icon

Kto mal psa a už by ho viac nechcel?

3. jan 2021

Poprosim aj dôvod

xena0
4. jan 2021

@kristina2015 ďakujem krásne za odpoveď 🙂

kristina2015
4. jan 2021

@xena0 A čo je ešte pre mňa plus chlpi nemám v jedle na tanieroch proste nikde . Kde to u psa sú vsade.Mačací chlp je lahky jemný dá sa to v podstate do toho chumaca dvihnes a hotovo . Tiež za tebou príde ak vidí že si smutný preukáže ti lásku mojkacik riadny a tak isto ti prejaví že si chýbal....a ako ta ma rada.+ Nemusíš za každého počasia von mne ta mačička vyhovuje viac 😁

kristina2015
4. jan 2021

@xena0 Ja by som chcela ešte jednu no to mi už zrejme asi neprejde 😁😁 nikdy som nechápala ako môže mať niekto doma mačku a kde to ešte viac ks až kým ju sama doma nemám 😁😁 úžasné malé stvorenie pre mňa

xena0
4. jan 2021

@kristina2015 ja som v byte mačku nemala ešte ale tiež chceme, mám bližší vzťah k mačkám pretože doma na dvore máme kocúra 🙂 ja som skôr za mačku ako za psa... A aj tie chlpy má teda u psa viac odrádzajú pretože som bývala so spolubývajúcimi ktorí mali psa v dome a tie chlpy to bol extrém...

kristina2015
4. jan 2021

@xena0 Áno ešte aj po roku ako psa nemáš nájdeš stratené kusy . S tými chlpami u psa je to extrém . Moja ma aj skvelú povahu keďže vyrastá pri dieťati takže väčšieho flegmatika asi nenájdeš a mojkacika🙂)) Mám mačičku kocúra som nechcela kôli značkovaniu. Čítala som že kocúr ocika steny....a smrdí celý byt. Tak sme zaobstarali mačičku.

xena0
4. jan 2021

@kristina2015 tak to som nevedela ale dobre vedieť..budem si musieť tiež ešte poriadne všetko načítať..lebo práve kocurika som chcela ale keď ocika steny tak radšej mačku:D

evica01
4. jan 2021

Starostlivost o psika je narocna. Je to velmi citlivy tvor. Oddany. Psiky zachranuju zivoty, su odvazne a mudre.
Ja uz psika nechcem kvoli tomu, ze nas drzal doma. Nemohli sme nikam ist. Keby sme ho dali na 2 tyzdne "prec", zlomilo by mu to srdce.
No a uz sa mi nechcu zbierat hovienka 🙂 a nemozes doma zapnut poplasne zariadenie lebo by ho zviera zakazdym zaplo samozrejme.

jana_eyre_2
4. jan 2021

Mám psa neplánovane (našli sme ho) a keď zomrie tak neviem či budem alebo nebudem chcieť ďalšieho.. ak áno počkám si na ďalšieho najducha (psov som našla za svoj život viac) kamarátka minulý rok jedného pochovala a tvrdila že už nikdy.. a po pár mesiacoch sa to už zmenilo a po ďalšom už túži..

Tým chcem povedať, že aj keď sa človek rozhodne, časom sa to môže (ale aj nemusí) zmenit..

nix89
4. jan 2021

1 Stale riesit kde ho das ked nieco planujes 2 Smrad a chlpy, neustale upratovanie 3 Tyranie v malom byte

alvaluka
4. jan 2021

@ninusa221 s dobre vycvicenym psom sa da toho tiez dost podniknut. Do divadla ani do muzea nie, ale pes vie vydrzat aj 6 hodinovu cestu autom bez problemov s prestavkami na napitie, vyvencenie. Samozrejme je to zodpovednost ale to je aj so skreckom myslim.

ninusa221
4. jan 2021

@alvaluka no dobre ale napriklad ked idete na 2 týždne k moru tak čo? Kamaratka dali psa do dakeho hotela pre psi ( neskutocne prachy ) plus ked pridem k nej tak idem stade cela od chlpov a je mi na grc 😀

alvaluka
4. jan 2021

@nikpa to robia aj deti 🤣 trosku s nadsazkou. Nie kazdy chce psa, nie kazdy ho ma a je to v pohode, ale so psom ako so vsetkym je robota, teda pokial to zviera mate radi a chcete sa mu venovat, ziaden pes nie je ako plysak, polozis a lezi cely den, preto ich mam rada, nemozem sa zobrat a ist prec kedykolvek, ale kedykovlek sa mi hocako nechce, idem sa mu venovat.

katpox
4. jan 2021

No ja som mala 2 psov, nedavno sme sa museli rozlucit s akitou, nezomrel, bol zvyknuty vsade byt s nami a vnutri, prestahovali sme sa a prislo na svet babo, nechceli sme mat vsade chlpy a spinu, psovi sme preto dali izbu a na terase sme mu chceli spravit neskor volieru, izbu zlikvidoval, chodio tam len ked sme sli spat a prec, no 3 mesiace sme to skusali, ten psik je skvela povaha a dobrak, nic zleho nespravil, len teda ta srst to bolo vsade, upratala som a do 20 min znovu bordel akita chovatelska stanica nam pomohla najst lepsi domov kde moze chodit kade len chce doteraz mi velmi chyba a viem, ze ten bordel bol strasny ale tu lasku akou vie zviera obdarit a kolko sme mali zazitkov, nebolo to jednoduche a pride mi to nefer, ze je prec, manzela presviedcam aj napriek bordelu nech ho privezie domov, bol clen rodiny, druhy je maltezak tak ten moc neplzne a vacsinou casu travi v pelechu, ze ani nevieme, ze ho mame....

nikpa
4. jan 2021

@alvaluka aj ja mam rada psov, v tom nie je problém, do domu aj dvoch ale nemozete porovnávať starosť o deti so psom

alvaluka
4. jan 2021

@ninusa221 my sme s tym pocitali, ze nebudeme moct ist na dva tyzdne k moru napr a akceptovali sme to, preto aj psa mame. Ak by sme si nevedeli predstavit, ze najblizsich 15 rokov nepojdeme na 2 tyzdne nikam tak ho nemame. Vies mne chlpy nevadia, mam odzmolkovac a hotovo.
Chapem, ze ti to lezie na nervy a hnusi sa ti to, ale len som chcela povedat, ze so psom sa daju robit aj veci a aktivity. Ja mam teraz male dieta a to nevydrzi pri nicom ani 5 minut a nase cesty za rodinou na vychod su mordor, pes to vzdy prespi a malu to po troch hodinach uz nebavi a dava to najavo.

november1111
Odpoveď bola odstránená
alvaluka
4. jan 2021

@nikpa pisem s nadsazkou. Neporovnavam deti so psom, ja psom mam velmi rada, ale nikdy sa k nim nespravam ako k ludom. Ale so vsetkym zivym je robota a starost.

tamaee
4. jan 2021
chvostik1
4. jan 2021

Ale mať psíka a dieťatko sa dá čiastočne porovnávať. Dieťatko si tiež planuješ. Tak isto si plánuje psíka aj človek, ktorý nad ním dlhšie uvažuje. Ak pre človeka nie je tragédia, že neplánovane otehotnie, tak nebude tragédia pre človeka, ak si zo dňa na deň vezme psíka z útulku/ulice. Dieťa si tiež neurobíš keď sa na neho necítiš. Tak isto ako si nekupis psa keď vieš, že na neho nebudeš mať čas alebo nechceš vyjsť zo svojho komfortu. Sú aj ľudia, ktorí deti majú ale úplne ich zanedbávajú. Tak isto je to aj u psov. Všetko je to o ludoch, ludskej povahe a ochote.

O dieťatko sa tiež musíš starať zodpovedne a venovať sa mu, keď je choré, ideš s ním k lekárovi atd.

Je samozrejmé, že dieťa je dieťa. Ale snáď chápete ako to myslím. Dokonca mám občas pocit, že s dieťatkom je "nemej práce" lebo to nemusíš venčiť keď mu treba vykonať potrebu 🙂))) Keď ti pes zdrhne, tiež sa bojíš či sa vráti domov živý a zdravý. Takže hej. Pes je taká alternatíva dieťaťa. Či chcete či nie ;)

alvaluka
4. jan 2021

@chvostik1 ja ta chapem a suhlasim s tym co si napisala. Mam aj dieta aj psa a v istych aspektoch je so psom menej starosti ale aj jemu sa treba venovat a nie ho iba vyvencit a hotovo. Ak ma niekto doma dieta malinke tiez musi rozmyslat ci s nim ak chce ist do divadla s partnerom. Ja ak chcem ist cvicit alebo si zabehat tiez musim nechat dieta na starosti partnerovi. Pes je pes, clovek je clovek, ale ked sa chce ide fungovat aj so psom.

chvostik1
4. jan 2021

@alvaluka Áno áno. Presne toto som mala na mysli svojim príspevkom 🙂 Som rada, že sa chápeme ;)

sono2
4. jan 2021

Ja.
Roky starania sa o šteňatá dvakrát ročne neskôr opäť v robote v zahraničí v rodine kde boli 3 psy. Venčenie, časté nehody skoro každý druhý deň, čistenie atd atd.
Ja len vidím psa a už mám alergiu plus momentálne čo sa deje že malo kto po sebe zdvihne hovna, cítim keď nedám pozor dvakrát do dňa topánky mojim deťom.
Posledne som si nevšimla bola tma, mala som celú bundu nohavice dcéra nové topánky od toho. Proste pre mňa by mohli psy zmiznúť.

alvaluka
4. jan 2021

@sono2 chovali ste psov alebo preco ste nedali sterilizovat fenku? Nase psy nemali v dome ziadne nehody pocas 13stich rokov a potom tienpsy nemozu za to, ze ich majitel po nich neodprace exkrement.

alazala
4. jan 2021

Mne hrozne vadia chlpy, preto mám plemeno co neplzne (ani nesmrdí). Chcela som ho práve preto, aby som mala "zámienku" na pohyb vonku. Mala som neskutočné problémy so zápalmi dutín každú zimu trápenie. Odkedy mám psa, som každý deň v lese a chorá som už nebola ani raz! Celkovo sme aktívnejší - naša rodina. Pes bol s nami aj pri mori 10 hodín cesta autom, býval s nami v hoteli atď.. Berieme ho všade. Samozrejme chce to čas na vycvik. Kto nemá čas a nechce sa mu také veci robiť, nech psa nemá!

lellla
4. jan 2021

Máme psavnutri a mala som aj vonku...psa by som už nechcela ..všetko ostate je ..radšej fenku ...ale ako nezanevrela som n zvieratká ale keď nám zdochne nás havkac asi dlho nebudem.chciet žiadneho pretože by som.ani nemala čas ako aj tohto ...tento je výchovany a nového by už nemal kto vychovať 🤭

nika2393
4. jan 2021

Ani za svet stačí ze hovien tu pri dome mame toľko a pritom od nás z okolia nikto psa nemá len všetci chodia venčiť a hovno po psovi si nezoberie.... Ja keď vidím nejakého psa tak mam aj strach nakoľko mám zlu skúsenosť s kočíkom keď po mne stekal a skoro mi vyštartoval do kočíka po dcére od vtedy volám hneď manzela nech ide na ulicu a rieši psa on.....ja mam už aj alergiu na psov zachvíľku budú mať väčšie právo ako človek

sono2
4. jan 2021

@nika2393 presneeee

bejkovnicka
4. jan 2021

My sme mali doma s rodičmi 14 rokov kokeršpaniela. Život by sme zaňho dali. Ale... Cele tie roky sme boli obmedzovaní, doslova. Žiadne dovolenky, lebo nechcel cestovať autom, bolo mu zle a podobne. Keď sme už šli na výlet, po pár hodinách rýchlo domov lebo treba venčiť. Keď umrela bolo to neskutočne ťažké, ja už som bola v tej dobe preč od rodičov. A povedala som si ze ja psa doma mat nikdy nebudem. Pre mňa veľké obmedzenia, všade chlpy a veľký smútok keď psík odíde. Mamine ocino po smrti kokeršpaniela kúpil dalsieho. S týmto je presne ten ísť, problém. Bývam od maminy veľmi ďaleko a miesto toho aby cestovala za vnucatami dookola počúvam že kde ma dat psa

kittykat22
4. jan 2021

chcela som vzdy psa, a tak som si na skusku zobrala psa od susedov kym boli na dovolenke. Aby som sa o neho postarala. A to bolo naposledy kedy som chcela psa. Co mi vadilo, ze pes smrdi. Vonku vtedy prsalo takze zbierat hovienka z mokrej cesty a hladat mokre sacky niekde nad kosom - super zabava. Pridem domov a namiesto toho aby som sa dala dohromady musim cistit psovi labky. Takto 2x denne. Nemam rada neporiadok a okolo psej misky na jedlo a vodu je vzdy bordel. Vadi mi ze im smrdi z pusy 😕 Moj volny zivot a pohodove rana sa otocili - rano musim o 30 min skor vstat lebo musim so psom. Musim domov z prace lebo musim so psom. Samozrejme ked pridem domov z prace, idem so psom, musim ho oprat - lebo skakal cely cas po mlakach a susit, som na srot a potrebujem sa cela osprchovat, vyfenovat a nalicit- a potom sa mi uz nechce ist von. Takze namiesto vecere s kamoskami sedim doma so psom na gauci. Chcem pokoj a lezat v posteli a citat knihu - pes chce pozornost a nieco po mne stale chce. O zazitku ako sexualne zneuzil moju plysovu zabu z detstva sa nebudem radsej rozpisovat 😅 Zrazu moj cely zivot tocil okolo psa. Ked odisel tak som cistila cely byt. Vsade chlpy - musela som vsetko prat, vysavat, umyvat. Pricom to bol to kratkosrsty pes. Nezostal mi takmer ziadny cas na samu seba. Este dobre, ze som si pozicala psa predtym ako som si ho zadovazila. Keby som sa v buducnosti rozhodla pre psika, tak urcite do domu s velkou zahradou. Mat ho v byte bolo pre mna peklo.

alvaluka
4. jan 2021

@kittykat22 pozicaj si aj dieta 🤣