icon

Ktoré rodinné auto kúpiť pre tri deti?

25. máj 2024

Ahojte, potrebujeme kúpiť väčšie rodinné auto- rodina s 2 malými deťmi (kočíkom). Neskôr plánujeme tretie. Náš rozpočet by som dala cca do 20- tisíc. Ak to bude 22- tisíc a bude perfektné tak nevadí.
Nevieme či ísť do nového, do pár ročného. Je mi jasné že v tejto cenovej kategórii si z nových extra nenavyberáme. Určite nechcem kupovať 10 ročné auto. Neviem ani koľko najazdených kilometrov je dosť. Poradíte konkrétne autá, stránky s ojazdenými autami, na čo si dať pozor atď?
Jednoducho keby ste na našom mieste do akého auta a odkiaľ by ste šli.
Ďakujem pekne😊

Strana
z2
vesimelonimarsista
25. máj 2024

Na tie stocenky u jazdeniek si davaj pozor. Pre rychly kontrolny odhad najazdi auto rocne ca 20 000 km...ak o dost menej, asi bolo stocene. Opotrebovanie interieru atd. tiez vie napovedat, ci to auto zodpoveda svojim kilometrom. Ak sa moc v autach nevyznate, najdite si niekoho, kto vam to auto pred kupou skontroluje na stav.

autor
25. máj 2024

@vesimelonimarsista určite ak by som šla do jazdeneho tak len s niekym kto sa do toho vyzna. Akurat poznam par znamych ktorí mali auto preklepnute a aj tak tam boli chyby, čo sa neodhalili. Mám pred tým rešpekt. Keby mám istotu, že je predajca férový, auto je v dobrom stave tak priklaňam k u ojazdenemu a lepšej značke/ modelu.

beata_k
25. máj 2024

@vesimelonimarsista Nie kazdy tolko najazdi.

11bodka11
25. máj 2024

My mame Superb. A super. Velky kufor, vela miesta vzadu. Sme spokojni velmi. Ale my sme kupovali jazdene.

mojemenonikto
25. máj 2024

Typicky rodinnym autom bude vacsi kombik (napriklad Superb), alebo MPV (Seat Alhambra). Bohuzial MPV z trhu postupne vytlacaju SUV. Pri SUV si treba dat trochu pozor na vnutorny priestor. Zvonku moze byt velke, ale vo vnutri moze byt problem s priestorom. S rozpoctom 20 az 22k by som sa asi skor pozeral na trhu s jazdenkami. Tu si vsak treba dat velky pozor. Nekupoval by som dovoz, treba si dat pozor na servisnu historiu a pripadne havarie. Urcite treba nechat auto dokladne preklepnut. Ako tu pisal niekto, vyhol by som sa bazarom, ktore robia vykupy aut. Riziko z jazdenky by sa dalo trochu znizit ak sa popozeras po ponukach leasingoviek na auta po operativnom leasingu. Vacsinou ide o firemne auta, ktore maju slusny servis. Nevyhodou je, ze do firiem sa vacsinou rodinne auta nekupuju a tak vyber moze byt trochu obmedzeny.

bolarazjedna
25. máj 2024

My sme kupovali 4rocny superb combi, cenovo sa to zmestilo do vášho stropu, a je to super auto, tiež cestujeme s 2 kočíkmi (novorodenec a skoro 2rocne dieťa), minule sme okrem toho brali aj jedálensku stoličku a 2 cestovné tašky, 1 ruksak, 4veeelke nákupné tašky na vylet.... Takže pre 2 deti v pohode a aj vo vnútri je kopa miesta na sedenie. Vzadu trocha tesne, ale zmesti na dospelá osoba, vajíčko bez zakladne a sedačka so základnou.... Ale pohodlnejšie sa cestuje, keď vajíčko je vpredu a sedačka + dospelá osoba vzadu. Ak by boli 3 deti, určite by sme potrebovali väčšie auta, superb by nestačil.

neviditelnypes
25. máj 2024

Ja by som sa zasiel osobne pozriet aj na Daciu Jogger. Susedia sice nebudu zavidiet, ale na to sa vykaslat. 5- alebo 7- miestna, overeny pohon benzin/LPG, nove od 17000 vyssie.

esteris
26. máj 2024

@brigus198754 ahoj, zmestili by sa vzadu 2 sedačky a 1 podsedák? Ako kufor? Čo sa týka servisu, je to finančne náročné?

angelous1991
26. máj 2024

My sme kupovali z dovozu 4 roky dozadu za 17k ,, tuším to bol ročník 2016 … ale slúži perfektne . Okrem bežných opráv netreba doňho vôbec investovať . Naozaj dobre autíčko a všetci sa čudujú ako preiwstoru je v ňom .

mimi3008
26. máj 2024

Mame VW Passat, 3 sedacky donho nedas. Ale da sa dat 2 sedacky na Isofixe a v strede 1 podsedak. Taktiez sa mi da vopchat sa do stredu medzi sedacky, ale ja som utla a aj tak to je len nudzovo na kratsie trasy, lebo je to nepohodlne hlavne na ramena, kedze tlacia tie usi zo sedaciek. No ked mal este mladsi v protismere otocenu sedacku, bola to pohoda

letfenixa
26. máj 2024

@vesimelonimarsista moji rodičia majú auto s 28 000 km, kúpené 2015 :D

kikulienkadd
26. máj 2024

Ahoj,nečítala som všetky príspevky, ale podľa mňa hľadaj auto,ktoré má v zadnom rade 3 nezávislé sedadlá, tam je vysoká pravdepodobnosť umiestnenia 3-och autosedačiek. My máme Toyota Verso,síce sa už nevyrába, ale je to super rodinné auto. Stále majú v ponuke niečo podobné rodinné ako nástupcu tohto typu auta...

brigus198754
26. máj 2024

@esteris ano Ja mam 2 sedacky a jeden podsedak
Kocik a tyzdenny nakup mi pojde do kufra
Ja som velmi spokojna
Moj je automat zijeme v meste a naklady na benzin a service je norme zmestim as do £300 mesacne plus servisujem auto Kazdych 5000 kilometrov (servis stoji £200) zijem v uk

copyy
12. sep 2024

Citroen Grand Picasso , vzadu tri isofixy a samostatne sedačky.velky kufor

urshullita6541
5. mar 2025

@brigus198754 kde sa vám ho podarilo kúpiť za takéto príjemné peniaze ?

copyy
5. mar 2025

@urshullita6541 "Luxusné SUV Range Rover je oficiálne najmenej spoľahlivým ojazdeným autom v Spojenom kráľovstve – to je podľa údajov zverejnených spoločnosťou predĺženej záruky Warrantywise."
https://www.driving.co.uk/news/range-rover-is-u...
preto to po pár rokoch kúpiš za polovičnú cenu

Strana
z2