Ktoré činnosti považujete za zbytočné v živote?
Ahojte,
prave sme mali so sestrou debatu. Prisla s nazorom, ze zivot je len seria zbytocnych ukonov. Tak som sa jej spytala, aky ukon je podla nej najzbytocnejsi... vraj je to upratovanie 😃 Aj ked sa uprace, aj tak sa spravi zase bordel a tak stale dokola.
Pre mna je to umyvanie riadu 😂
Mate aj vy v repertoari nejaky ukon, bez ktoreho si radi predstavite svoju existenciu? 😃
Zehlenie
Zehlenie, preto to ani nerobím
Nakupovanie potravín
Jedenie, stále musíš rozmýšľať čo navariť potom zješ, zachviľu si hladný a zase dokola. Kvôli tomu treba stále nakupovať a umývať riad.
A nadpis Zmysel života??? V takúto večernú hodinu ste vlastne zistili, že zmyslom života je robiť sériu nezmyslov stále do okola?
Jednoznačne varenie!!!!!! Upratať môžeš keď máš náladu. Keď dnes nie, upratam zajtra. A keď neupratam týždeň, svet sa nezruti. Ale jest musíme 😭😭😭 a navariť sa musí 😭
Nie som taká bohatá aby som mohla objednávať obedy a večere každý deň 😭
Tak strašne to nenávidím!!!! Vymýšľať ČO navariť, potom stat pri sporáku (áno aj 20min pri sporaku je pre mňa mega zabitý nudný čas!) A potom kopa riadov.... (aj keď máme umývačku, nie všetko tam moze)
Ako môže mať toto niekto rád?
@anketkarka Ak je zmyslom zivota len seria zbytocnych ukonov, co by sme robili a kde by sme boli, ak by sme sa im nemuseli venovat?
My mame so sestrou casto podobne debaty, ale nemusi byt kazdy na nasej vlne, ide len o to vystihnut trefne alebo satiricky niektore problemy, inokedy sa clovek chce len zasmiat.
Obcas vedieme aj debaty, cim by chcela byt, ak by bola zakuskom alebo ako by sa volala, ak by bola ulica 😃
@simona20201309 ....súhlasím.Neznasam varenie.
Inak to varenie citim podobne, hlavne stale rozmyslat nad tym, co spravit, aby sme nejedli stale to iste... A po 3 hodinach prace sa to sprasi za 15 minut 😂
Všetko čo treba robiť zbytočne a musím robiť dva krát ,lebo šéfka si myslí ,že len to čo ona povie je správne,napríklad také upratovanie,ti úplne rozjasní priestor a zbaviš sa zbytočnosti ,žehlenie napríklad blúzky cez leto je potrebné a aj krásne ozehlene nohavice alebo skladania sukňa sú krajšie ako pokrčené.Najzbyticnejsia vec je asi obhajovanie sa pred druhými ľuďmi
@simona20201309 v podstate ani varit nemusis, staci natriet chleba. Ale tiez to neznasam, tak ako vlastne vsetky domyce prace
@autorka ja som narážala na to, že tento príspevok vôbec nie je o zmysle života. Nič z tých nezmyslov robiť nemusíte. A vyhovárať sa, že nezmyselné povinnosti Ti bránia ,,ísť" za zmyslom života, je cesta ako zmysel života nikdy nepochopiť.
zmyslom zivota je oddialit vlastnu smrt, ktora aj tak pride a ano, robime mnozstvo zbytocnych veci, pachtime sa, nahaname a aj tak zrazu pride koniec.
Ako tu uz bolo napisane neznasam varenie, rozmyslat, co lebo muz neznasa a nezje niektore veci, potom rozmyslat, ci mam doma vsetko alebo treba nakupit, pripravovat to, varit, upratovat, umyvat nieco, co nedavam do umyvacky, zje sa to a potom odznova.
Niekedy navarim vela a jeme to 4 dni, inokedy sa navari primerane, ale zrovna nieco co chuti, tak sa to v jeden den zje a ja mozem zas ist do bludneho kruhu.
@majlo1234 😅😅😅
@anketkarka nepochopila si tu nadsadzku v nadpise. Ale to vobec nevadi. A ano, zivot sa sklada aj z kopy nezmyselnych cinnosti a napriek tomu ma nas zivot zmysel. Ale ten je niekde za tymi nezmyselnymi cinnostami, ktore vykonavama
posteľ si nezastielam ráno a nežehlím pyžamá 🙂
@anketkarka Nemam pocit, ze by som sa tu na nieco vyhovarala, ani ze by ostatne prispievatelky nejako ucelovo prokrastinovali, len aby sme odbili den za dnom az k tomu sudnemu.
Pre mna je zmyslom mojho zivota uzit si ho svojim vlastnym sposobom, ak si v tejto diskusii hladala nejake hlboko zakorenene pravdy alebo myslienky, tak sa ti ospravedlnujem, ale to ani nebol moj zamer. Prajem pekny den.
Chodenie do prace kazdy den😕 stacilo by chodit 2x do tyzdna alebo len v dni, ked by sa mi chcelo
podla mna tiez zehlenie (zehlim len to co vyzera ako od kravky z papule) a podla mna aj prehnane riesenie toho co mame na sebe oblecene. niezeby som sa obliekala ako bezdomovec, to vobec, ale to neustale obmienanie trendov, nakupovanie podla tych aktualnych (nerobim to uz vela rokov), toto mi pride strasne zbytocne. ved kym nechodime holi, spinavi, deravi (to chodime aj tak naschval niekedy 😂), tak je svet v poriadku 🙂
Pre mňa je to naisto varenie a žehlenie
Ja vôbec nezehlim, nemám ani dosku 😃z času na čas, keď niečo treba, prezehlim na stole v kuchyni
Varenie... ach aký by bol život krásny, keby som sa narodila do nejakej kráľovskej rodiny a niekto by mi varil.
A ešte triedenie sezónneho oblečenia a pokus o jeho uskladnenie niekde kde nebude zavadzať, bude ľahko dostupné a zmestí sa tam. Také miesto nemám...
Varenie, lebo muz ma rad koprovu omacku a my nie, deti maju obmedzeny jedalnicek, ze asi 5 druhov polievok, nechcu karfiol napriklad, co zase milujem ja. Akoze take klasiky, ze pecene kura, segedin, maso na hrasku, rezne, maso na smotane, bryndzove halusky.. nemozem povedat, lubia. Ale ked bola pandemia a boli sme tu 4, bolo to na prasky a varilo sa dokola to iste. Teraz varim hlavne cez vikend a teda pre seba cez tyzden, ked sa mi chce.
@fido69 varenie je zabava v pripade, ze nemusis den pri dni nieco hodit do hrnca, ked ti uz dochadzaju inspiracie a ked musis kluckovat medzi tym, ze ten neje to, iny ono a nakrmit treba vsetkych. Keby som varila len obcas, tiez by som to povazovala za zabavu, ale ked mas na to aby si rodinu nakrmila uz o pol hodiny a ani netusis co by sa vobec dalo spachat z toho co je doma, stava sa z toho otravna povinnost. Kedysi bolo pre mna varenie zabava, vsak to bolo len obcas a vtedy ked sa mne chcelo a co sa mi chcelo, teraz mam pocit, ze som uz "prevarena" a ked sa da tak sa tomu vyhybam.

Napr.ja nezehlim vôbec.Strata času.A najradšej by som vôbec nevarila.Neznasam varenie.Ale to sa nedá,že áno😂