Kto prenajíma byt?
Ahojte, ak ste tu niekto kto prenajíma byt.. mam známych co by sme im prenajali nas byt. Chcem sa opýtať, kolko navyše popýtať penazi? Nechceme nejako extra zarábať na tom, len ide o to ze sa moze pokaziť pracka, chladnicka atd a vsetko to musime kupit my.. Chceme to bez zmluvy, bez zbytočných papierov. Poprosim nejake rady pri prenajme, čoho sa vyvarovať na co si dat pozor.. ako to nejako finančne ošetriť aj ked sme známi.. Dakujem😊 budem vdacna za kazdu jednu radu
Môj muž prenajal neteri byt. Bez zmluvy a nič neplatila, vlastne iba bytové a energie. Keď odchádzala s mužom,tak sme vyše mesiaca dávali byt do poriadku. Podľa nich bolo všetko ok a poupratované. No podlaha bola zničena- diera taká až betón bolo vidieť, doškrabana, kuchynská linka zhorena od sporáka, okná tak umyté,že iba skla boli a nie rámy, žalúzie zničené... A keď som sa ozvala,tak mi bolo povedané,že čo sa mi nepáči,keď tam nechala chladničku a práčku (brutál špinavú a zanesenú). Takže treba zmluvu.
@tomcimka Dakujem dam zmluvu aby som sa tomu vyhla

A hlavne to musíte prihlásiť na daňový, lebo dostanete pokutu. Susedia vedia byť zavistlivy