icon

Ktoré kúpele vybrať?

eva112014
26. jan 2019

Ahojte žienky! Vedeli by ste poradiť, ktoré kúpele sú asi najlepšie? Výber je z týchto troch: Lúčky, Nimnica a Vyšné Ružbachy. Ďakujem veľmi pekne za Vaše názory.

gugu15
30. júl 2019

ale uz ti schvalili kupele tam mas napisane dokedy to mas vybrat dokedy ti plati poukaz nie?

gugu15
30. júl 2019

lebo poukaz prepadne a potom treba vybavit novy

klaudi31
5. aug 2019

čaute vidím, že tu riešite kúpele viete mi nejaké odporučiť? jedná sa o to, že som po niekoľkých potratoch a už sa nedarí ďalšie bábo

eliaska101
6. aug 2019

@gugu15 nie, ja ešte schválené kúpele nemám. Len tak predbežne sa informujem. Doktor mi hovoril, že je vysoké percento, že keď si požiadam tak mi ich aj schvália a preto sa informujem, v ktorých sa gynekologické problémy liečia a tak. Veď ako sme si písali, až na budúci rok by som išla, keďže teraz budem mať malé miminko.
@klaudi31 to mi je ľúto, že ťa takéto niečo postretlo😕 Doktor ti odporučil kúpele?

maryetta
6. aug 2019

@yvana74 v bj prevazne s travenim. Moja mamina po operacii zlcnika bola v nimnici.

mogaa
6. aug 2019

@eliaska101 neviem teda ako si to predstavuješ, ale s bábätkom určite nie....ono aj keby si si zaplatila ubytovanie v jednotke(pre osobu), kam chceš dať dieťa v čase procedúr? do vody ho zobrať nemôžeš, detto na masáž, cvičenie....a každá procedúra je cca 20minut....

janage
6. aug 2019

@eliaska101 s malym dietatom by som ja osobne isla len do mensieho zariadenia. V kupeloch je vzdy velka koncentracia ludi a teda aj infekcne choroby sa castejsie vyskytuju. Osobne poznam pripad, ked sa babo nakazilo hnackami, ktore kolovali lebo dospeli ludia nedodrziavali odporucania a dalej sa stravovali v jedalni a pod. Maminka dietatka chora nebola. Maminke pocas procedur strazila babo babka. Takisto respiracne infekcie sa viac siria. Takze ak ubytko by som volila blizko, ale mimo arealu kupelov. Ty by si dochadzala na procedury. Bola som s detmi dokopy trikrat v kupeloch a vzdy sme museli par dni vynechat kvoli viroze. Bud gastro alebo dychacie. A to vzdy sme nastupovali vsetci zdravi. Dieta do roka by som urcite nebrala.

mogaa
6. aug 2019

@eliaska101 iné je,ak ide do kúpelov dieťa a mamička ako doprovod si zaplatí procedúru,vždy sa nájde niekto kto na tých 20min.vie dieťa povarovať.....ale ty budeš mať denne 2-4procedúry , sestričky ti tam nebudú varovať dieťa a ani nemajú kedy....rovnako spolubývajúca bude tiež chodiť na procedúry...jedine ako tu už bolo spomenuté ísť s niekým kto si kúpele zaplatí alebo aspom ubytovanie a bude dieťa strážiť....ty ho nemáš tam kam dať v čase procedúr - nemôžeš ho zobrať do minerálnej vody alebo bazéna len tak, rovnako ho nemáš kde dať napr.cez cvičenie, masáž, rašelinu a podobné procedúry...

eliaska101
6. aug 2019

Áno babuľky, som si toho vedomá a preto som si to rozmyslela a pôjdem do kúpeľov až koncom budúceho roka, keď moje dieťatko bude väčšie a bude môcť ostať s ockom doma. Už nebudem kojiť, takže sa to bude dať (teda aspoň také mám plány a uvidí sa, aká bude realita). Ale ďakujem každej jednej za názor 🙂

eva112014
autor
8. aug 2019

Ahojte dievčence. Vidím, že ste tému oživili svojimi príspevkami. Dopadlo to tak, že mamina si vybrala Bardejov. Bola maximálne spokojná so službami. (jedlo, ubytovanie, upratovanie, procedúry ...) Bolo 👌👍

klaudi31
13. aug 2019

@eliaska101 zatiaľ mi nič také nenavrhol, ale už som bezradná a potrebujem si oddýchnuť aj psychicky.

rucka77
13. aug 2019

Baby môžem sa opýtať či sa dá do kúpeľov ísť si oddýchnuť na predĺžený víkend?

eliaska101
13. aug 2019

@klaudi31 hm, tak sa skús sama od seba na to informovať doktora. On ti musí predovšetkým povedať, či sú kúpele pre teba vhodné alebo nie. Ak povie že áno, tak nech ti rovno vypíše potrebné papiere. Iba s ním to musíš riešiť ak chceš, aby ti aspoň niečo poisťovňa preplatila. Ak chceš ísť ako samoplatiteľ, tak nepotrebuješ žiadne papiere a len si vyberieš kúpele a zarezervuješ termín a ideš. V tom prípade je to jednoduchšie vybaviť.

eliaska101
13. aug 2019

@rucka77 áno, je to možné. Pozerala som, že aj napríklad kúpele Lúčky ponúkajú pobyty pre samoplatcov a sú medzi nimi víkendové pobyty, liečebné pobyty a aj nejaké špeciálne. Kukni si na stránke, majú to tak všetko vypísané. Ak to nebudeš vedieť nájsť, tak napíš a nasmerujem ťa kde presne som to našla, oki?

klaudi31
14. aug 2019

@eliaska101 aha takto, no tak ja za ním skočím v piatok sa informovať či by mi vedel dať papier na schvaľovanie do kúpeľov a ak mi poisťovňa neschváli môžem si aj tak zaplatiť sama,že?

rucka77
14. aug 2019

@eliaska101 a ako sa oni presne volajú tie kúpele čo ponúkajú aj víkendové?

eliaska101
15. aug 2019

@klaudi31 môžeš, čo by si nemohla. Pobyty sú možné aj pre samoplatcov. Im to je jedno, či im to preplatí poisťovňa alebo človek. Pre nich je najdôležitejšie, aby to mali zaplatené.
@rucka77 si si nečítala našu diskusiu? Lebo keby si si ju aspoň jedným očkom prešla, tak by si vedela, že sa tu bavíme o kúpeloch Lúčky. Síce nejaké podrobnejšie info sme tu nerozoberali ale kľudne môžme začať, ak potrebuješ ešte ohľadom niečoho pomôcť.

klaudi31
15. aug 2019

@eliaska101 jááj no dobre, tak sa opýtam u dr a uvidíme dám vedeť

bogierka
15. aug 2019

babyyyy no neviem, ja ked som bola v kupeloch asi ako 15rocna bolo to hrozne :/ nepacilo sa mi, teraz mam odporucanie zase ale trosku sa bojim

eliaska101
16. aug 2019

@klaudi31 oki, daj vedieť, budem rada.
@bogierka ale to si bola ešte v detský kúpeloch, že? Tam si deti moc neuvedomujú, že tie rôzne procedúry pomáhajú a veľa z nich sa bráni a potom majú takéto zlé spomienky. Ale kúpele pre dospelých, to je úplne niečo iné. A aké máš problémy, keď ti odporučil?

rucka77
19. aug 2019

@eliaska101 no a ty si tam teda bola áno?

eliaska101
22. aug 2019

@rucka77 ešte som nebola, keďže som momentálne tehotná a v takom stave nechcem ísť do kúpeľov aby sa náhodou niečo nestalo a pôjdem, keď bude malinká väčšia. Ale už som si veľa veci o nich naštudovala, tak kľudne sa môžeš pýtať, čo ťa zaujíma.

rucka77
22. aug 2019

@eliaska101 jasné to chápem. No ja popravde som mala už jedno ivf lebo som bola po potrate a mám pomalé vajíčka, ani ivf nebolo úspešné vajíčko sa neujalo a kamoška mi vravela, že by som to mohla takto riešiť.

bogierka
22. aug 2019

@eliaska101 hej este v deckych no, bohuzial k nam tam ani moc dobry neboli, robia sa mi stale cystyna vajecnikoch a uz ked som mala menej rokov som mala bolesti, neskoro mi zacal cyklus a aj tak doteraz bojujeme vyvolavacky a tak :/

klaudi31
23. aug 2019

@eliaska101 tak nakoniec mi dal papier do poisťovne veľmi sa teším, ale vôbec neviem kam si mám dať tú žiadosť ešte som to nezaniesla na poisťovňu, dajú sa doplatiť procedúry aj na viac?

eliaska101
26. aug 2019

@rucka77 to mi je veľmi ľúto😕 Ani neviem, čo viac napísať. No myslím si, že kamarátka ti dobre hovorí. Možno by si mala vyskúšať aj kúpele. Viem, že viacerým ženám tam pomohli. Už len to pomôže, že si oddýchneš, že budeš myslieť na niečo iné a že sa tam o teba budú starať. Budeš mať rôzne procedúry, ktoré ti predpíšu. Fakt si to premysli a vyskúšaj. Za skúšku to predsa stojí, nie?

eliaska101
26. aug 2019

@bogierka a koľko máš rokov? Nemala by si nárok už aj na dospelé kúpele?
@klaudi31 tak už prvý krok máš za sebou, teraz ešte aby ti ich poisťovňa schválila a môžeš ísť oddychovať. Pozri si na internete, aké kúpele na slovensku sú a podľa toho sa rozhodni alebo to nechaj na poisťovňu. Procedúry sa dajú podľa mňa všade doplatiť, to by problém nemal byť. Niekoľko ich budeš mať preplatených a ostatné si môžeš doplatiť priamo na mieste.

eliskadad1
27. aug 2019

ahojte žienky, pred dvoma rokmi som navštívila taktiež kúpele o ktorých sa tu bavíte. bola som po jednom potrate a potrebovala som si oddýchnuť a prísť na iné myšlienky. kúpele sme si s manželom zaplatili. procedúry, ktoré nám naordinovali boli perfektné. nič zlé na personál nemôžem napísať, lebo fakt sa snažili najviac ako vedeli. a to najdôležitejšie na koniec, že v novembri mám termín a teraz to už vyzerá na úspešné donosenie bábätká 🙂 😉 viem vám aj viac informácií napísať. ak teda niekto bude chcieť, tak sa ozvite 😉

bogierka
29. aug 2019

@eliaska101 jasne, ze uz mam narok na kupele pre dospelych, ved uz mam aj 2 rocneho syna Matka a vek tu nechcem zverejnovat, je to sukromna zalezitost. len neviem, ci by mi ich schvalili a momentalne ani velke zdravotne problemy nemam. jedine, ze by som si chcela ist od mojich chlapov oddychnut. ceny pre samoplatcov maju ake?

eliaska101
29. aug 2019

@bogierka jejda tak ty už máš aj synčeka? To som nevedela, normálne sa teraz trápne cítim. Som si to mohla aj v tvojom profile pozrieť, ale vôbec ma to nenapadlo😕 Aj to niekedy padne vhod. Ceny závisia od toho, či by si išla na víkendový alebo na dlhší pobyt. v ponuke majú: pobyt víkend - od piatka do nedele ten vychádza cca 190€, záleží aj od ubytovania, potom pobyt víkend PLUS - od štvrtka do nedele tento je od 240€ (tiež záleží na ubytovaní). No a ponúkajú aj liečebné pobyty alebo špeciálne a akciové. Tých liečebných je tiež viacej ako napríklad: liečebný pobyt Klasik, Premium, Senior a Junior. Ceny sú tiež rôzne (pozri si na ich web stránke). A potom ponúkajú ešte pobyt Zdravé leto a Zdravý týždeň. Na tieto pobyty vieš využiť aj ten rekreačným poukaz od zamestnávateľa (ak máš naň nárok). Tiež si bližšie info pozri na stránke, lebo dlho by som ti tu všetko vypisovala.