Ktoré kúpele vybrať?
Ahojte žienky! Vedeli by ste poradiť, ktoré kúpele sú asi najlepšie? Výber je z týchto troch: Lúčky, Nimnica a Vyšné Ružbachy. Ďakujem veľmi pekne za Vaše názory.
@1didiana1 presne, vsetko ma svoj cas a uvidis, ako ti bude. zbytocne nieco planovat teraz, ked mas pred sebou este porod a predsa len si budete musiet zvyknut na iny styl zivota, ked uz bude s vami babatko. drzim ti palce, aby vsetko dobre dopadlo. a nemas zaco, kludne ked budes niekedy este nieco potrebovat zistit, tak napis 🙂
ahojte zienky, smiem zopar otazok? viem, ze teraz je situacia aka je, ale aj napriek tomu by som chcela vediet, ktore kupele na Slovensku su podla vas najlepsie?
@domcci72 Ahoj, zalezi od diagnozy. My sme tu hlavne rozoberali kupele na zenske problemy. Ak by Ta zaujimalo, mozes si precitat recenziu na kupele Lucky, ktoru som pisala tu v nejakej skupine, tak kopirujem a pridavam aj sem. Bola som na prelome november - december 2019.
Ubytovanie:
Bola som ubytovana v hoteli Kubo, je to novy pekny hotel, v prevadzke od roku 2018. Ibzy trosku mensie, ale staci, zariadenie na urovni, steny tensie. Kupelna bola pekna velka a velke samostatne wc. Od hlavnej budovy vzdialenost tusim nejakych 350 m a procedur asi do 500 m, ale mne to vyhovovalo, ze som sa viac hybala ako inokedy 🙂
Strava:
Ranajky boli v hoteli Kubo, to som bola spokojna. Obedy a vecere v hlavnom hoteli Choc. Mala som svedske stoly, dalo sa vybrat, ale je to skor takeho kantinoveho typu, skolskej jedalne. Keby som sla na dovolenku s muzom, tak by som nadsena nebola, lebo radi si vychutname aj jedlo, ked niekam ideme. Ale v ramci kupelneho pobytu to nebolo zle.
Procedury:
Mala som 72 procedur na tie 4 tyzdne, cca 3-5 na den. Napr. bazeny, rozne vane, masaze, cvicenie na fit loptach, mojzisovej cvicenie, raselinove zabaly, magnet, ultrazvuk, oxygenoterapiu. Ja som mala pobyt v ramci ktoreho som mala denne aj hodinu vo vonkajsom bazene a kardiofitness a aj som to vyuzivala.
Cena:
Bola som na kupelnom pobyte typu B, co znamena, ze poistovna mi zaplatila procedury a ja som platila stravu a ubytovanie. Od poistovne doslo schvalenie na 28 dni (treba to dodrzat, nie je moznost skratit a ked aj nahodou z nejakych vaznejsich dovodov, clovek zaplati celu sumu rovno pri prichode). Platila som 616€ na tie 4 tyzdne. Od toho novembra tusim do aprila maju vyhodnejsie ceny. V tom Kubovi 21€ na den (inak bezna cena 31€ na den). Plus nejaky kupelny poplatok sa plati. V hlavnom hoteli nebola zlava, tam bolo 31€ a este su tam take mensie penzionove domceky - depandance, vyzerali tiez pekne, tam bolo 17€ (ale bez moznosti svedskych stolov a tusim fitko a vonkajsi bazen bol len raz do tyzdna).
Spolubyvajuca:
Spolubyvajucu som mala super 🙂 Vacsinou asi davaju dokopy baby podobneho veku a diagnozy. A aj ine baby boli fajn, boli sme dobra partia. Ak niekto chce byt sam na izbe, doplatok bol 25€ na den 😕
@lucia_1985 jaj, ospravedlnujem sa, zabudla som napisat, ze tiez ma zaujimaju kupele, kde sa liecia zenske problemy. dakujem ti za skopirovanie, idem si to precitat.
@domcci72 ahoj, pokial mas zenske zdravotne problemy a odporucaju ti ist na kupelnu liecbu tak suhlasim s Luckou a vybrala by som si kupele Lucky. aj ja som tam bola na 4 tyzdne a pacilo sa mi, bola som so vsetkym spokojna. vidim, ze Lucka ti to tu super opisala a plne s nou suhlasim. tiez som bola ubytovana v hoteli Kubo. nebudem sa opakovat, kedze sa da povedat, ze skoro vsetko som mala to iste.
@hvolkovamirka dakujem ti velmi pekne za spravu. a kvoli akym zenskym problemom si tam bola? kludne mozes aj do IP ak nechces sem pisat.
@domcci72 mne uz nerobi problem o tom pisat ani verejne. ved to nie je ziadna hanba, vela zien ma zenske problemy. bola som na operacii vnutornych rodidiel a tym padom som mala narok na kupelnu liecbu, tak som to aj vyuzila.
@hvolkovamirka nie je to ziadna hanba, to mas pravdu, no niektorym zienkam to robi problem o tom pisat, lebo nemozme si klamat, ale su to take chulostive veci. no najdolezitejsie je to, ze si uz v poriadku a ze ti aj liecebny pobyt pomohol. to je uplne najlepsie!😉
@domcci72 ano, to mas pravdu, ze su to take chulostive veci. aj ja si to hovorim, ze som rada, ze sa uz citim dobre a plnymi duskami si to aj uzivam, to mi ver!
@hvolkovamirka verim ti😉 a je mile od teba, ze si takto otvorene o tom napisala. dakujem ti este raz😉🙂
Babuľky a ako to teraz je s kúpeľami? Sú zatvorené a všetkých ľudí presúvajú na iné termíny? Neviete, kedy by sa kúpele mali pootvárať? Ďakujem
Zatial su zatvorene ale uz som pocula, ze niektore kupele presuvaju terminy a chystaju sa pomaly otvarat. Neviem priamo o ake kupele mas ale zaujem. A ci si ich chce zaplatit sama alebo teda mas indikaciu od lekara
@pukavica zatiaľ sa len tak všeobecne pýtam, nemám žiadnu indikáciu od doktora. Len kamarátka mi spomínala, že na moje problémy by som mohla požiadať o kúpeľnú liečbu. Tak sa trochu informujem, že ako to teraz je, keď je na Slovensku pandémia covid-19.

@1didiana1 nie, nebola som. so syncekom bol manzel doma a chodili ma cez vikendy len pozerat. nechcela som ho tam tahat, kedze on velmi pekne vydrzal v tom case aj s manzelom. ved uz mal 2 rocky, takze to uz bolo v pohode.