icon

Kto profituje z tém o Lgbt?

3. sep 2023

Premýšľala som nad tým, kto profituje z tém o Lgbt.
Keď si vezmete, vždy pred voľbami sa to začne riešiť, vyťahovať. Najprv som si myslela, že to viac riešia konzervatívci a tuto tému vyťahujú na to aby sa neriešili veci ako korupcia ekonomika. Ale v poslednom období vidím, že s týmito témami prichádzajú skôr liberáli. Ako keby na tom stala a padala politika SR. Ľudia potom riešia ako a prečo registrovať nejaké lgbt páry, ktorých je tu 5 a pol dokopy, miesto toho aby sa riešili reálne problémy zadlžené krajiny. Celkovo to nahráva len tým, ktorí tým krajinám požičiavajú peniaze.. A predlžuje sa tak doba splácania, navyšuje sa štátny dlh. Ako keby tie témy boli umelo vnasane do spoločnosti, aby sa nimi zaoberala miesto skutočných problémov štátov.

Strana
z6
avakona
3. sep 2023

Ahoj, po prvé lgbt párov nie je 5 a pol a po druhé nerozumiem tej logike ako registrované partnerstva nahrávajú štátom, ktoré požičiavajú peniaze?🤷‍♀️ resp ako môže to, že niekto uzavrie registrované partnerstvo, ovplyvniť dlh, ekonomiku, štátny rozpočet alebo tvoj život? Odpoveď je jednoduchá - nijako. Len určitej skupine ludi to extrémne uľahčí život. Preto je to téma. Nič viac a nič menej. Nikoho to nič nestojí. Len možno trošku pochopenia.

zmrzlinka2021
3. sep 2023

A prečo by sme mali pomáhať vozičkárom? Veď ich je tu 5 a po dokopy, kadlime na nich a riešme reálne problémy, napr moje 😉😁

guudy
3. sep 2023

Dalsi anonymny ‘frajer’ na internete, co sa hanbi za svoj nazor. Podla toho co pises, to mas v hlave dost popletene…

maranta_leuconeura
3. sep 2023

Poprve, nie je ich 5 a pol. Po druhe, sme medzi poslednymi krajinami v EU alebo ak chces vo vyspelom svete, ktore neuznavaju partnerstva (a kde su este manzelstva) rovnakeho pohlavia ako pravne osetreny stav. Nie, neda sa to vybavit vsetko u notara, nedostanes rovnake prava ako by boli, keby to bola zakonom dana moznost.
Po tretie, ziadny statny dlh priznanim prav nenarastie, chlieb nebude lacnejsi a ani ti sused nepride poziadat muza o ruku (a ak ano, moze odmietnut).
Ja nerozumiem, ze o tak zakladnej veci sa vobec vedu diskusie, PRECO je taky problem to uzakonit, ked na vacsinu ludi to nebude mat ZIADNY negativny dopad a pre tu malu cast to bude mat velmi pozitivny...

guudy
3. sep 2023

@zmrzlinka2021 prosim ta a je ta viac ako 5,5, aby sme mohli riesit tvoje problemy? 😂😂😂😂

zmrzlinka2021
3. sep 2023

@guudy áno, áno, asi 6 😁

guudy
3. sep 2023

@zmrzlinka2021 vyborne! Davaj svoje problemy, ideme na to😁

mikadooo
3. sep 2023

Pretože ľudí to zaujíma. Nikto nepôjde voliť stranu, ktorá zverejní 1000stranový koncept oddlženia SR, lebo to je tak nezáživná téma, v ktorej sa žiadny laik neorientuje a hlavne to nepôjde vyriešiť lusknutím prsta, lebo je tam kopec parametrov a podmienok vstupujúcich do hry (z ktorej základná je, že si budeme musieť utiahnuť opasky). Choď do volieb s tým, že občania, ja vám sľubujem uťahovanie opaskov, ALE znížime štátny dlh 😄. Fakt skvelý marketingový ťah ako sa dostať na smetisko dejín. Zato keď vytiahneš tému LGBT, tu má každý občan úplne jasný názor - buď je za, alebo proti. To je téma, ktorá sa DÁ vyriešiť lusknutím prsta - buď im dáme práva sobášiť sa, alebo nedáme 😉. Jasné a pochopiteľné a nikomu nesiahneš na majetok či komfort. Takže preto.

viestta
3. sep 2023

Pretoze znizovanie dlhu znamena siahnut na "socialne istoty" a rusenie socialnych balickov a o tom pred volbami nikto rozpravat nebude. Radsej sa bude v predvolebnej kampani venovat temam, ktorymi zahmli vsetky skutovne problemy...
Ale v konecnom dosledku LGBT+ komunita su rovnaki obcania ako kazdy iny, su to rovnaki danovi poplatnici ako kazdy iny, ale ich prava ani zdaleka nie su rovnake ako maju ti "ostatni". Bolo by naozaj na case aby sa im dostalo rovnakych prav ako ostanym obcanom a volicom. Lenze za poslednych 30 rokov sa o tom iba a len rozprava a nicovate nic sa nezmenilo. Takze ak nejaka strana ma naozaj v programe spravit zmenu, nie len vytlkat z bagatelizovania tohto problemu (presne tak ho bagatelizuju ako ty, tymi 5 a pol poctami) politocky kapital, ma moj hlas. Dalsie je, ze registrovane partnerstva sa netykaju len tych tvojich "5 a pol" homosexualnych parov ale tykaju sa tisicok, desattisicok heterosexualnych partnerskych zvazkov a rodin. Lenze o tom ti co problem bagatelizuju mlcia, pretoze pomoc pre tisice takychto rodin sa im nehodi do konceptu. Do konceptu sa im hodi len sirenie zaste a nenavisti voci skupine obyvatelov, danovych poplatnikov a volicov. A sme na zaciatku. Mozes si znovu precitat prvy odstavec.

maranta_leuconeura
3. sep 2023

A ak by chcel niekto argumentovat ze potom co sa to uzakoni budu v takychto vztahoch zit deti 😱😱😱 Odporucam vyliezt z jaskyne, tie pary co deti chceli ich uz maju! Zeny si to vedia zariadit a muzi mozu na Slovensku adoptovat aj ako jednotlivci pripadne maju deti z predchadzajucich vztahov v striedavke, ako vdovci, po dohode s inym homo parom a pod. Jedine co sa deje ze to musia skryvat a v pripade smrti ,,biologickeho rodica" ten druhy nema na nic narok a dieta mu mozu odobrat, hoci pre dieta to poslednych 10 rokov mohla byt uplne rovnaka mama ako ta druha.

juliacenc
3. sep 2023

Ja som teda autora pochopila ako je to myslene narozdiel od tych co hned stekaju ze je ich viac ako 5,5 ( bez urazky) … ano realne problemi sa neriesia to je fakt a je to preto, ze politika sa riadi na vyssej urovni a rozhoduje o tom viac ludi ako nasi politici a pred volbami… to je len nahananie hlasov

tramtada31
3. sep 2023

Robi sa to preto, lebo sa snažia oslovit svoju skupinu volicov a vyberajú témy, ktoré polarizuju spolocnost a tým môžu nabrať viac hlasov. Keby všetky strany isli s programom vysoke platy, kvalitne zdravotnictvo, podpora podnikateľov, tak by neutrhli veľa volicov, lebo je to samozrejmost. Takto nejaké KDH budú volit ti, ktori nechcu lgbt propagandu a zase nemajetní bez aut a bytov budú volit ps (liberalnu ľavicovú stranu, ktorá chce vsetkych dostat do jednej sociálnej triedy-tzn zdaniť tých, ktori majú majetky, aby nemali viac nehnutelnosti, auta a pod.).

kofa77
3. sep 2023

riesia sa aj ine veci, tak sa riesi aj tato. kedy bude spravny cas, aby sa o tom hovorilo? ked vsetci Slovaci budu mat 5 tisicove platy, kazdy bude byvat v dome s bazenom a bude chodit na dovlenku 3x rocne? vtedy uz to bude vhodne a ich velicenstva uznaju, ze ok, uz sa mame ako na tom hnusnom zapade, tak teda podme aj toto riesit?
akurat ze u nas sa tato otazka riesi ako nastroj rozdelovania spolocnosti-ako jeden z mnohych. este par takch veci, staci rozbuska v spolocnosti a PH nas ochranuj...
ale poviem ti tajomstvo, vymrie jedna, max dve genracie a to nebude ziadna tema. odsuhlasi sa a zivot pojde dalej. spytaj sa teenegerov, aky ma na to nazor. budu poteraz, ze o com tocis, vobec to neriesia.

autor
3. sep 2023

@avakona Nechápeš..
Každý človek v SR dlží minimálne 4000€ vrámci HDP.
Neriešia sa témy ako vystavať podniky, ako poriešiť ekonomickú situáciu. Rieši sa Lgbt. Stále dookola pred voľbami.
@zmrzlinka2021 vozickari sú zdravotne postihnutí ľudia. Sú Lgbt ľudia nejakým spôsobom postihnutí? Ak áno, poďme riešime to.

kofa77
3. sep 2023

ale ved pockaj, bude aj aj statny dlh riesit. ale nemusis byt marketingovy guru, aby si pochopil/a/, ze len smaovrah vytiahne pred volbami otazku zvysovania dani, poplatkov a utahovania opaskov

autor
3. sep 2023

@kofa77 áno presne tak. Lebo sa nerieši to, že mnohí tu na slovensku nemajú prácu. Ze stat stojí za veľké prt. Ze naše školstvo a zdravotníctvo sú na tom ako sú..
Hlavne ze sa rieši Lgbt. Odklana sa pozornosť inam.
Keď vyriesime tie témy, ktoré trápia viac Slovákov, potom poďme a riešime to Lgbt. Ale väčšinovej problémy by mali mať prednosť.

autor
3. sep 2023

@kofa77 Možno a možno nie. Možno bude spoločnosť konzervativnejsia než predtým.. Ktovie. Pozri napr na Ohio. Ako sa tam v minulosti propagovali Lgbt. Momentálne sa tam rozrastaju kto? Amiši. Totálny opak. Len to vedie k budovaniu 2 extrémov. A tie budú v budúcnosti aj v EÚ. Podľa toho ako to na západe vyzerá
1. ultraliberali s Lgbt a
2. ultrakonzervativni prorodinni (kresťania, moslimovia, prorodinni sekularni)
A nemyslím si ze dlhodobo bude skupina C 1 rast. Už len z dôvodu že sa pomaly rozmnozuje.

kofa77
3. sep 2023

ale ved riesia, potri programy, len ono to jr vina jednak politikov, druha strana bude prote vytahovat tuto temu, lebo ved politicky kapital a jednak aj media, mohli by zacat porovnavat, co ktora strana ma ohladne zdravotnictva a porovnavat... ked uz si ludia tu namahju nedaju. ale nerobia to, lgbt je taka vdacna tema na rozduchavanie vasni, klikanie na clanky a komenty, vtedy to tam zije.
napr. PS ma ako jeden bod, ze chche zrusit neplatenu staz-za mna vybotny napad, no koho by uz toto zaujimalo? proste teraz su temy nastrojom a municiou, tak to je.

avakona
3. sep 2023

Pozri si programy strán, napr. také PS včera zverejnilo program, dosť sa tam venujú téme nastavovania ekonomiky a oddlzeniu.

kofa77
3. sep 2023

zeby sa amisi nejak rozsirili po svete, tomu neverim.

ale ano, taka wake kultura je uz za hranou, ale ja osobne si myslim, ze je to len taka slepa vyvojova vetva a prejde to.

moslimovia, to ano, tam roziko vidim, s ich porodnostou, ale to je na dlho a o inom.
aj tak tema registr.partenrstiev je uz vyhrany boj, len k Slovakom to este nedoslo, este budu buchat nozkami.

sara07
3. sep 2023

všetci vieme že ekonomika je v prdeli totálne že skutočne to čo bude ak bude nebude populárne , požičiavame si stále na väčšie % a začne to byt časom neunosné zázrak ak nebudeme grécko 2
lgbt je skupina ktorej by mali byt vyriešené práva a sk ekonomiku aj kasu sa to netýka ,ani to nijak finančne nezataží dane odvody , určitej skupiny ludi sa to vlastne nijak nedotkne
je to skupina ktorá tu bude žit tak či tak , tak prečo jej nedať práva ktoré jej patria

vler
3. sep 2023

Ja zijem v USA uz 25 rokov a nikde "sa nepropaguje lgbt".
Ani na Slovensku sa "neriesi" lgbt. Co sa deje je ze sa o problemoch ktore tito ludia maju viac hovori, ale skutek utek; ako uz bolo spomenute v predchadzajucom prispevku, sme jedna z poslednych krajin ktore im este aspon neuznali status reg. partnerstva

sara07
3. sep 2023

ale každá strana má tie veci čo píšeš v programe ale vytahuje sa len určitá tema a do lgbt sa dobre kope , ak chceš riešit rieš bod za bodom ale nevytahuj len určité veci

autor
3. sep 2023

@sara07 pretože to na Slovensku nemá miesto. Všetko má svoj čas, svoje miesto. Keby tu bolo hlasovanie za a proti Lgbt, vieš ako by to dopadlo. Len to vyvoláva vlnu nevaisti voči Lgbt. Nič viac. Nič to nevyrieši. Keby sa to neriešilo, nebol by ani ten útok v BA ktorý bol.

kofa77
3. sep 2023

a krajiny, ktore tuto temu nemaju vyriesene su krajiny z byv- vychodneho bloku... kde ziv.uroven pokryvkava za priemerom....
katolicke Irsko, Spanielsko, Taliansko-maju a nie je to ziadna tema, zivot ide dalej.

sara07
3. sep 2023

ono to vrie už dávno
zvyknu si , a kedy na sk pride čas v tomto nikdy
uzákoní sa to , budu vyvadzat a po čase si nájdu niečo iné na vyvadzanie nič nové pod slnkom
je to nefér ked nemáme aspon registrované partnerstva ale hráme sa na nádherné tradičné rodinky

zmrzlinka2021
3. sep 2023

Autorka,

o akom nefunkcnom skolstve, zdravotnictve a celkovo fungovani statu hovoris?

ty asi nezijes na slovensku.

Na slovnesku mame najlepsie zdravotnictvo, najlepsie skolstvo, najlepsie sudnictvo, najlepsie fugnovanie v europe. Mali sme tu Robert Fica - 12 rokov!!!! Zopakujem - 12 rokov. Za tych 12 rokov Robert Fico spravil take enormne reformy v tychto systemoch a tak vyrazne ich posunul dopredu, nehovoriac o extremnom naraste zivotnej urovne. A pekne sa tu najma u zdravotnictva ukazalo, ked nastupila covid pandemia. Kopec lekarov k disopozicii, super zdravotnicka starostlivost, ziadne odkladanie operacii...

Fico robil zazraky a dnes pozri ako si to ludia uvedomuju, kolko ma percent v anketach, koho by volili. Ludia ocenuju jeho pracu a chcu ho opat na celo statu, pretoze za 12 rokov Slovensko patri do top patky najvyspelejsich statov EU.

My tu ziadne ine reformy nepotrebujeme, fico to UZ DOKONCI.

kofa77
3. sep 2023

@zmrzlinka2021 tak, pod to sa podpisem 😀
ibazeby nie🙄

all for fico 🙄

maranta_leuconeura
3. sep 2023

Autorka, keby mali UZ DAVNO priznane prava a teda by sa za normalne povazovala torancia k inakosti a nie fasisti v parlamente, to by mozno zabranilo tomu utoku na Zamockej, lebo by v prvom rade nerozmyslal utocnik tak ako rozmyslal.

zmrzlinka2021
3. sep 2023

Autorka,

co sa tyka LGBT, ja vychadzam z toho, ze som krestanka a z toho, ze mne samotnej Boh dal moznost volby. Zit zivot v plnosti s nim, alebo zit strateny zivot. Nech kazdy clovek ma moznost vo svojom zivote volby a nech kazdy ma tu slobodu. Ak si chlap vezme chlapa, jeho volba, jeho zivot, ma pravo na svoju volbu, ak niekomu neublizuje.
Osobne coraz viac som presvedcena, ze neustala nenavist s touto komunitou tkvie u cloveka s jeho vlastnou nevyriesenou sexualitou.

Homosexualne spravanie je pre mna hriech, ale rovnako je pre mna hriech aj milion inych veci, a kto som vlastne ja, ze sa davam do pozicie sudcu? Sudca je len jeden.

Strana
z6