Ktoré slovenské slovo vám je nepríjemné?
Máte nejaké slovenské slovo, ktoré neznášate? Že je vám nepríjemne, keď ho počujete?
U mňa je to slovo "chrasta". Normálne som z toho slova zhnusená. Ani "menzes" a "slina" sa mi nepáčia.
@lenkahvh vazne ?? Na Orave to frci jutro - zajtra... haha ale uz som to pocula vsade ..
Mrcha miesto menzes. A rozne vychodniarske slovne skomoleniny a sklonovanie.
@stanulienkat ako napríklad "nedobre" namiesto zle. Mám sa nedobre. WTF
piškať, namiesto cikať
@drahomirrra idem do babky, do dochtora. Idem vonku. Dam si parku. Spaleň=spalna. Pod tu=pod sem.....atd..
@jana_eyre_2 mala si ju opraviť, potichy som ešte nikdy ani nepočula
Ja mam alergiu na "rupsak, rupsačik" ,moje nervy ženy, ruksak, batoh...a peniažky, menštruácia tiež mi trhajú usi
Mne nejde do hlavy preco je take tazke naucit sa spravne pouzivat von a vonku. Mam pocit, ze 80% prispievajucich v diskusiach a prispevkoch to pouziva opacne: cize idem vonku, bola som von, vysvetlite mi niekto, co je na tomto tazke?
@0silvia0 keď už sme u tej správnosti, tak "80 percent" sa nepíše 80%, ale 80 %😉 Keby si napísala "80 percentný podiel" priespievajúcich..., tak by si to mala správne. Nemáš zač😉
Ale inak súhlasím. Ja som letá trávila v ZA u krstnej a tam sa hovorilo, že ideme vonku. Nechápala som to. U nás (o 40 km bližšie k Trenčínu) sa hovorilo, že ideme von.
@0silvia0 ideme dnukai
Prave som precitala nazov diskusie : manzel ma JEDUJE tak som to sem musela ist rychle napisat 😄
@hariet
a máš to tu zas 🙂 toto nikdy neskončí 🙉🙈
Mirena a špinenie
martiiina69Dnes o 12:45
Ahojte, tie čo máte/ste mali Mirenu teliesko, ako dlho ste po zavedení špinili? Mám ju pól roka a stále spinim, skoro každý deň, nie celý deň. Cca každé 2 týždne bolesti ako na menzes a potom príde krátke pól dňové krvácanie. Ale spomenie je furt alebo hustý výtok. Dosť ma to obťažuje, uvažujem, ze si ju dám preč. Prešlo vám to?
držte sa, majte sa
Jarok..
Spisovne je potok,a ešte aj v správach JOJ davaju "auto skončilo v jarku"
@kacenocka2 ale jarok neznamena len potok, jarok moze byt aj priekopa, priehlbina.
Nemam rada pozdrav: "Zdravim" , zda sa mi taky neokrochany a potom este "Dobrý" namiesto celeho pozdravu Dobry den.
Tiež nemusím anglické výrazy, také hejtovat už je síce "bežné" ale ze sa niekto musí fokusovat, no grc.
Ale čo mi najviac vadí, je spomínať Božie meno nadarmo. To robia aj ateisti, používa sa to bežne už v podstate ako nadávka, bez kúska úcty...ved to nie je len o viere, nikoho ani nenútim do kostola ani nič, ale tie volania mi strašne vadia. Tak ako niekomu reže uši rupsak, mne vadí keď niekto len tak vysloví Ježiš.
@kacenocka2 jarok je priehlbina popri ceste kadiaľ by mala tiecť voda napríklad v prípade dažďa, potok netečie pri ceste väčšinou
Pól roka, pól hodiny
Ked povie kolega "nehaj tak, tak to namysleli", namiesto "nechaj tak, tak to vymysleli", co pocuvam casto..
A este ked je rec o dvoch zenach a povie sa ze oni (namiesto ony)
@kacenocka2 a čo ti na tom vadí? Jarok je struha, priekopa pri ceste. V kontexte toho, čo si napísala je to úplne v poriadku.
Neznášam slovo "okoštuj" (vyskúšaj, ochutnaj), "chytro" (rýchlo), "blizo" (blízko), "to kde sme su" (niečo v zmysle akože to kde sme)- Kysucké nárečie 🤦♀️
Ťieto!!! Vraždila by som, keď to niekto hovorí mäkko!!!😂😂😂
@0silvia0 dupa je po poľsky zadok, riť. 😅

@snowflakenel to aj mojej švagriny mama... tieto podivné dialekty sú niekedy horšie ako jazykolam😀