Ktoré rodinné auto kúpiť pre tri deti?
Ahojte, potrebujeme kúpiť väčšie rodinné auto- rodina s 2 malými deťmi (kočíkom). Neskôr plánujeme tretie. Náš rozpočet by som dala cca do 20- tisíc. Ak to bude 22- tisíc a bude perfektné tak nevadí.
Nevieme či ísť do nového, do pár ročného. Je mi jasné že v tejto cenovej kategórii si z nových extra nenavyberáme. Určite nechcem kupovať 10 ročné auto. Neviem ani koľko najazdených kilometrov je dosť. Poradíte konkrétne autá, stránky s ojazdenými autami, na čo si dať pozor atď?
Jednoducho keby ste na našom mieste do akého auta a odkiaľ by ste šli.
Ďakujem pekne😊
@vesimelonimarsista určite ak by som šla do jazdeneho tak len s niekym kto sa do toho vyzna. Akurat poznam par znamych ktorí mali auto preklepnute a aj tak tam boli chyby, čo sa neodhalili. Mám pred tým rešpekt. Keby mám istotu, že je predajca férový, auto je v dobrom stave tak priklaňam k u ojazdenemu a lepšej značke/ modelu.
@vesimelonimarsista Nie kazdy tolko najazdi.
My mame Superb. A super. Velky kufor, vela miesta vzadu. Sme spokojni velmi. Ale my sme kupovali jazdene.
Typicky rodinnym autom bude vacsi kombik (napriklad Superb), alebo MPV (Seat Alhambra). Bohuzial MPV z trhu postupne vytlacaju SUV. Pri SUV si treba dat trochu pozor na vnutorny priestor. Zvonku moze byt velke, ale vo vnutri moze byt problem s priestorom. S rozpoctom 20 az 22k by som sa asi skor pozeral na trhu s jazdenkami. Tu si vsak treba dat velky pozor. Nekupoval by som dovoz, treba si dat pozor na servisnu historiu a pripadne havarie. Urcite treba nechat auto dokladne preklepnut. Ako tu pisal niekto, vyhol by som sa bazarom, ktore robia vykupy aut. Riziko z jazdenky by sa dalo trochu znizit ak sa popozeras po ponukach leasingoviek na auta po operativnom leasingu. Vacsinou ide o firemne auta, ktore maju slusny servis. Nevyhodou je, ze do firiem sa vacsinou rodinne auta nekupuju a tak vyber moze byt trochu obmedzeny.
My sme kupovali 4rocny superb combi, cenovo sa to zmestilo do vášho stropu, a je to super auto, tiež cestujeme s 2 kočíkmi (novorodenec a skoro 2rocne dieťa), minule sme okrem toho brali aj jedálensku stoličku a 2 cestovné tašky, 1 ruksak, 4veeelke nákupné tašky na vylet.... Takže pre 2 deti v pohode a aj vo vnútri je kopa miesta na sedenie. Vzadu trocha tesne, ale zmesti na dospelá osoba, vajíčko bez zakladne a sedačka so základnou.... Ale pohodlnejšie sa cestuje, keď vajíčko je vpredu a sedačka + dospelá osoba vzadu. Ak by boli 3 deti, určite by sme potrebovali väčšie auta, superb by nestačil.
Ja by som sa zasiel osobne pozriet aj na Daciu Jogger. Susedia sice nebudu zavidiet, ale na to sa vykaslat. 5- alebo 7- miestna, overeny pohon benzin/LPG, nove od 17000 vyssie.
@brigus198754 ahoj, zmestili by sa vzadu 2 sedačky a 1 podsedák? Ako kufor? Čo sa týka servisu, je to finančne náročné?
My sme kupovali z dovozu 4 roky dozadu za 17k ,, tuším to bol ročník 2016 … ale slúži perfektne . Okrem bežných opráv netreba doňho vôbec investovať . Naozaj dobre autíčko a všetci sa čudujú ako preiwstoru je v ňom .
Mame VW Passat, 3 sedacky donho nedas. Ale da sa dat 2 sedacky na Isofixe a v strede 1 podsedak. Taktiez sa mi da vopchat sa do stredu medzi sedacky, ale ja som utla a aj tak to je len nudzovo na kratsie trasy, lebo je to nepohodlne hlavne na ramena, kedze tlacia tie usi zo sedaciek. No ked mal este mladsi v protismere otocenu sedacku, bola to pohoda
@vesimelonimarsista moji rodičia majú auto s 28 000 km, kúpené 2015 :D
Ahoj,nečítala som všetky príspevky, ale podľa mňa hľadaj auto,ktoré má v zadnom rade 3 nezávislé sedadlá, tam je vysoká pravdepodobnosť umiestnenia 3-och autosedačiek. My máme Toyota Verso,síce sa už nevyrába, ale je to super rodinné auto. Stále majú v ponuke niečo podobné rodinné ako nástupcu tohto typu auta...
@esteris ano Ja mam 2 sedacky a jeden podsedak
Kocik a tyzdenny nakup mi pojde do kufra
Ja som velmi spokojna
Moj je automat zijeme v meste a naklady na benzin a service je norme zmestim as do £300 mesacne plus servisujem auto Kazdych 5000 kilometrov (servis stoji £200) zijem v uk
Citroen Grand Picasso , vzadu tri isofixy a samostatne sedačky.velky kufor
@brigus198754 kde sa vám ho podarilo kúpiť za takéto príjemné peniaze ?
@urshullita6541 "Luxusné SUV Range Rover je oficiálne najmenej spoľahlivým ojazdeným autom v Spojenom kráľovstve – to je podľa údajov zverejnených spoločnosťou predĺženej záruky Warrantywise."
https://www.driving.co.uk/news/range-rover-is-u...
preto to po pár rokoch kúpiš za polovičnú cenu

Na tie stocenky u jazdeniek si davaj pozor. Pre rychly kontrolny odhad najazdi auto rocne ca 20 000 km...ak o dost menej, asi bolo stocene. Opotrebovanie interieru atd. tiez vie napovedat, ci to auto zodpoveda svojim kilometrom. Ak sa moc v autach nevyznate, najdite si niekoho, kto vam to auto pred kupou skontroluje na stav.