Kto žije v Kuwajte?

evalika84
15. mar 2024

Ahojte mamicky, najde sa tu,prosim, nejaka mamicka/nemamicka,ktora zije v Kuvajte? Mame moznost sa tam prestahovat,tak by mi pomohlo,keby mi niekto zodpovedal na par otazok. Dakujem krasne😊🙏🏻

pribinak
15. mar 2024

@evalika84 bola som v Bahrajne pár mesiacov. Tam cez deň musíš byt pre horúčavy zatvorená v dome/apartmane.
Je to moslimská krajina a treba sa pripraviť že aj keď si cudzinka tak tá to bude veľmi obmedzovať
Nešla by som tam žiť ani za nič

yelena159
15. mar 2024

@evalika84 Neverím, že to hovorím, ale radšej by som zostala na slovensku.

melanta
15. mar 2024

Nežijem tam, ale do krajín Blízkeho východu chodím roky pracovne pravidelne, viac krát ročne. Mám tam veľa klientov, ktorým hľadám zamestnancov. Je to bezpečná krajina. Čo je pri všetkých týchto krajinách potrebné zohľadniť, je extrémne teplo v letných mesiacoch a predovšetkým fakt, že ide o moslimskú krajinu. Vy sa musíte prispôsobiť krajine. Ľudia majú z dovoleniek často pocit, že v poriadku. Ale byť týždeň v plážovom rezorte a žiť tam je sakra rozdiel. Musí ti tá kultúra vyhovovať. Ja napríklad s nimi robím biznis veľmi rada.

martinmmartin
15. mar 2024

Nam prechodeny pracovne cely region
V Kuvajte som vnimal najviac absolutnu nadradenost miestnych voci inym . Miestny opvrhuju zbytkom sveta a davaju im to pocitit a zroven cakaju ze ich budes obdivovat. Hned je to vidiet aj v Kuwait airlines pri spravani letusiek atd

jozeffezoj
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cafelatte
15. mar 2024

@melanta Ahoj, viem ze v Bahraine nežijes, ale ak máš pracovné skúsenosti aj v Egypte, vedela by si poskytnúť informácie aj o živote v Egypte ak ta to nezdrziava? Ďakujem.

melanta
15. mar 2024

@cafelatte Egypt nerobím. Z pohľadu pracovných podmienok (mzdy, benefity), kvality a úrovne bývania, zdravotníctva a bezpečnosti to nie je krajina, kam by sa manažéri a špičkoví odborníci hrnuli. Egypt už dlhšie bojuje s hospodárskou krízou, životná úroveň tam klesla za posledné roky, inflácia sa minulý rok opäť zvýšila (inflácia takmer 40%). Takže Egypt absolútne nemožno porovnávať s krajinami ako Emiráty, Bahrajn, Katar, Saudská Arábia, Kuwajt. Je to asi akoby si porovnávala starú Felíciu s novým Mercedesom.

cafelatte
15. mar 2024

@melanta ďakujem.

svetlonos
15. mar 2024

@cafelatte
ahoj pozri na youtube zivot s egiptsjym manželom. Nejaja sk moderatorka (myslim) robi podkasty o zivote tam. Jej muzovi nepredlzilu na Sk vizum a tak isli zit do Egipta. Mozno ked jej aj sukrombe napíšeš, da ti info.

elief
16. mar 2024

@cafelatte https://www.instagram.com/lubomira_mohamady?igs... žienka žijúca v Egypte, na YouTube má videá o živote tam