymazala

dskjhfdlkdjhl
21. jún 2025
@noone007

@noone007 Tiez mame take drahsie auto a je to nase, sukromne. A preco? Rozhodne nie kvoli nejakym susedom. To si vazne niekto mysli, ze si niekto kupi lepsie auto, aby susedia videli? Je to napr. aj kvoli bezpecnosti.

patta89
21. jún 2025

lebo sme chceli elektro...mame totiz fotovoltiku, takze si nabijame "zadarmo"....preto si vymenili Kiu, inak to auto sa nam velmi pacilo- len skoda ze nebolo plne elektricke.
Ale casto chodime autom na vylety, takze aj preto...a s Kiou na dlhe trasy sme prejazdili vela na benzine
@noone007

basska_b
21. jún 2025

Ale kde, ja poznam kopu ludi, co kupuju take drahe a velke auta. Proste na to maju. A radsej utiahnu opasky inde, ale auto proste musi byt

noone007
autor
21. jún 2025
@basska_b

Ale kde, ja poznam kopu ludi, co kupuju take drahe a velke auta. Proste na to maju. A radsej utiahnu opasky inde, ale auto proste musi byt

@basska_b cize je to o prioritach a prestizi? Preco nie radsej investovat?

ivik4
21. jún 2025

Normalne na seba mame, nie na firmu.

noone007
autor
21. jún 2025
@dskjhfdlkdjhl

@noone007 Tiez mame take drahsie auto a je to nase, sukromne. A preco? Rozhodne nie kvoli nejakym susedom. To si vazne niekto mysli, ze si niekto kupi lepsie auto, aby susedia videli? Je to napr. aj kvoli bezpecnosti.

@dskjhfdlkdjhl aha. Takze pre pocit bezpecnosti. Oki. Dik

bubinko1506
21. jún 2025

Tiez mame drahsie auto a je nase, sukromne. Chodievame casto na dlhsie trasy (400 a viac km). Pre nas bolo podstatne pohodlie v aute, velkost kufra a pacilo sa nam. Je mi jedno, co si myslia susedia. S muzom nekradneme a ake auto si kupime, je nase rozhodnutie. Mame 2 deti a fakt si neviem predstavit, ze by sme sa mali tlacit v malom aute. Auto menime kazdych 5 rokov, zatial sa rozhodujeme medzi Skoda Kodiaq, VW Tayron alebo BMW X3, muzovi sa paci aj Superb

dadis
21. jún 2025

@noone007 Zavist nie je pekna vlastnost

noone007
autor
Autor odpoveď zmazal
dadis
21. jún 2025
@noone007
Odpoveď bola zmazaná

@noone007 A co potom? Ved ked na to mas, tak si take auto kup a nepytaj sa na motivaciu inych ludi.. ja take nemam, chcela by som, pretoze ten komfort jazdy a aj bezpecnost je uplne inde, nez v aute, ktore teraz mam. Ale teraz na to nemam peniaze, resp. mam ine priority.

dskjhfdlkdjhl
21. jún 2025
@noone007

@dskjhfdlkdjhl aha. Takze pre pocit bezpecnosti. Oki. Dik

@noone007 to nie je len pocit, to je o bezpecnosti.

noone007
autor
21. jún 2025

Este doplnim ze ide o investiciu cca cez 1000 mesacne. Tak som chcel vediet ci je to pre bezpecie, dlhe jazdy, osobne potesenie, priority, ze sa mu paci, prestiz alebo co k tomu ludi motivuje k takemuto rozhodnutiu.

vroni
21. jún 2025

Máme také auto. Nakoľko chodíme na dovolenky cez 1000 km (mám problém s centrom rovnováhy a lietanie znasam stúpajúcim vekom čím dalej tým horšie), je to aj o pohodli a bezpečnosti. Na behanie do práce, školy či nákupy mám malú krabicu, ktorá všade vlezie, má polovičnú spotrebu a nijako mi netrha zily, keď sa k nej nejaké auto na parkovisku pritúli viac než je zdravé.

dskjhfdlkdjhl
21. jún 2025
@noone007

Este doplnim ze ide o investiciu cca cez 1000 mesacne. Tak som chcel vediet ci je to pre bezpecie, dlhe jazdy, osobne potesenie, priority, ze sa mu paci, prestiz alebo co k tomu ludi motivuje k takemuto rozhodnutiu.

@noone007 Naco potrebujes poznat motivaciu druhych? Chces si take auto kupit a mas na to? Ak ano, tak Ti predsa moze byt jedno, preco si ho kupi niekto iny. Ty sa rozhoduj podla seba.

noone007
autor
21. jún 2025
@dskjhfdlkdjhl

@noone007 Naco potrebujes poznat motivaciu druhych? Chces si take auto kupit a mas na to? Ak ano, tak Ti predsa moze byt jedno, preco si ho kupi niekto iny. Ty sa rozhoduj podla seba.

@dskjhfdlkdjhl dakujem za odpoved a odporucanie.

dadis
21. jún 2025
@noone007

@noone007 Comu nerozumies? Ak niekto peniaze ma, tak si ich moze minut, ako chce..Niekto ako ty, kto nema dostatok penazi, tak tomu rozumiet ani nemusi..

noone007
autor
21. jún 2025
@dadis

@noone007 Comu nerozumies? Ak niekto peniaze ma, tak si ich moze minut, ako chce..Niekto ako ty, kto nema dostatok penazi, tak tomu rozumiet ani nemusi..

@dadis forma tvojej komunikacie hovori sama za teba. Nema zmysel. Dakujem za rozhovor.

noone007
autor
21. jún 2025
@patta89

lebo sme chceli elektro...mame totiz fotovoltiku, takze si nabijame "zadarmo"....preto si vymenili Kiu, inak to auto sa nam velmi pacilo- len skoda ze nebolo plne elektricke.
Ale casto chodime autom na vylety, takze aj preto...a s Kiou na dlhe trasy sme prejazdili vela na benzine
@noone007

@patta89 dik. Rozumiem.

ewwe
Autor odpoveď zmazal
dadis
21. jún 2025
@noone007

@dadis forma tvojej komunikacie hovori sama za teba. Nema zmysel. Dakujem za rozhovor.

@noone007 Prepac, len som na prasky z ludi, co namiesto toho, aby svoju energiu venovali zlepsovamiu svojich zivotov, ju minaju na taketo hlupe uvahy..

tundra
21. jún 2025
@noone007

@noone007 odporučam ti vyskusat premiovku s vyssou cenou, ako uvadzas a potom pochopis rozdiel.Auta neskutocne zdrazeli.To co stalo pred koronou 40k,stoji teraz cez 60k.
Nezabudni,ze kupou investicia do auta nekonci.
Vies ako sa hovori:"Kto chce mat opicu,musi mat na banany."

noone007
autor
21. jún 2025
@ewwe
Odpoveď bola zmazaná

@ewwe ok. Dik moc

gribka1
21. jún 2025

Lebo sme také auto jednoducho chceli. Hlavne kvôli pohodliu, lepšiemu motoru a dizajnu.

nikasmile
21. jún 2025

My máme také, výhoda to auto mať na firme je tá, že ti to spraví celkom slušné náklady za rok a vlastne to využívaš pre seba aj súkromne. Je to komfort, lepšie bezpečie, pre nás je aj záruka dôležitá vec, normálny objem motora a výkon...My sme v tom aute naozaj veľa času a keď si to človek môže dovoliť, tak prečo nie. Boli sme cez víkend v cykloobchode a bola som prekvapená, že sa tam bicykle predávali ako teplé rožky, bicykle v hodnote 1000-5000e v akcii. Takže to bude asi rovnaké, kto športuje, tak si kúpi lepší, kto to potrebuje iba sem-tam na zbehnutie do obchodu, tak mu stačí lacný bike, ako mne 😁

tenerifka
21. jún 2025

V dnesnej dobe auto nad 35 000 nie je ziadny luxus, tolko stoji hocijake SUV nie renomovanej znacky, a v ramci bezpecnosti a pohodlia je rozdiel SUV alebo maly chrobak. Na jazdenie po Bratislave to nie je az taka nutnost, ale ak sa jedna o rodinu s detmi, ktora chodi kazdy tyzdeñ na vylety mimo mesta a v lete na dovolenky autom.

Strana
z4