icon

Kto mal psa a už by ho viac nechcel?

3. jan 2021

Poprosim aj dôvod

Strana
z4
chvostik1
3. jan 2021

Myslíš mal psa a dal ho po čase preč alebo mal psa, ktorý umrel a už nechce ďalšieho?

autor
3. jan 2021

@chvostik1 aj aj ... proste že po skúsenosti so psom by ho už nechcel ... alebo prečo vôbec niekto nechce psa doma?

jarmila2010
3. jan 2021

my nechceme psa v byte...pochadzam z dediny a tam sme psa vzdy mali...ale na dvore...

nevludna
3. jan 2021

Ja som milovnik psov, mame psa, ale ako sme sa prestahovali do noveho, tak uz v zivote nechcem psa vnutri - vsetky biele steny su uz zlte, nehovorim o chlpoch, ktore su vsade a pod.
A mat psa na dvore tiez nechcem, lebo su to spolocenske zvery, nemam rada, ked je pes vyhodeny v koterci alebo v bude, cele dni sam. Takze uz psa asi nebudeme mat 🙂

ninusa221
3. jan 2021

Keby mam dom tak psa berem na dvor dnu nie. Ani v byte podla mna nemá čo robit. Hlavne sa kvoli psu musis prispôsobovať stale riesit ked chces niekam ist kde ho das atd plus su to este ďalšie peniaze takze za mna nie 🙂

marsmykkok
3. jan 2021

To ti je načo taký prieskum? Ja psov milujem, neviem si predstaviť život bez psa. Ale samozrejme sú ľudia, čo už psa nechcú, dôvody rôzne, nedostatok času na psa, financie, zlý zdravotný stav človeka, že nechcú znova zažiť bolesť zo straty psa a tak ďalej.

flowerbomb
3. jan 2021

Ja milujem psov od malicka. Vzdy sme v rodine mali psov a doma(u rodicov) tiez sme mali 10 rokov psika. Teraz uz mam ja svoju "dochodkynu" a neviem si predstavit zivot bez psa.A mame ju v dome vo vnutri...

miskafilipkovab
3. jan 2021

Ja mam milujem ho nadovsetko nikdy by som ho nedala prec ale tie chlpy!!!! Do domu ano ale deti pes v byte neviem no. Mozno atak neplznuce plemeno. Stale len vysavam umyvam podlahu rucky vsetko dookola 🙄😂😂😂😂😂 ale je to radost a ked a koľkokrát a rozveseloval maleho pri bolavych zubkoch a zlych dnoch 🙏 aj tak ho mame vsetci radi

viestta
Odpoveď bola odstránená
denden77
3. jan 2021

milujem ale nechcem.. zijem v byte, pracujem (sluzobky, akcie).. chcem ist aj na dovolenku.. ako tu uz bolo napisane, je to obmedzujuce.. byvat v dome a mat pripadne super suseda, chcem aj dvoch 😊

3petka
3. jan 2021

My sme mali psa do mojich 18-tich, bohužiaľ nemali sme na neho čas. Všetci cely deň v práci, ja doobedu škola poobede brigáda. Nestíhalo sa, a nakoniec ešte rozvod rodičov najlepšie rozhodnutie pre psíka bohužiaľ bola útrata. Teraz keď už mám vlastnú rodinu vieme že pes neprichádza do úvahy nakoľko potrebuje veľa starostilovosti a často chodíme mimo domu.

gumkac19
3. jan 2021

mala som psa 9rokoc v byte - zomrel.. bolo to super, pravidelne aktivity a pod.. to som vsak nemala ziadne deti...nevyhoda bola, ze ked som isla
na dovolenku/vylet kde pes nemohol tak som musela
riesit kto s nim ostane a pod. on tiez nebol z toho 3x stastny.. cize je to trosku aj obeta v tomto smere...
mam strasne rada psov, aj by som si zobstarala dalsieho- ale az na dochodku.. teraz byvame inde ako rodicia, mam maleho syna.. cize ked ideme k babkam, tak by sme museli brat aj psa.. cestovat hore dole + nemala by som ho kde nechat.. tiez dovolenky a pod.. cize toto su dovody preco nie dalsieho psika

chvostik1
3. jan 2021

K prvej možnosti je to len o sprostote a sebeckosti človeka. Pes v prvom rade nie je hračka a ani handra, ktorá keď sa mi zunuje patrí do koša. V prípade psa na ulicu. Toto by malo byť podľa mňa trestne lebo ani vlastne dieťa nevyhodis z auta, nepriviazes o strom, neodnesies do decaku keď ti ide na nervy. Pes a starostlivosť o neho je záväzok minimálne na 10 rokov a tak by k tomu mali ľudia pristupovať keď uvažujú nad tým, že si psa zadovážia.

V druhom prípade je to zo žiaľu, z pocitu, že takú stratu už nechce človek prežívať znova.

kristina2015
3. jan 2021

Ja by som psa nechcela hlásim sa ,mám mačku 🙂 žiadne venčenie a obmedzovanie sa ;)

sense
3. jan 2021

Mala som psa... Ale už nemám v pláne mat ďalšieho,....

lubiss
3. jan 2021

@kristina2015 ja zas som mala macku a teraz mam psa a v zivote by som uz napriklad macku nechcela :D..a k teme mam psa v byte a ked prijde jeho cas urcite budem mat dalsieho..

kristina2015
3. jan 2021

@lubiss Sme si to vymenili :D ja na mačku zasa nedám dopustiť 🙂)) Možno si aktívnejšia odomna a tým to asi bude . Ja mám rada svoje pohodlie 🙂

rik01lulaka
3. jan 2021

Mali sme v byte, už medzi nami nie je, ale uz som názoru, že pes áno, ale iba na dvor!!! A prečo??? Chlpy!

nerya
3. jan 2021

Chlpy, vencenie ak je človek dlho v práci, zabezpečiť stráženie v prípade dovolenky alebo hľadať destinácie kde môže ísť pes. Nemožnosť spontánneho cestovania. Plus záleží od psa, ale niektorí sú absolútne nevhodni k malým deťom

sissy27
3. jan 2021

Ja. Nechcela by som, lebo nemám dostatok času sa mu venovať a potom keď navždy odíde... no u nás to bolo veľmi ťažké obdobie a nechcem tým znova prechádzať, aj keď teda väčšina povie, že “veď je to len pes”.
A mali sme ho v byte, dlhosrsté plemeno, chlpy neboli nejaký extra problém, máme podlahy takže povysávané raz dva, prípadne robotický vysávač to dnes ešte uľahčí.

barcinka13
3. jan 2021

Ja som cely život túžila po psovi, ale rodičia boli proti (mali sme potom mačku, takú dedinskú, ktorá k nám prišla a nechali si ju) btw naši boli celkom taký že macka nie bla bla a teraz s nimi aj spi v posteli 😀 - ale naspäť k psovi..prvá trvala práca a hneď som jedného z útulku vzala..bola som celkom mlada a podľa mna som si úplne neuvedomila aká je to starosť..asi týždeň som rozdýchavali že je to brutálna zodpovednosť (predstavovala som si to ľahšie) ale keďže som milovník zvierat nikdy by som ho nevrátila ani nič podobne..žijem v meste kde nemám rodinu čiže všetky dovolenky/výlety je extremne obmedzujúce, ale naučili sme sa si to poriešiť, ale sú to výdavky navyše.nedala by som ho za nič na svete..ale treba si to riadne zvážiť, aby človek mal dostatok času a najmä aj zvoliť vhodne plemeno ak je človek skor lenivsej povahy nemôže si vziať huskyho napríklad..a čo sa týka psa v byte som názoru že jednoznačne pre psíka je vhodnejšie byt v byte celkovo vnútri ako priviazaný na reťazi na dvore..(ja osobne nemám rada tieto dedinské názory že pes má byt na dvore kde mu dajú zrat zvyšku z obedu ako pre prasiatko) samozrejme su aj výnimky pes na dvore a majitelia sa mu venujú prechádzky a podobne, ale z môjho okolia je to minimum..pes je cely den sám na dvore behá si v tom lepsom prípade sám a to je všetko..pes potrebuje spoločnosť, prechádzky, socializácia s inými psikmi a podobne.. treba mu venovať dostatok času..Neviem si predstaviť že ho vyzeniem kdesi do búdy a ani si na neho nespomeniem..a čo sa týka bordelu v byte ja mám menšie plemeno vysavac ide 2x denne čiže to nie je take zle..ja asi počas celého života budem mat psa..sú to aj starosti, ale aj radosti a sranda..ale je to živý tvor a tak k tomu treba pristupovať

tamaee
3. jan 2021

ak tu je niekto taký kto sa rozhodol že nechce psa kvôli Chlpom a chce ho mat v byte ...kúpte si bezsrsteho psa
my mame AHT (American hairless terierr)
spokojnosť 😌

frida88
3. jan 2021

Ja som o prvého psíka prišla cez leto,položilo má to na kolena a vytrhlo kus srdca navždy.Teraz mám ďalšieho psíka a je pre mna ako moje dieťa doslova.A chlpy neriešim upracem 😊

fadama
3. jan 2021

Prvý mi zomrel, muž mi zaobstaral nového, videl ako veľmi smutim. Nevedela by som žiť bez psa. Aj keď ano, chlpy úplne všade

nikpa
3. jan 2021

Ja a nechcela by som uz psa, teda aspon do bytu nie. Vadi mi tem puch, chlpy, to ze raz mal hnačku, raz sa povracal a podobne. Proste mam rada doma poriadok.

xena0
3. jan 2021

@kristina2015 ako to je s mačkou? 🙂 Tiež neskôr plánujeme asi skôr mačku ako psa.... Ako jeho s chlpami, sú "všade"?:D

leuchtturm
3. jan 2021

prilis vela prace so psom. Decka na starostlivost bohato stacia. Teraz psa uz nanajvys plysoveho doma.

tosomja
3. jan 2021

My sme mali psa , ked som bola este "mala" asi 12rocna. Prve tyzdne sme sa o neho natahovali so sestrami, kto ho dnes bude mat, kto vencit, kto krmit, upratovat po nom. Zabava. Neskor sa nam uz nechcelo byt cele dni doma s nim, a zase pes cely den vonku tiez nebude za nami behat. Prestal byt stredobodom pozornosti a uz opadlo nadsenie skoreho vstavania a vecerneho vencenia. Vsetko zostalo na mame. Tak sme ho dali prec, samozrejme, do dobrych ruk, nie "na gulas"
Preto nedovolim psika dcere, aj ked veeelmi by chcela.
Mali sme aj skrecky, morcata, vtaciky, korytnacku, kralika, macku. Vsetko po case islo z domu prec. Jedine andulky som mala az kym samcek nezdochol a samicka od zialu po tyzdni tiez 😕 nechcem nic doma, hlavne pes ci malinky, ci velky, potrebuje priestor, zaujem, vycvik, tvoj cas.

lija22
3. jan 2021

dufam, ze to nemyslis tak, ze psika mas a aktualne ho uz nechces

kristina2015
4. jan 2021

@xena0 Mám persku tu bielu tj chlpatú riadne u mačiek aspoň tej mojej je to tak že tie chlpi všade nemám. Cesem ju denne a keď už aj vypadnú dá sa to do takého chumaca kt zodvihnes. Kde to u psa sú po celom byte všade. Psie chlpi mi prídu ťažšie roztrúsené všade .Ja aj denne zametam čo dva dni pretieram či som mala mačku alebo nie tak mám doma čisto a i tak nič nebadam nejaké veľké množstvo chlpov ani pri upratovaní . Akurát - jasné keď berieš na ruky ceses,hľadáš ,chlpi ostanú no po byte nemám .

Strana
z4