icon

Ktoré kúpele vybrať?

eva112014
26. jan 2019

Ahojte žienky! Vedeli by ste poradiť, ktoré kúpele sú asi najlepšie? Výber je z týchto troch: Lúčky, Nimnica a Vyšné Ružbachy. Ďakujem veľmi pekne za Vaše názory.

klaudi31
30. aug 2019

@eliaska101 áno aspoň, že to. ale všetci ma strašia, že to trvá dlho kým to schvália, že sa tam tento rok ani nedostanem :/ nemáš skúsenosť s tým koľko to schvaľujú? a to si môžem akože aj ja vybrať kam chcem ísť? ja som si myslela, že to môžu iba oni vybrať 😲
@eliskadad1 ahoj ty si bola aj s manželom? mali ste procedúry spoločne či každý svoje?

eliskadad1
30. aug 2019

@klaudi31 áno, my sme boli spolu. zaplatili sme si tyždenný pobyt v dvojložkovej izbe. procedúry sme mali niektoré spoločne a niektoré osobitne. do bazénu sme chodili spolu. bol to pekne strávený spoločný čas, odporúčam.

rucka77
30. aug 2019

@eliaska101 ja to popravde aj nerada takto píšem ale nebudem sa tváriť, že sa nič nedeje už keď to tu rozoberáme a vidím, že sa tu priznali viaceré ženy, ktoré mali problém. Tiež som nad tým premýšľala, že to bude isto aj tým, že tam človek tak vypne, oddýchne si. Možno by som to skúsila vybaviť aj cez poisťovňu ale keby to nevyšlo tak si to aj sama zaplatím. Na koľko by som tam mala ísť?

eliaska101
31. aug 2019

@klaudi31 ale nie, až tak dlho to zase netrvá. Nejaký mesiac, dva pokiaľ sa poisťovňa k tomu vyjadrí. Pokiaľ máš nejaké, do ktorých by si chcela ísť, tak je to potrebné napísať na žiadosť. Ak si nenapíšeš, tak oni ti priradia kúpele do ktorých pôjdeš.
@rucka77 to už je na tebe, na ako dlho tam pôjdeš. Ale na týždeň by som ti isto odporúčila a kľudne aj na dlhšie, pokiaľ si to môžeš dovoliť alebo by ti to teda tá poisťovňa preplatila.

rucka77
10. sep 2019

@eliaska101 ja by som najradšej išla aj na mesiac kedy sa dalo :D ale to by už asi nevyšlo. koľko inak stojí taký týždeň v kúpeľoch keď tam ideš proste na svoje náklady? že ti to nepreplatí poisťovňa?

eliaska101
16. sep 2019

@rucka77 kľudne by si mohla ísť aj na mesiac, pokiaľ by si išla cez poisťovňu. Lebo čo som sa cez víkend dozvedela a čo som predtým nevedela je, že poisťovňa prepláca kúpelnú liečbu, ktorá musí trvať až 3-4 týždne. A čo sa týka tých cien, tak samozrejme, že záleží od pobytu, ktorý si vyberieš. Ale cca taký týždeň (7 nocí) stojí 560€, no keby si si vybrala taký v ktorom máš viac procedúr, tak ten stojí o niečo viac, 595€. A ešte potom ceny závisia aj od ubytovania ale to sme tu už tuším rozoberali.

klaudi31
16. sep 2019

@eliskadad1 vau tak to je teda riadne dobrý nápad a je to super a obidvaja ste išli cez poiťovňu?
@eliaska101 jasné ďakujem, že si mi to sem napísala, inak by som asi zabudla dopísať konkrétne kúpeľe, nechcem aby mi oni priradili 🙂

rucka77
18. sep 2019

@eliaska101 ahaaa to sa chodí na tak dlho keď sa ide cez poisťovňu, fúha ceny riadne pálky na týždeň ani sa nedivím, že poisťovňa prepláca len raz ročne, keď to je toľko peňazí :O

eliskadad1
19. sep 2019

@klaudi31 nie, my sme vôbec neboli cez poisťovňu. my sme si zaplatili týždenný pobyt v Lúčkach. keby som chcela ísť cez poisťovňu, tak by som tam musela byť minimálne 3 týždne a to by som asi nevydržala. nemám rada byť tak dlho niekde preč od svojích najbližších. takto to bolo akurátne a vôbec neľutujem tie peniaze, ktoré nás to stálo. veď vďaka ním budeme mať čoskoro doma náš najväčší poklad.

klaudi31
19. sep 2019

@eliskadad1 to je fakt neskutočné a boli ste teda spolu? kedy máš termín 🙂? Aké si mala procedúrky? 🙂 Boli nejaké špeci na základe vášho problému?

@rucka77 vydržala by si tam celý mesiac?

rucka77
20. sep 2019

@klaudi31 no a že, poriadny oddych a ešte keby išla aj kamoška nejaká jáááj prádička :D

lucia_1985
24. sep 2019

@klaudi31 Ahoj! Uz si poslala papiere do poistovne? Mas schvalene? Ja ano, na sekundarnu sterilitu 28 dni a teraz si mam vybrat ubytko a poslat papiere a dojednat termin priamo s kupelmi.

klaudi31
25. sep 2019

@rucka77 ja si to neviem tak úplne predstaviť ale keby mi to malo pomôcť tak by som to nejako vydržala ale tiež by mi asi bolo strašne smutno. Ale zase utešujem sa tým, že to nie je žiadne väzenie, mám si tam oddýchnuť a tiež ma tam môžu prísť navštíviť. aspoň teda dúfam @eliskadad1 môžu ma tam prísť pozrieť však?
@lucia_1985 áno už som konečne zaniesla tento týždeň tak uvidím ako dlho to bude trvať. u teba to bolo ako dlho kým ti prišlo vyjadrenie?

lucia_1985
25. sep 2019

@klaudi31 Maju na to cca 30 dni, ale mne asi o 2 tyzdne prislo schvalenie. Teraz som pozerala to ubytko a uz by som to chcela tento tyzden poslat do kupelov a dohodnut termin.

rucka77
27. sep 2019

@klaudi31 presne, veď tam nemusíš byť stále zatvorená na izbe a veď aj tie procedúry máš takže tam na to myslieť nebudeš a aj keby si nešla s niekým tak ako by som chcela ísť ja tak stále tam môžeš niekoho nového spoznať vieš ako. neviem teda ako si na tom ty ale ja sa dám do reči asi s každým 😂

eliskadad1
30. sep 2019

@klaudi31 áno, boli sme tam spolu. ty si nejaká zmätená, či to sa mi len zdá? heh:D hej, procedúry som mala presne stanovené, keďže my sme si vybrali liečebný pobyt Klasik v ktorom sme mali zahrnuté 2 procedúry denne a taktiež vstupnú preventívnu prehliadku. procedúry som mala rôzne, napríklad cvičenie v bazéne v ktorom bola minerálna voda, mala som aj rašelinové zábaly, lymfodrenáž a iné. nechaj sa aj trochu prekvapiť, nemôžem ti všetko prezradiť:DD a čo sa týka tej návštevy, tak podľa mňa áno. veď to nie je žiadne väzenie:DD

eliskadad1
30. sep 2019

@lucia_1985 a už si si nejaké ubytovanie aj vybrala? ideš do Lúčiek, áno? správne som pochopila?

lucia_1985
30. sep 2019

@eliskadad1 Minuly tyzden som im poslala papiere s tym, ze som vypisala, kde akceptujem ubytovanie a ze uprednostnim, co najskorsi nastup, tak uvidim, kde ponuknu. Pripadne dojedname potom uz presne po telefone zmenu, ak by mi to celkom nevyhovovalo.

kacena4
30. sep 2019

je uplne irelevantne pytat sa tu na kupele pre rodica najma ak nepozname celu zdravotnu anamnezu, hoci je po operacii zaludka kludne moze mat aj ine zdravotne problemy ktore mozu byt kontraindikovane pre dany typ liecebneho zariadenia a nemusia jej vyhovovat, alebo sa jej nemusi pacit zariadenie, ci prostredie, tiez si pozrite ako sa tam travi volny cas ake maju poobedne aktivity mimo procedur pre rekreantov - vylety, kino, predstavenia.... alebo chce mat klud a ticho na izbe... neviem ake su jej naroky, casto nejde len o liecebne procedury vacsinou su vo vsetkych zariadeniach rovnake okrem vody ak sa jedna o pramene, ale ine je poobedne vyzitie vo volnom case (necitala som vsetky prispevky takze neviem co sa popisalo)

klaudi31
3. okt 2019

@lucia_1985 fakt? tak to ti celkom rýchlo poslali. ja mám pri takýchto veciach takú skúsenosť, že to držia do toho posledného dňa, ktorý na to majú. no uvidím, ja zatiaľ ešte stále čakám tak drž palce 🙂
@rucka77 to ja zase taká ukecaná úplne nie som ale stačí mi aby som si tam našla aspoň jednu nejakú kamošku a mne to úplne stačí :D
@eliskadad1 super som ani nečakala, že tam toho bude toľko. a medzi tými procedúrami ste tam čo robili? je tam nejaká možnosť sa zabaviť? s tými návštevami si ma upokojila lebo neviem ako by som to vydržala keby ma tam rodinka nemohla prísť pozrieť

lucia_1985
3. okt 2019

@klaudi31 @eliskadad1 Uz mam termin z Lucok. Nastup 18.11.2019 a budem v hoteli Kubo.

klaudi31
10. okt 2019

@lucia_1985 vau super tak sa tešíš? dokedy budeš?

lucia_1985
10. okt 2019

@klaudi31 Ale jasne, ze tesim 🙂 Este som nic podobne nezazila, a tak som to chcela aspon raz...urcite mi bude manzel a syn chybat, ale snad to vsetci zvladneme! Domov by som mala ist 16.12., ale myslim, ze zvyknu pustat na konci tyzdna, ked uz nie su procedury.
Ty mas uz nieco nove? Ved mozno sa tam aj stretneme ;)

klaudi31
14. okt 2019

@lucia_1985 no mne neschválili, ale nevadí nevzdávam sa možno o rok, ale tento rok si ešte obvolám či majú voľné izby a tak a išla by som aspoň na týždeň sama...

lucia_1985
14. okt 2019

@klaudi31 vazne? :( A mas vseobecnu zdravotnu poistovnu? Diagnoza - sterilita? Prilozila si im nejake lekarske spravy? Ja som tam dala z reproimunologie a hematologie.

klaudi31
16. okt 2019

@lucia_1985 celková nie, mám priechodný len jeden vaječník, tehotenstvo je vždy úspešné, ale nedonosím no :/ všetko majú...

eliskadad1
17. okt 2019

@lucia_1985 paráda Lucka, dosť rýchlo si termín dostala a už o mesiac pôjdeš, čo je super. aspoň si pred Vianocami poriadne oddýchneš😉🙂 hotel Kubo vyzerá dobre na fotkách, tak som zvedavá, čo budeš písať. potom sa nám z tade ozvi😉

eliskadad1
17. okt 2019

@klaudi31 medzi procedúrami, keď sme mali voľno tak sme sa prechádzali, boli sme na turistike a tak. v okolí je veľa vecí, ktoré môžeš ísť pozrieť, keďže tieto kúpele sa nachádzajú v super lokalite🙂😉 a keď fakt nebudeš vedieť čo, tak si pozri na ich stránke aký majú aktuálny kulturný program, oni ho každý týždeň aktualizujú a možno si aj z toho niečo vyberieš🙂

klaudi31
17. okt 2019

@eliskadad1 pozerala som a je to riadne super, skôr ma ale zaujímajú tie procedúry 🙂

lucia_1985
18. okt 2019

@eliskadad1 Ano, som rada, ze to absolvujem este tento rok a pridem este par dni pred Vianocami, ze aj nejaky cas na nachystanie bude.
A ak sa mozem spytat, Eliska, Tebe kupele pomohli v akej diagnoze? Mozes kludne aj IP.